Szolidaritás az Origó szerkesztőségével, tüntetés Lázár János ellen

atlatszonak

Hétfő este Lázár János fideszes politikus és minisztervárományos értesüléseink szerint egyszerűen kirúgatta az Origo főszerkesztőjét, egy olyan oknyomozó cikksorozat miatt, amely Lázár kétmilliós, közpénzből fizetett hotelszámláinak járt utána. Ez ugyanaz a Lázár János, aki ráküldte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt a Norvég Civil Alap támogatásával működő civil szervezetekre.

Az atlatszo.hu azért jött létre, hogy a sajtó- és szólásszabadságot képviselje és védelmezze Magyarországon, ezért nem mehetünk el szó nélkül az egyik legnagyobb hírportálnál történtek mellett. Munkatársaink szolidaritásukat fejezik ki Sáling Gergővel, az Origo kirúgott főszerkesztőjével, és részt vesznek a Lázár János elleni tüntetésen, ami ma délután ötkor kezdődik, és a Facebookon itt lehet csatlakozni. A tüntetésről további információkat a Kettős Mérce blogon lehet olvasni. A Norvég Civil Alap által támogatott, a miniszterelnökség által támadott civil szervezetekkel a Facebookon itt lehet szolidaritást vállalni.

Olvasóinkat is arra buzdítjuk, hogy legyenek szolidárisak az Origo munkatársaival és a miniszterelnökség által támadott civil szervezetekkel, vegyenek részt a megmozdulásokon, kísérjék figyelemmel a közösségi oldalakon szerveződő tiltakozásokat. Állítsuk meg együtt Lázár János ámokfutását!

 

 • Haha

  Lázár mocskos parazita a nemzet testén

  • István Tamasi

   Életében egyetlen perc értékteremtő produktív munkát nem végzett, de hatalmas vagyont halmozott föl. Legális jövedelméből nem igazolható /vadászatnak egyáltalán nem nevezhető/ luxus fácánmészárlásokat, meg luxusszállodákat fizet. Hol van az adóhivatal a vagyonosodási vizsgálatával???

   • lesly&jerry

    István maga mire vitte az életbe?? Irigykedik, rosszindulatos, nem szép dolog. Egyébiránt ha vissza tud emlékezni Kádár elvtárs is vadászgatott a szovjet barátaival.Tessék egyforma mércét használni és ne csak az atv nézni.

    • Gábor Ritzel

     Kedves Laci,
     Pont ez itt a baj, hogy az emberek emlékeznek és az sem tetszett nekik.
     Ha már itt tartunk akkor a boszorkányégetés is renben volna mert már volt ilyen??
     Részemről annyit vadászik kedvence, amennyi csak jól esik, viszont a maga kommentjei nagyon zavarnak.
     (Fideszre szavaztam) Magára nem fogok!

    • István Tamasi

     Valóban nem gyűjtöttem össze akkora vagyont, mint lézerjankó, de amim van azt legálisan, becsületes úton szereztem és meg vagyok elégedve a sorsommal. Egész életemben produktív termelő szférában dolgoztam, lézerjankó mércéjével persze kevesebbet érek, mert kevesebb a vagyonom mint neki, de nem ezért szóltam hozzá, hanem azért mert erős a gyanú, hogy lézerjankó nem legális jövedelméből gazdagodott meg. Nem irígykedek, hanem feltettem egy kérdést és talán arra reagálhatott volna személyeskedés helyett. Jó lenne, ha reagálna lézerjankó luxusszállodai költéseire! Mi indokolta, hogy egy ilyen uborkafára felkapaszkodott szarjankó a legdrágább szállodákban lakjon közpénzen? Milyen ügyekben utazott? Például a titkosszolgálatokért felelős miniszter soha nem ártja bele magát konkrét ügyekbe – kivéve persze pártállam esetén – . Nagyon árulkodóan lóg ki a lóláb, hogy amint megvakarták az ügyet UTÓLAG (!) befizeti a szállodaköltséget, de ha nem sáros, akkor miért fizeti be??? Kádár elvtárs állami protokoll keretében vadászott együtt szovjet barátaival. A fitymaszos “urak” nagyon is sokat tanulhatnának szerénységet tisztelt Kádár Jánostól /ha már volt szíves felemlegetni/. Bizony helyes lenne egyforma mércét használni és nem engedni például, hogy mutyiviki apukája és testvére tőzegbányát működtethessenek MAGYAR természetvédelmi terület közepén sokmilliárdos haszonnal.

     • Jana a Hosszúfülüek Bandájából

      Kedves István! Önnek, nekem nem kell “magyarázkodnunk” . A politikai “elitnek” (?) kell.

    • Pál Pay

     Irigykedés, rosszindulat egy piócával szemben nem szép dolog??? Vajon mi váltott ki rokonszenvet? Talán tetszik az úrnak magának is piócának lenni???

    • Varga Anikó

     Az, hogy István mire vitte az életben, fogalmam sincs.
     Lázár mire vitte????????????????????????????????????????????????????????????????

    • Jana a Hosszúfülüek Bandájából

     Önnek igaza van! Teljesen úgy működnek ezek,mint azok. Tanulták tőlük…. De Ön tényleg ezt akarta a rendszerváltás hajnalán? Mert sajnos szinte semmi nem változott.

    • László Békési

     hát itt az egyforma mérce, tessék: a fidesz ez alatt a 4 év alatt többet lopott, mint az eddigi kormányok bármelyike!! és még ráadásul dilettánsak is: ennyi hibás döntést, rosszul működő intézményt igencsak művészet összehozni! amihez hozzányúlnak, elcseszik!(persze ebből a lenyúlásból gazdagodnak meg). Lesly, nyissa már ki a szemét egy kicsit!!!

 • simicska kiki

  1000Ft egy forró lángos,dögöljön meg Lázár János!

  • lesly&jerry

   Anyádal beszélj ilyen hangon te senkiházi tahó!

   • macska

    Ha valaki nem tűri a kritikát,bújjon el az emberek elől.Ennek a szarrágó lázárnak biztos van a füle mögött.Ez a sajtó szabadság? Na meglátszik kik vannak kormányon.

 • aytus45

  Rapcsák seggétől egyenes út vezet a mostani állapothoz.Szar egyik is,szar a másik.
  A lényeg hogy annyit érjen amennyi pénze van,és a kis boldizsárnak meglegyen a hozománya.Fácánölő jános átgázol mindenem és mindenkin azért hogy neki meglegyen minden.Lop,csal, hazudik, úgy narancs módra.

 • Balázs Németi

  Az igazi baj az, hogy ez nem ámokfutás. Ez egy tervszerű, hideg fejjel végrehajtott kivéreztetés.

 • Hacacáré

  03:45 “kikérem bizonyos kérdésekben a véleményemet” FREUDI ELSZÓLÁS !!!

