Íme Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata

mlvny

Dr. Sisa András jegyző meghívásának eleget téve kedd reggel 8 órára leutaztunk Felcsútra, hogy megnézhessük a zárt borítékot, amely Mészáros Lőrinc polgármester vagyonnyilatkozatát tartalmazza, és a képviselők vagyonnyilatkozatainak nyilvántartását. A jegyző úr előzékeny módon megengedte, hogy videót készítsünk a nagy megtekintésről, nyilatkozni és kérdéseinkre válaszolni azonban csak kamerán kívül volt hajlandó.

A dokumentumokat a hivatal páncélszekrényének legfelső polcán őrzik. A nyilvántartás szerint Mészáros Lőrinc és valamennyi képviselő is minden évben időben és rendben leadta a vagyonnyilatkozatokat, melyeket lezárt borítékokban, és évenkénti bontásban mappákba rendezve tartanak.

Zárt borítékban megtekinthettük Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát from atlatszo.hu on Vimeo.

A megtekintés után megkérdeztük dr. Sisa Andrást, hogy miért nem mutatja meg senkinek Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatait, hisz a 2000.évi XCVI. törvény 10/§ (3) bekezdése világosan kimondja, hogy “A képviselő vagyonnyilatkozata – az ellenőrzéshez szolgáltatott azonosító adatok kivételével – nyilvános.” A jegyző a következőkkel indokolta eddigi kreativitását, amivel a 444.hu és a mi adatkérésünket is megtagadta:

- Szerinte ezt a törvényt más, azóta keletkezett jogszabályok felülírják.

- Nem tudja, hogy ki az adatgazda. Ő, mint jegyző, vagy az a bizottság, ami nyilvántartja a vagyonnyilatkozatokat? Vagy az önkormányzat? Annak viszont a polgármester a vezetője, akkor elvileg Mészáros az adatgazda, de ő meg hogy lehetne a saját vagyonnyilatkozatainak adatgazdája.

- Mire lenne jó, ha megmutatná a vagyonnyilatkozatokat, mihez kezdenénk velük? Biztos felkerülnének valahova. Pedig címek és autórendszámok vannak bennük. És Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatának nincs köze a polgármesterségéhez, hisz vagyonát gazdasági tevékenységből szerezte.

Érveltünk azzal, hogy más önkormányzatok honlapján fent vannak a képviselők és a polgármester vagyonnyilatkozatai, de kérésre mindenképp kiadják (legutóbb például a szakonyfalui önkormányzat ügyrendi bizottsága mutatta meg Rogán Valéria, Rogán Antal testvérének vagyonnyilatkozatait a Hvg-nek), a felcsúti jegyző szerint ők mindannyian rosszul értelmezik a törvényt, önként teszik ki a nyilatkozatokat, pedig nem kötelesek. Továbbá azt sérelmezte Sisa úr, hogy MSZP-s polgármesterek vagyonnyilatkozatai sem mind nyilvánosak, de az bezzeg nem zavar senkit.

Nagyon szeretné, ha bíróság mondaná ki, hogy ki kell adnia Mészáros vagyonnyilatkozatait. Arra számít, hogy így fog történni. Amíg viszont nincs ilyen jogerős ítélet, senkinek nem mutatja meg a dokumentumokat.

Nagyon sok sikert kívánunk tehát a 444.hu-nak, akik másodfokon nyertek a felcsúti önkormányzat ellen, és június 20-án újra bíróságra mennek Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozataiért. Teljesüljön a jegyző kívánsága, szülessen precedens értékű ítélet a felcsúti önkormányzat ellen.

Erdélyi Katalin

 

 • Guest

  Micsoda derék káder a jegyző úr, védi a gazdáját a végsőkig.

 • č

  Mészáros egy stróman. Mindenki tudja, hogy az a vagyon valójában kié.

  • Platypus The 2nd

   a miénk?

 • gordius

  a 2000.évi XCVI. törvény 10/§ (3) bekezdése világosan kimondja, hogy “A képviselő vagyonnyilatkozata – az ellenőrzéshez szolgáltatott azonosító adatok kivételével – nyilvános.”

  hivatali visszaélés, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, folytatólagosan elkövetve!!!!

  lecsukni, mint a malacot, műanyag lakatot a zárkájára és akkor szabaduljon, mikor lerozsdált a lakat!!!

 • paap53

  Szerintetek ez véletlen,hogy a félbeszakadt óriás falujában ilyen emberek töltenek be meghatározó poziciókat?

 • csenga

  a bírósági ítélet “őt védi”. mondhatja felfelé, h ő igazán mindent megtett, de végül nem tehetett mást. ;)

 • abulafia

  “A képviselő vagyonnyilatkozata… nyilvános.”

  Ott van, vagy nincs ott?
  Nyilvánvalóan (mert nincs semmi, ami miatt kételkedni kéne benne) ott van.
  Meg lehetett nézni?
  Meg. Tehát nyilvános

  Akkor haza lehet menni, nincs ott semmi egyéb látnivaló, még a végén nyilvánosságra kerül.

  Először azt hittem, hogy ez valami abszurd vicc. Örkény szerintem elsírja magát és összetépi az egyperceseit.

 • Pál Ernőné

  akinek O.V. a kebelbarátja, annak mindent szabad.Én is szeretnék kebelbarát lenni/természetesen
  olyan sikeres gazdasági tevékenységgel mint Mészáros úr, a lánynevem is Mészáros,tehát gazdag akarok lenni !!!!!.A tükörbenézést majd elkerülöm.

 • Papa

  Most legalább tudjuk, hol tartják a borítékot. Csak ellopja, előbb vagy utóbb, valaki …

  • digiteye

   Csak nehogy tüz üssön ki az épületben egy szép nap…

 • Alcsuti

  Azért meg lehet érteni Sisa urat is, ha megmutatta volna, akkor holnap még kaszás közmunkásnak sem állhatna be felcsuton. Vége lenne, mint a botnak. Ő biza kitart, mint az utolsó japán katona.

 • Tinta

  Szolgalelkű ország vagyunk, ráadásul gátlástalan suttyókat emelünk a fejünk fölé.

 • ave

  Akarhogy nezem, ez a boritek nem atlatszo. :)

 • László Várnai

  Törvénysértő amit tesz. Szánalmas.

 • http://www.elhetozona.blog.hu Élhető Zóna

  Erre is szolgál az alábbi kezdeményezés: http://elhetozona.blog.hu/2014/02/05/atlathatosag_647

 • Rétai Gábor

  Ez a videó az események lényegi részét nem is mutatja, viszont hosszasan ábrázolja a balesetet szenvedett fiatalokat. (sérülésekket NEM rendőri erőszak okozta).
  Ebben a videóban az van benne, ami az átlátszóéból kimaradt:

  http://youtu.be/34kkmIPAfkw