 • Miklós

  Szerintem az országunkra borult középkori hangulatot nem kellene tovább erősíteni. A kép idézete pedig ködösítés, a közel kétezer éves jól bevált módszer. A gazdagság úgy keletkezik, hogy egyik ember leuralja a másikat, következésképp nem szolgálhatja az emberek szabadságát. A gazdagoknak pedig nyilván eszük ágában sincs ezt tenni, mert akkor eleve nem is gazdagodtak volna meg, ahogy a katolikus egyház sem. Ha a katolikus egyház felszámolná többmilliárdos vagyonát, akkor ma nem lenne mélyszegénység a világon. Szabad a pálya…

 • princessofeboli

  Nem a kulturális különbségekkel magyarázható hanem a lehetőségeikkel?
  Mindent megadnak nekik még svédül sem kell tudniuk, ha nem akarnak, lakást, orvosi ellátást, olcsóbban mint a svédnek és a leggyalázatosabb bűnöket követik el Svédországban a svédek ellen. Itt egy pár részletesen:
  http://blog.rekafoto.com/2014/09/bevandorlas-es-integracio-svedorszagban_9.html

  • Cole Cash

   Az a baj, hogy az ilyen valódi kérdésekről (hogy mondjuk egy menekült 3× szorzóval kapjon büntetést bármilyen bűncselekmény esetén vagy azonnal utasítsák ki, hiszen köszönje meg hogy itt lehet és tartsa tiszteletben a kapott esélyt) nem lehet beszélni, mert nem valós problémákról folyik a vita.
   Egyik oldalon sem.

   Az ugyanis nem normális, ha az ember 10 méteres falat húz és áramot vezet a szögesdrótba a tetején, igenis be kell őket engedni. DE azt sem lehet, hogy csak úgy hagyunk százezreket vándorolgatni keresztül tucatnyi országon.
   Lehetne ezt értelmesen és rendezetten is, közben NEM osztogatva pénzt meg segélyt és az ő jó belátásukra bízni, mennyire illeszkednek be. Ha a svéd példa nem elég jó, ott a francia.

   Közben meg parttalan vita folyik az idegengyűlölettől fuldokló, meg a toleranciába belehülyült emberek között. (Ugyan olyan szánalmas azt mondani, hogy mind terrorista, mint azt mondani, hogy a Keleti árnyékában üldögélni embertelen. Előbbit nem kell magyarázni, érdekes módon utóbbit sokaknak.)

   • princessofeboli

    Ezek nagyon valós problémák, engem személy szerint érint mivel svéd a fél családom és abban a városban élnek ahol az IKEÁ-ban csak per hecc leszúrták az orvosnőt a fiával. A megoldás az lesz, hogy ők mennek, persze az ingatlan eladhatatlan, a kommün odaköltöztette ezeket a közelbe estek az árak miattuk. Ezeket még Mo-on nem érzékelik, mert nem költöztetett az önkori pár száz eritreai családot a szomszédba, de majd lesz ez probléma Mo-on is.

    • Cole Cash

     Azt mondjuk erősen kétlem, hogy ilyen módon jelentkezne a probléma. (Már hogy itthon lakásokat kapnak, meg komoly segélyt, miközben nem csinálnak semmit – ilyet már magyarból is egyre kevesebb kap 😀 )

     De az valóban probléma, ha vki egy háborús övezetbe születik és szocializálódik, majd beköltöztetik a ‘mennyországba’ – és még szabálykönyvet se adnak hozzá.

     • princessofeboli

      A magyar nem asyl-kent megy ki persze, hogy nem kap.
      Teljesen mas torveny vonatkozik az asylkerelmet beadokra.

     • Cole Cash

      Elárulod, miről beszélsz? :)
      Tudod, mi Magyarok Magyarországon élünk. Amikor az atlatszo.hu-n beszélgetsz magyarul, akkor nem a Svédországba, esetleg Dániában élő vagy oda kitelepült emberek sorsáról van szó. Mármint ott arányaiban jóval kevesebb a magyar – érted.
      Ha ilyesmiről szeretnél csevegni, akkor keress svéd fórumokat. Igen, ahhoz nem árt anyanyelvi szinten elsajátítani a svédet, hogy bármit kikérhess magadnak Svédországban. Ez már csak ilyen.

      Az ugyanis részedről epikus képzavar, hogy te kiköltöztél oda, és most blogot írsz magyarul, meg haza jársz ezt reklámozni és sírni, meg kikérni magadnak, hogy akik téged befogadtak, azok másokkal is ezt csinálják és túlzásba viszik.
      Azt javaslom keresd fel a svéd önkormányzati/parlamenti képviselődet.

      Ha pedig megengedsz egy provokatív kérdést: Azzal, amit gondolsz és csinálsz, vagy annyira pofátlan, mint ők. Tényleg elmentél egy másik (sokkal fejlettebb, kulturáltabb és főleg toleránsabb)országba, és most kikéred magadnak az ő hozzáállásukat. Eszednél vagy b+? 😀

      A blogodon leírtak csak azt példázzák, hogy nem jól kezelik a problémát. De ez rólad is elmondható. (Viszont ők nem járnak át más országba hangulatot kelteni.)

      http://25.media.tumblr.com/3429f9e0a2a001b8d93648aeba73ff03/tumblr_n2nz2oHiLw1qa36k8o1_250.gif

     • princessofeboli

      Kattints mar a kepemre hol elek mielott ezzel a sok szoveggel farasztod magad. Anyunak b+-olj.
      Nem az en blogom hanem kerte valaki olvasna sajat tapasztalatot es belinkeltem neki. Kozom nincs a bloghoz en Azsiaban elek.

     • Cole Cash

      http://25.media.tumblr.com/3429f9e0a2a001b8d93648aeba73ff03/tumblr_n2nz2oHiLw1qa36k8o1_250.gif

      Tehát azzal kívántad megcáfolni, hogy semmi alapod sincs erről még csak pofázni se, hogy te nem Svéd vagy (az legalább Európa) és nem te írtad, hanem egyenesen egy másik kontinensen élsz és más szarát kenegeted?

      Még a veszőt se tudod kirakni, de finoman anyázol hozzá. Ébresztő hercegnő.

     • princessofeboli

      ne legy mar ilyen frusztralt ott a Havannan hajnalban.
      Belinkeltem egy blogot mert kertek, ne huzd fel magad ennyire. A ferjem sved es a csaladom tagjai.
      Nem olyan jo a magyar nyelvtudasom, de neha jobb mint sok egesz eletet ott toltott magyar embere. Sosem anyaztam es b+-oltam, rolam tudjak ki vagyok az atlatszon, mert az ujsagiro ha idevonatkozo hir volt, meg a vastagboron megkerdezett, vesszoket sem tudom lehet, de most szallj at masra mert nem sikerul disztingvalnod se.
      Ezt a szoke izet meg ne rakd be ennyiszer Eboli a Don Carlosban van es a kedvenc ariamat enekli.

     • Cole Cash

      Biztos elnézed nekem, de nem olvasom tovább az ostobaságaidat: gerincből megbuktál – kétszer.

     • Jogász

      Tehát Teller Ede nem volt magyar, mert nem Magyarországon élt ? Szilárd Leó sem ? Neumann János sem ? Wigner Jenő sem ? Bartók Béla sem ?

     • Cole Cash

      Értem, hogy ezt szeretnéd kiforgatni, csak hát nem mondanálak elég okosnak hozzá.
      Egyrészt nem érted, hogy ők nem jártak utána haza gyűlölködni, meg magyarul számon kérni az őket befogadó országok politikáját és terjeszteni a szar dumájukat. (Lehet azért, mert sokkal okosabbak voltak nálad meg a másik ‘honfitársunknál’.)
      Vagy szerinted a blog írója, meg ez a másik picsa híres tudós, akire büszkének kéne lennie bárkinek? Vagy mit szeretnél ezzel mondani? 😀

      Másrészt meg elköveted a másik tipikus hibát, amikor azt hiszed, hogy attól, mert ide született, te máris büszke lehetsz rá. Hát egy lófaszt kis barátom, ők magyar származásúak, de itt nem tudtak volna elérni lószart se. Ahhoz el kellett innen menniük. Szóval míg te arra vagy büszke, hogy ide születtek, addig ott, ahova elmentek, nah ott meg arra büszkék, amit csak ott tudtak elérni. Mert itt az ő tudásuk nem ért lószart se, mert nem tudták kamatoztatni. Ez egyébként meg is látszik: ahova ők és mások mentek, azok nálunk nagyságrendekkel fejlettebb országok máig. Mi ehhez azzal járultunk hozzá, hogy sikeresen engedtük/üldöztük/veszítettük el a zsenijeinket.
      Tehát min is látszik meg a magyar zsenialitás?

      A listád alapján 0:5-re verte Magyarországot Amerika.
      Ha Nobel-díj alapján nézzük, akkor meg 13:2-re alázta meg magát a magyar nép, amikor máig úgy csinál, mintha 15 magyar Nobel-díjas lenne. Pedig csak kettő (szigorúan véve egy) kapta azért, amit Magyarországon csinált.

      Ezek vagyunk mi, a nem létező dicső múltunkra hivatkozó senkik, akik máig csak elkergetni tudják a tehetséget, viszont a hülyék még akkor is vissza járnak gyűlöletet szítani, ha már elmentek innen. Ez az igazi magyar virtus, amit itt látsz: Hogy egy Ázsiában élő magyar osztogatja meg egy Svédországban élő magyar blogját, hogy abban az országban keltsék a feszültséget, ahol éppen egyikük sincs, és amit ők is otthagytak.

      Te meg vagy olyan ostoba, hogy kiállsz mellettük. Bár lehet mindjárt közlöd, hogy te meg Ausztráliából írsz és ezért is én vagyok a hülye.

      😉

     • Jogász


      “Te meg vagy olyan ostoba, hogy kiállsz mellettük. Bár lehet mindjárt
      közlöd, hogy te meg Ausztráliából írsz és ezért is én vagyok a hülye.
      ;)”

      Nem, te csak úgy, magadtól. :-)))

      Te szó szerint ezt írtad: ” Tudod, mi Magyarok Magyarországon élünk.”
      Erre reagáltam a tudósok említésével.
      Semmiféle büszkeségről vagy nem büszkeségről nem ejtettem szót. Dicső, vagy kevésbé dicső múltunkról sem ejtettem szót.

     • Cole Cash

      De a szöveg maradékát is elolvastad, vagy csak ennyit sikerült? Önbevallásos jogász létedre elvárható lenne, hogy akár hosszabb, összetett mondatokból álló szöveget is tudj értelmezni. Sőt, netán átlásd a nagyobb összefüggéseket, például hogy mire volt ez válasz.

      Vagy jogásznak is szar vagy.

     • Jogász

      Most -hogy így rákérdeztél- elismerem, hogy jogásznak is szar vagyok. :P:P
      De arra még felfigyelek, hogy ha valaki olyan véleményt próbál az enyémnek beállítani, amelyre még csak nem is utaltam. És azt is észreveszem, ha valaki hamisan érvel. :-))
      Tisztelt bíróság! Kérem szigorú ítélet kiszabását rám. :-)) :P:P

     • Cole Cash

      Tehát az hibás érvelés, hogy egy Ázsiában élő magyar példálózása egy Svédországban élő magyar történeteivel, az nem tekinthető aggályosnak, miközben éppen egy sokszorosan félremagyarázott eseménysorozat okán próbálja kelteni a hangulatot egy olyan helyen, ahol ő nincs is ott, így fogalma se lehet róla, mi történik. Meg egyébként nem is érinti és smemi köze hozzá. Hiszen ő büszke ázsiai.

      De a turbómagyarkodás, hogy az általad említett 5 magyarból egyik sem itthon csinálta, amiért TE egyáltalán tudod a nevüket, az meg nálad jó érvelés. Mármint szerinted. Pedig csak azt példázza jól, hogy a magyar arra büszke, amire ő amúgy nem képes. Remekül példázza azt az óriási hazugságot, amiben mi magyarok éldegélünk.

      Szerintem aki elment innen, az ne akarjon belepofázni abba, hogy itt mi történik. Se abba, ahová elment. Ezekről a jogokról lemondott, amikor távozott ÉS még nem szerezte meg őket a másik helyen.
      Szóval ahová elment, ott majd idővel ismét szerezhet egy ilyen jogot- (Tudod, miután TÉNYLEG beilleszkedett, és nem az első IKEA bútora megvásárlásával.)

      Ha ugyanis nem így jár el, pont ugyan azt valósítja meg (egy másik szinten), amiért éppen másokra uszít. Tehát vagy álságosan képmutató, vagy túl ostoba ennek megértéséhez.

      Kérem a módosított indítványt elfogadni, tisztelettel.

     • Jogász

      Na fussunk neki még egyszer. :-))
      “De a turbómagyarkodás, hogy az általad említett 5 magyarból egyik sem
      itthon csinálta, amiért TE egyáltalán tudod a nevüket, az meg nálad jó
      érvelés.”
      NEM, én épp azért írtam ezt az öt magyart (de tudtam volna többet is ám :-) ), mert te azt írtad ” Tudod, mi Magyarok Magyarországon élünk.”
      De ezt már említettem.
      ŐK magyarok voltak, magyarnak vallották, magyarnak tartották magukat, függetlenül attól, hogy elhagyták Magyarországot és eredményeket nem itt érték el.
      “Szerintem aki elment innen, az ne akarjon belepofázni abba, hogy itt mi
      történik. Se abba, ahová elment. Ezekről a jogokról lemondott, amikor
      távozott ÉS még nem szerezte meg őket a másik helyen.”. Azt, hogy SZERINTED így van, elhiszem. :-)) Csak attól még nem így van. Aki elment Magyarországról, nem mondott le az általad említett jogokról (bár ezek nem tartoznak a jog területére). A vélemény nyilvánítás joga külföldön is az övék volt. És Teller Ede gyakran élt is vele.
      “Szerintem aki elment innen, az ne akarjon belepofázni abba, hogy itt mi történik.” Tehát az 56-ban távozottaknak kuss kellett volna. Értem.
      A helyzet megítélését a tisztelt bíróságra bízom.

     • Cole Cash

      Ahogy látom neked még elég sokszor neki kell ennek futnod, de ebben én sajnos nem lehetek majd végig melletted 😉

     • Jogász

      Elővetted hát az érv nélküliek ütőkártyáját. :-))))
      Nem eredeti megoldás. :-)) De rugalmas visszavonulásnak megfelel. :P:P
      Tisztelt bíróság! Kérem tekintsenek el kiváló vitapartnerem érvnélküliségétől és ne tegyék nevetségessé a nagy nyilvánosság előtt. :-))
      Megtette ezt ő saját magával. :-))

     • Cole Cash

      Én bőségesen elmagyaráztam neked kétszer is. Vagy akár elolvashattad volna azt is, amiből kiragadtál egyetlen mondatot és azóta is azon próbálsz hintalovacskázni.
      Volt egy hosszú beszélgetés, meg utána érvek egész rendszere – csak neked az túl bonyolult volt.
      Ezért kiemelsz mondatokat, és reagálsz rájuk tőmondatokban. Mert ennyire vagy képes. Még a mondanivalódat se tudod összerendezni általános iskolai szinten.

      Hozzá simán összemosol a nácik elől elmenekült atomtudósokat a semmi elől sem menekülő, csak simán könnyebb életre vágyó emberekkel, akik ugyan elmentek innen, de azért nagyon szeretnének belepofázni abba, hogy itt mi legyen. Olyan problémákba, amik őket kicsit sem érintik. Meg nem is érzékelik.
      Sőt, kb. az atlatszon lázad az ellen, hogy a Svéd hatóságok ilyen sanyarúan bánnak az ő rokonaival, hogy menekülteket költöztetnek melléjük. Miközben nálunk több millió ember él úgy, hogy ezen inzultusok a mindennapjaik része – csak nem menekültektől szenvedik el.
      Te meg gondolkodás nélkül beszopod :DDD

      Mert számodra ez ugyan az, te ilyen komoly értékrendszerrel rendelkezel, hogy a kettő között nem tudsz különbséget tenni és az én oldalnyi szövegemből kiragadott mondatomat próbálod fasz tudja hova kiforgatni. Azt se tudod mi mellett, de te kiállsz! Mert ők magyarnak vallották magukat! Igen, és?
      Tudod, van akitől megtisztelő, ha annak vallja magát. Meg van akitől nem. Te pedig ezt a különbséget képtelen vagy felismerni. Nem is érted a lehetőséget.

      Mondjuk úgy morálisan szerepeltél le, de nagyon.
      Így talán sejted, mennyire hat meg a kicsinyes próbálkozásod.
      Funkcionális analfabétizmus ill. diszlexia jeleit mutató emberek nagyon ritkán tudnak megsérteni. (Az még ugye a jobbik lehetőség, mert akkor nem szándékosan vagy ennyire hülye.)
      De nem várom el, hogy ezt megértsd.

      Látom, hogy végül is jót szeretnél, csak egyszerűen nem vagy hozzá elég rátermett. A szokásos szomorú alapszitu.

      Eridj szépen békével.

     • Jogász

      Most már csak egy-két újabb tévedésedre világítok rá :
      Neumann János 1930-ban ment az Egyesült Államokba, tehát nem a nácik elől. És nem volt atomtudós. Wigner Jenő már 1920-tól külföldön dolgozott (pl. Göttingenben) és 1930-nan lett a Princetoni Egyetem tanára. Szilárd Leó már 1922-től nem Magyarországon élt, hanem döntően Németországban, ott végezte az egyetemet, ott doktorált.
      A tárgyi tudás hiánya nagy gáz ám. :-))
      Tehát nem a fasizmus elől mentek el Magyarországról. A te levezetésed szerint akkor ők is ‘megélhetési migránsok’. :-))
      Bravo.

    • Gizella Gizus Gobbi

     Van itt is ha ideköltöztetnek embereket az ingatlan eladhatatlanná válik..és egyre sürübben használják ezt az értéktelenitést a ingatlanbiznicre!

    • Sárosi József

     MO is kapja ezt az áradatot, Ázsia felől :)

     • princessofeboli

      Igen csak egyelore meg nem akarnak ottmaradni Mo-on, mert a szocialis rendszer nem kedvez nekik ugy mint Svedorszagban. Ebben Svedorszag abszolut elso Europaban a lakossag arany/ bevandorlo.

     • Sárosi József

      Valamit akkor a Svédek jól csináltak, amit csak kevesen -ja meg Izlandon is jól csinálták
      😉

 • Ozy Comment

  Tetszik az ötlet ami a cikk íróját vezérelte. (Tudom, hogy ez egy most zajló folyamat és a cikk is csak egy kísérlet)
  Kérdéseim lennének, néhányat röviden ideírnék:
  1. ponthoz Ezek az adatok 2014es helyzethez adnak elemzési lehetőséget. Mi van az idei adatokkal? A híradásokból ettől eltérő számokról beszélnek és sok videón látható, hogy csakúgy átmennek rengetegen a határokon, regisztráció nélkül.

  3. ponthoz: ” a szíriai menekültválság megoldására nemzetközi szinten összesen 4,5 milliárd dollárra lenne szükség” Ha van összeg, akkor az egy terv költségvetését feltételezi. Van e információ erről, hogy ezt a tervet ami nem új, miért nem veszik elő most amikor nagyon kell?

  4. A “Kutatások” linken elérhető adatok, megint min fél évtizedesek, vagy régebbiek, változnak az idők, érdemes csak Svédországra nézni mik történtek ott az elmúlt 5 évben, ez előrevetítheti, mire lehet számítani ha nem jól reagálják/nem reagálják le a változásokat.

 • Gizella Gizus Gobbi

  Valaki kitalálta európa németország oszt a sok ember nem gondolkodik csak jön…és fogalma sincs mi vár itt rá csalódik majd rázza az öklét az ottélő emberekre naná hogy ez nem szül jót.
  Igen sértőnek találom a sok hazudozást a rendörökről – nem szeretem őket de nem hiszem hogy bántották volna őket, a rendet meg bekell tartani az ők testi épségük miatt is… és mutogassák lefelé a hüvejk ujjukat arra aki szétqurta a országukat! NA!

  • Sárosi József

   ennyi! racionális.
   ki hinné, hogy van még gondolkodni tudó élőlény is soraink között :)

  • princessofeboli

   A sotalanitas nagyon koltseges dolog. O Mo. legelismertebb szaktekintelye Somlyodi prof:
   “ez javarészt egyszerű pénzkérdés. Akár desztillációval, akár fordított ozmózissal gyártjuk az édesvizet, az előállítási költségek igencsak magasak, amit nem minden állam és nem minden fogyasztó tud megfizetni. Ezt igazolja, hogy a felsorolt országok GDP-je a világ élmezőnyében van, míg mondjuk a szintén sivatagi Mauritánia, Szomália vagy Jemen mindezt nem tudja megengedni magának.” Teljes cikk:
   http://www.innoteka.hu/cikk/elet_a_kek_bolygon_azert_a_viz_azur.770.html

   A homokot nem lehet megfogni es termove tenni sajnos.

   Jelenleg az Assad rezsimmel minden egyuttmukodes kudarcot vallott. Sulyos vallasi ellentetek is vannak szunitak, sitak kozt es egyeb europai szamara erthetetlen problemak.

   • Ultracivil

    Ez így nem teljesen igaz! A homokban ugyanis rengeteg energia tárolódik, amit jó ésszel ki lehet termelni!
    Az arab világnak megadatott az ami jóformán egyetlen népnek sem:
    Istenük egy rövid időre (kb 80-100év) beteg gazdaggá tette őket. Olajat termett nekik, hogy kiküzdjék magukat a középkorból.
    Ha bele gondolunk abba, hogy a Szaharai sivatag szilícium alapú homokja mekkora energiát tárol, amely energiát ésszerűen, az olajkincs adta vagyon birtokában ki is tudna aknázni ez a nép, akkor akár Észak-Afrika és a teljes Európa villamos energia igényét bőségesen ki tudná termelni a tengervíz sótalanítások mellett.
    A szilíciumból napelemeket lehet gyártani (erre már vannak sivatagban működő gyárak), amelyeket alkalmas módon elhelyezve azt a sugárzást is felfogná, amely az alatta lévő földterületet szikkasztja ki. A kivont többlet energiafelesleg miatt (árnyékhatás) előbb-utóbb termékeny talajjá alakul a napelemek alatti terület, amelyen már kis idő múlva mezőgazdasági munkák is folyhatnak.
    Ez a projekt nemcsak elvileg létezik de Szaud-Arábiában már vannak rá kisebb példák. A kérdés csak az, hogy az eltékozolt olajvagyon maradék részét fel akarja-e használni az arab világ erre a célra?
    Avagy inkább továbbfegyverkezik és véres háborúba borítja a világot. Mondjuk ez utóbbi az egyszerűbb és nagyon úgy látszik, hogy ennek előszelét éljük már most meg.

   • Gizella Gizus Gobbi

    Valamikor itt is gond volt a XVII-XVIII században a pápisták(rk) és a reformátusok, kálvinisták, illetve a abból kialakult kisegyházak között, aztán háború és más országokba vándorlás nélkül elrendezték a dolgokat vér nélkül ha jól tudom. És nem volt olyan hogy gyilkolják egymást csupán a születendő utódoknál a fiaunak az apa a lányoknak az anya vallását kellett követniük nem kevés bajjal ugyan de elmúlt vér és háború nélkül. Igaz nem éltem csak az öregektől tudom.

 • aser

  Aki elmenekül Európába,az nem kíván visszatérni oda.

 • Szekeres István

  MAGYARORSZÁG „átjáró-házzá”
  lett. A már ellenőrizhetetlen újkori népvándorlás bizonyítja, hogy Ázsia és
  Afrika TÚLNÉPESEDÉSE túllépte az emberiség biztonságos fejlődésének határait.

  POLITIKAI MENEKÜLT a szomszéd
  iszlám-hitű országba is menekülhet! Pl. Afganisztánból, Bengáliából is Pakisztánba.
  Arab egy másik arab országba, pl.: SZAUD ARÁBIÁBA, KUWAITBA!!! — ahol
  szegénység nem is létezik. Miért csak a liberális Európának kell őket befogadni?

  Mert sokan (és nem csak az
  afrikaiak) be is vallják, hogy céljuk: a magas életszínvonalú Nyugat-Európa. (Ahol
  a segélyek is magasabbak, mint az adózott munkajövedelmek hazánkban.) S ez nagy
  baj, mert „földi paradicsomnak” láttatja Európát.

  Minden háború borzalmas. Aki
  teheti, elmenekül. DE AKI ELDOBJA, MEGSEMMISÍTI IGAZOLVÁNYAIT, hogy személyazonosságát ne lehessen megállapítani:
  annak mondja magát, akinek akarja! Jelenleg a nyitott határokon fegyvereket,
  robbanóanyagot is korlátlanul át lehet hozni!

  Fő céljuk a migráns
  tömegeknek, hogy a legmagasabb életszínvonalú európai országokban élhessenek. A
  százezrek (milliók?) özönlő tömegei nagy gazdasági terhet jelentenek (majd) a
  befogadó országoknak. HAZÁNKNAK is, mert lényegesen alacsonyabb az életszínvonal,
  és máig megoldatlan a saját hajléktalanok
  sorsának szociális megoldása!

  Angela Merkel a migránsokat létszámarányosan akarná elosztani az EU országok
  között! Amely szerint nekünk a 83 milliós Németország arányában a nyolcadukat
  kellene befogadni. Lakhatást biztosítva, nagyrészt segélyeken eltartanunk. Csakhogy:
  a magyar nyolcada a német jövedelmeknek! AZ ALAPVETŐ GOND! — AMIRŐL ma még —sajnos
  — SZÓ SEM ESIK:

  AFRIKA, ÁZSIA országainak általános
  TÚLNÉPESEDÉSE! A SZEGÉNYSÉG ÉS
  KILÁTÁSTALANSÁG. A JOBB ÉLET UTÁNI VÁGY, AMELYNEK REKLÁMJA A TELEVÍZIÓK ÉS MÁS
  HÍRKÖZLŐ SZERVEK ÁLTAL BEMUTATOTT, JÓMÓDÚ EURÓPA. De Európában is a legmagasabb életszínvonalú országok. S ez önmagában bizonyítja az újkori
  népvándorlás fő okát! AKI MÁST ÁLLÍT: AZ NEM MOND IGAZAT!

  Az újkori népvándorlás az EMBERISÉG VÉGZETES BETEGSÉGÉT JELZI:
  a földrészenként ARÁNYTALAN „TÚLSOKASODÁST”,
  ezért a jobb életfeltételeket nyújtó
  országokba próbálnak „MENEKÜLNI”. Ami egyeseknek NAGY JÖVEDELMŰ üzlet!

  S ez idővel nyelvi, társadalmi-vallási
  alapokon szított szociális-etnikai ellentéteket, véres békétlenséget generál(hat)
  majd Európában is! (Egy arab országban üvöltözve támadt rám egy férfi, mert le
  akartam fényképezni kívülről a temetőjüket. Nem tudtam, hogy sérti.)

  — Nigéria népessége 800-900
  millió lesz nyolcvan év múlva, mert az átlagos gyerekszám 5-7 családonként. Afrika
  lakóssága 80 év múlva 5 milliárd (!!!), vagy több is lehet. Ma a
  harmad/negyedét nem képes élelemmel jól ellátni. India népessége hamarosan
  meghaladja Kínát (!!!).

  A túlnépesedett országokban MÁR RÉGEN
  SZÜLETÉSSZABÁLYOZÁST KELLETT VOLNA BEVEZETNI! —
  amint tette Kína! (Egy házasság: egy
  gyerek. Utána már jön az adó.)

  Az éhínség, az életösztön
  végzetességekre kényszerít. Tízmilliók menekülnek
  már ma is, és fognak is menekülni a zsúfoltan
  nyomorgó szülőföldjükről! Egy részük Európába.

  A másság gyűlöletére pedig
  mindig akadt ok és okozat. (Itt van a hozzászólások hangnemében is!)

  GONDOLKOZZUNK EMBEREK! NE A GYŰLÖLETET
  SZAPORÍTSUNK!

  — Az iszlám állam már egy működő
  államszerveződés, amely a más hitűek és
  más erkölcsi életformák gyűlöletén alapul. Látens képviselői számolhatatlanul
  jöhetnek ma Európába. Nincsenek irataik, iskolázottságukat, végzettségüket
  igazoló okleveleik! Nem beszélik a befogadó országok nyelvét. Egy részük csak
  arab betűkkel tud, ha tud írni.

  Pár évtized múltán elfogy az
  olaj is, amely extra nyereséget juttat — szinte ingyen — az arab világnak. A földrészenként,
  országonként túlszaporodott emberiség részére az éhezés válik életformává. S
  akkor kipukkad az „emberiség-lufi”, és előáll az a természetben ismert önszabályozó
  folyamat, amikor a sáskák túlszaporodva fölfalnak mindent, majd felhőrajokban
  útra kelnek és országrészeket lerágva tesznek sivataggá. Aztán, — ha elfogy ott
  is az élelem, a lerágni való: éhen döglenek.

  — Az ember nem sáska, de
  túlszaporodván hasonló végzetű lehet. A túllegeltetés már ma is sivataggá
  változtatott Afrikában egész országrészeket.

  EZ (lesz) IMMÁR AZ EMBERISÉG
  VÉGZETES GONDJA: A regionális TÚLSZAPORODÁS!

  Erről kell (kellene) sürgősen és értelmesen értekezni! Nem politikai
  töltetű gyűlöletet szítani, vagy ellentéteként: ELFEDNI A BAJT!

  Az Európába induló milliók,
  majd a tízmilliók (?) problémáját Európa nem tudja, NEM KÉPES megoldani. Ott
  kell megoldani, ahol keletkeztek!

  Törökországba már 2 millióan
  menekültek, de ide tartanak! A harmaduk fegyverre fogható fiatal férfi! Fel
  kéne fegyverezni őket, hogy foglalják vissza az ISZLÁM ÁLLAM által megszállt
  szülőföldjüket! („Ha férfi vagy, légy férfi, S ne […],”)

  Magyarországnak már nincs hadserege,
  csak néhány ezrednyi alakulata. (Kb. 14-16 ezer fő.) Megszűnt a fiatalok
  általános katonai kiképzése! Nincs tartalékos állományunk. Nincs annyi katonánk,
  hogy a 175 kilométer
  kerítés mögé 20-25 ezer fő katonát tudjunk állítani! Majd a román és a horvát határ
  mentére újabb 30-40 ezer katonát. (Hadseregünk szélnek eresztése volt a
  legnagyobb bűn, amit ellenünk el lehetett követni!) Hogyan védjük meg hazánkat?
  Mert más nem védi meg!)

  Európa bukását vetíti előre,
  ha nem védekezik. Franciaországban saját muszlim jogokat követelnek az
  áttelepültek. Olaszországban törnek-zúztak az afrikaiak, mert keveslik
  ellátásuk mértékét.

  Erre kell (kellene) felkészülni
  Európának, határai erős, átjárhatatlan védelmével. Akár majd fegyveres erővel
  is, amennyiben szükséges. Közben: EMBERNEK KELL maradni! S ez nehezen
  egyeztethető, ha a népáradat tovább erősödik, s ez évben túllépi a fél milliót
  is talán Európában.

  A SAJÁT NÉPESSÉGET megújító, a GYERMEKEK FELNEVELÉSÉT
  preferáló (előnyben részesítő) NYUGDÍJRENDSZERT KELL BEVEZETNI! NEM egyéni ÖNZÉSEN alapulót,
  amely nem szolgálja a népesség megújulását. MERT EZ története VÉGÉT (végzetét)
  JELENTI EURÓPÁNAK! És népünknek is!

  Vissza kell térni ahhoz az
  ősi (erkölcsű) szokásrendhez, hogy a felnevelt gyermekek tartják el nyugdíjas
  korú szüleiket! Csak most: társadalmi szinten. S aki(k) nem neveli(k) fel
  nyugdíjas eltartóit (eltartóikat), mert az utódok nevelésének költségét is önzően
  magukra költötték! — az (azok) érje (érjék) be a szociális minimummal! Csak ez mentheti meg végzetétől AZ EURÓPAI
  KULTÚRÁT, s a magyarságot is.

  Népességének bővített reprodukciója.

  S ebből az általános gondból undorítóan erkölcstelen a magyar belpolitikában
  a szolidaritás álságos leplével magunk ellen is fegyvert kovácsolni.

  • Ultracivil

   Teljesen egyetértek!
   Annyi csak kiegészítésképpen, hogy óriási kulturális különbség van a két világ között. Bátran kimondható, hogy az útrakeltek nagy része mentálisan még a középkorban él/élt. Kétféle civilzáció találkozik így egymással, amely hosszútávon, elsősorban valláskülönbözőségi okoknál fogva sem fogja megérteni egymást.

   A másik nagy probléma valóban a túlnépesedés.

   Az olaj okozta demográfiai robbanás a világ népességét 1860 óta 600%-al növelte meg. Azonban az olaj véges. Ez pedig különösen az olajkitermelő helyeken veszélyes, ahol ráadásul az olajból befolyó pénzek felett egy rendkívül szűk elit osztozik, miközben túlszaporodott nép egyre kevésbé jut hozzá a korábban megszokott forrásokhoz. (Lásd az említett Kuwait). Az olajból befolyt összegek egy igen nagy része fegyverekké alakult át, amelyet akár vallási szándékból akár egyéb, gazdasági szándékból is, de előbb utóbb használni fognak. Ha tehát az arab világ kifogy az olajból, kifogy a vízből, a művelhető területekből és nem lesz már energiaforrása, ab ovo sosem volt ipara, de van fegyvere és hatalmas éhező tömege, akkor csak helyet és az OKOT kell megtalálni. Az egyik hely Európa, ahol a felsoroltakból minden rendelkezésre áll. AZ OK PEDIG NEM SOKÁRA MEGLESZ.

  • Fülöp Áron

   Szóval azért kovácsolunk a szolidaritás álságos leple alatt fegyvert magunk ellen, mert nem zavarjuk haza azokat az embereket, akinek a házát lebombázták, és mázlija volt, hogy éppen nem volt benne? Ez lenne a nagy keresztény hozzáállás a nagy keresztény Magyarországon? Felteszem, Ön is elolvasta a cikket, ami alá kommentet fűzött, tehát jól tudja, hogy az Európába irányuló migráció világviszonylatban igen kicsiny. Amiből következően nem lehet azt mondani, hogy mindenki a legfejlettebb országokat célozza meg magának, sokkal inkább az ellenkezőjét. A világ túlnépesedését pedig az nem lassítja vagy állítja meg, hogy Ön nem akarja beengedni a távolról érkezett embereket országába. Az viszont segíthet, hogy a régen több gyermeket vállaló családok a fejlett európai országokban nem kényszerülnek erre. A gazdasági vonzatról pedig: feltételezem, Ön is ismeri azt az adatot, miszerint az Európán kívülről bevándorlók több, mint kétszer olyan arányban diplomások, mint a magyar emberek. Ebből a szempontból Európa azért van szerencsés helyzetben, mert ide csak az jut el, akinek előtte is megvoltak az ehhez szükséges erőforrásai. Ön úgy ír a migránsokról, mint eltartásra szoruló, munkaképtelen emberekről. Azonban kutatások azt mutatják, hogy a migráció jót tesz a gazdaságnak. A fejlett európai infrastruktúra segítségével az ide vándorlók többet termelhetnek.(közgazdaságtudományi vélemények szerint a világ GDP-je duplájára nőhetne, ha minden határt eltörölnénk) A kulturális különbségek pedig nem leküzdhetetlenek. Magyarország egy szekuláris ország teljes vallásszabadsággal, így vallási különbségekről történő vitának helye nincs. Életmódbeli különbségek pedig mindenkinek magánügye, nem Önre vagy rám tartoznak. Bármely magyar embernek joga és lehetősége van úgy élni, akár egy szír, jelenleg is. Az ezt biztosító jogok pedig ugyanúgy megvédik Önt, mint másokat. A középkorban ragadtságról pedig: egy modern ország, mint Magyarország biztosítja azokat a jogokat, amelyek konzervatívabb arab országban esetleg nincsenek meg, ilyen például a teljes női egyenjogúság. Egy magyar nő is dönthet úgy, hogy teljes testét letakarja, de semmi sem kötelezi erre, ahogyan az ide vándorlókat sem. A megnövekedett bevándorlás egy kezelendő helyzet, ebben igaza van, de alapvetően nem rossz dolog. Az pedig, ha Ön kényelmetlenül érzi magát egy eltérő kultúrájú vagy bőrszínű ember mellett, inkább az Ön elzárkózottságára utal, mintsem egy valódi problémára.

   • Gizella Gizus Gobbi

    Az nem keresztényi gondolkodás hogy magunk élőhelyét kockáztatjuk olyan emberekkel akik sem vallásilag sem kulturálisan kettős mércét alkalmaznak velünk szemben, már neharagudj de ennyi férfi és nő alig velük miközben majd a mi lányainkat fogják tönkretenni.merkelék különben is a fehér faj ellen menetelnének ezzel a befogadunk mindenkit de regisztráció nélkül nem jöhetnek akiket meg regelnek azt visszadobjuk oda ahol regisztrálták.
    Ha ebben a hazugsághalmazt a becsapást nem látod akkor szöveg azaz a szöveg és tettek közötti külömbséget nem látod!

    Merkel majd kiválogatja azokat akik kellenek a többit vissza aki regisztrálta-azaz MOnak…mit kezdesz ennyi emberrel mikor a magyaroknak sincs munkahelye elegendő? Az viszont megint milyen keresztényi eljárás hogy a magyar családot kilakoltatják és ezeknek adják ahogy svédországban vagy norvégiában is teszik…ez mindjárt az emberek megosztására játszás egy polgárháborura!
    Ezt akarod?

   • Gizella Gizus Gobbi

    Más útlevéllel bekéredzkedni hivatalosan a betelepedést mint a zöldhatáron iratokat eltépve illegálisan berontani letaposva ott mindent.
    Aki ezt nem látja hááát ???? Az Magyarország ellensége!

    Mert ez a csürhe az ottélők helyzetét teszi ugyan ugy tönkre ahogy valakik, és nem a magyarok tették tönkre az ővékét..csak ugy keresztényi nyugat= az usa!

   • Gizella Gizus Gobbi

    Menj nyugateurópába ahol régóta muszlimok és bevándorlók élnek nézz körül és meglátod nem olyan rózsás amit fent leirsz. Sokkal inkább megkéne fizetni az orvosainkat a müszaki és tanitó gárdát mint elszórni a pénzeket forrásokat olyanokra akik vagy itt sem maradnak vagy egyáltalán nem fogják nővelni a bevételeket!

    A jobb képzéssel elérhetőbb lenne a saját emberanyagból a hiánypótlás!

    6 normális gazdaasszony különbül tudná elosztani a pénzeket ha nem külső megmondóemberek tözsdézők irányitanák a gazdaságot….

    Más útlevéllel bekéredzkedni hivatalosan a betelepedést mint a zöldhatáron iratokat eltépve illegálisan berontani letaposva ott mindent.
    Aki ezt nem látja hááát ???? Az Magyarország ellensége!

    Mert ez a csürhe az ottélők helyzetét teszi ugyan ugy tönkre ahogy valakik, és nem a magyarok tették tönkre az ővékét..csak ugy keresztényi nyugat= az usa!

    • Fülöp Áron

     Írtam egy hosszú választ a törölt posztodra:
     Nem én prédikálok a nagyon keresztény hozzáállásért, csak kicsit vicces, ahogy néhányan ezt teszik, és közben a “szeresd felebarátodat” igen speciálisan értelmezik. A rasszizmusra pedig az egyetlen válasz: az emberiség egy faj volt és egy faj is marad. A valódi demokratikus hagyománnyal rendelkező országokban (ilyen Németország is) nem lehet csak úgy elmismásolni a dolgokat és sutyiba visszaküldözgetni embereket Magyarországra. Annak híre megy és felháborodás lesz belőle, hiszen Németországban a közvélemény elfogadna a mostaninál lényegesen több migránst is az országában. Mint mondtam, a migránsok nagy része diplomás, képzett személy, orvosok és mérnökök, akik viszonylag könnyen elhelyezkednek ma is a munkaerőpiacon. A svéd és norvég történetet, amit írtál, semerre sem találtam az interneten, amit én olvastam, abban letelepedési szabályok szigorításáról írtak. Ha van forrásod, megköszönném. A zöldhatárról: a kerítés sokkal károsabb az élővilág számára, mint az arra járók, viszonylag széles híradásokban szerepelt a földikutyák élőhelyének veszélyeztetése. Félre ne érts: a menekültkérdés eddig nem volt megoldva. De a vaskerítések inkább csak a tengeri úron történő csempészést erősítik, ami senkinek sem érdeke, és gyakran tömegkatasztrófához vezet. Ellenőrzött, de nem gyűlölködő és kizáró hozzáállásra lenne szükség, EU-s szinten, ezért akár Orbán is tehetne valamit, eddig nem tett. Az, hogy a zöldhatáron szükséges bejutni az országba a menekültstátus megszerzéséhez, puszta technikai/közjogi probléma.
     Az új gondolatokhoz:
     Egyrészt a társadalom nem működik a képzetlen munkaerő nélkül. Ha mindenki orvos vagy mérnök lenne, éhen halnánk. Másrészt én nem azt írtam, hogy másnapra luxemburgi életszínvonalon fogunk élni, de hosszú távon jót tesz a gazdaságunknak. Ez egy olyan dolog, amit lehet, hogy hat gazdaasszony nem látna át. Az nem igaz, hogy Magyarország elszórja a forrásait a menekültekre, a nagyrésze EU-s támogatásból megy. Ami viszont feladata lenne a magyar államnak, az megteremteni az alapvető életfeltételeket: ez nem igazán sikerült pl. a Keletinél, önkéntesek segítettek ott is. Az orvosok, ápolók és tanítók hazai bérezésének kérdésében egyetértünk, de ez nem összekeverhető a magánszférában dolgozókkal. Te végig saját emberanyagról beszélsz, de tényleg úgy gondolod, hogy küldjünk vissza mindenkit meghalni csak azért, hogy az újonnan született magyar gyerekeknek fehér legyen a bőre? Rengeteg 2. generációs bevándorló osztálytársam volt: nem kevésbé magyarok, mint bármelyikünk.

     • Gizella Gizus Gobbi

      Nem én töröltem és én nem mentem 56 ban se sehova hanem a szétlött házakat miután eltakaritották a törmeléket ujjáépitettük! Nemlátod ez a migrációs izé egy usa direkt zsarolása hogy az EU aláirja a TTTP-t és nemcsak pepita lesz az unokád hanem majd azt a xart eszi ami maitól még silányabb lesz! Mert a GMOs nővényekből még annyi ennivalóra se fog futni mint ami még van. Gondolkozz miért most indult utnak egész arábiai közelkelet? – mert felbujtatták öket! Másik én itt éltem le az életem és igenis ragaszkodom ahhoz hogy nemcsak az unokáim hanem a déd és ükunokáim is fehérek maradjanak ha csak lehet!
      Tudod idős ember raggaszkodik a szokásaihoz!

      Ja és különben meg a Isis csak arany pénzzel akar kereskedni, aha érdemes volt kadhafitól kezdve a többit is eltenni láb alól….akik jobb életet biztositottak ezeknek akik most idecsödülnek mint amilyen nekünk itt van és nekik itt lesz!

      Na ez a keresztény nyugat. Nekik ródd fel!

     • Fülöp Áron

      Nyilvan nem rad, hanem egy politikailag aktivabb szemelyre gondoltam. Sajnos oszinten nem ertem a logikat az ervelesed mogott. Tudnal segiteni? Ketsegtelen, hogy a nyugati vilag hatalmas szerepet jatszott abban, hogy most ez a helyzet alakult ki. De ez abban kimerul, hogy letrejott egy haboru. Hol tortenik itt milyen felbujtas? Nem ertem a GMO elleni ervedet sem. A szakmai kritikusok szerint is alapvetoen az eredetinel jobb minosegu novenyeket lehet igy eloallitani. Egy menekultaradat miert konnyitene meg a TTIP alairasat? Azt pedig akkor tisztazzuk, hogy nincs feher es fekete. Feherebb van es feketebb. A te felmenoid kozott is megtalalhato a vilag osszes borszine, nemzete es kultutaja. Megtortent regen is, megtortenik ma is. Ha pedig a gyerekeidnek nem egy szerelmet, egy stabil part szeretnel, hanem rajukeroltetni egy vilagosabb boru embert, akkor nem teljesen ertelek. Amugy a Bazi nagy francia lagzik cimu film eppen ezzel foglalkozik.

  • Vidéki

   Afrikában és ázsia nagy területein elképesztően magas a termékenységi ráta. Már 7 milliárd ember él a földön.

   Ha a világ lakossága exponenciálisan gyarapodik a jövőben
   is, arra nem lehet megoldás az, ha a stabilizált területekre szabadon áramolhat
   be a demográfiailag túlnyomásos területekről a más kultúrájú lakosság.

   Ebben a helyzetben valószínűleg nem együtt pusztul majd a
   befogadó és befogadott.

   Előtte még a befogadottak kiirtják a befogadókat.

  • Gizella Gizus Gobbi

   Sokkal egyszerübb lenne a hazájukba visszatoloncolva egyfajta termékenységgátlással ellátva ottani megélhetést biztositani valahogy és munka pedig az ujjáépitéseiknél lenne elegendő.

   Az nem járja hogy felelőtlenül gyártják a következő nemzedékeket, ebből ne lehessen megélni se ott se itthon!

   • Fülöp Áron

    Sokkal egyszerűbb lett volna az 56os menekülteket is hazájukba visszatoloncolni, a szájukat meg bevarrni, nehogy rendszerellenes dolgokat mondjanak.

  • Zsuzsi Túri-Demeter

   Teljesen igaza van!

 • Jeno Beke

  A fentieket olvasva engem kevésbé vigasztal, hogy az én (a mi) kicsike rákocskámba egy év alatt fogok beledögleni, míg más, az ő nagyobbacskájába fél év alatt. A migránsok problémája a kutyát sem érdekli. A nagyhatalmaknak gazdasági, stratégiai érdekei vannak a térségben, az onnan olcsón megszerezhető nyersanyagok érdeklik, vagy a térség logisztikai helyzete. Az ott élők évszázadok alatt nem voltak képesek nemzettudatot, nemzetállamot kialakítani, vagy egy a földrajzi adottságokhoz alkalmazkodó gazdaságot felépíteni. Ebben azért nagy szerepet játszottak a mindenkori gyarmattartók. Azért van ellenpélda is mindenre, l.: Dél Afrika, India, vagy Brazília.

 • Gizella Gizus Gobbi

  A migrációt amerikából sorosék inditották, hiszen az arab tavaszok már régóta tartana több éve eddig nem jutott eszükbe de most…merthogy az embercsempészetből befolyó pénzek is valószinüleg forognak az elinditók és az embercsempészek között….ahogy a devizehiteles csalás most az embercsempészet a módi.
  Aztán olyan helyzetet kellett ehhez teremteni a hazájukban hogy távozásra kényszeritsék érzelmileg őket, hiszen a hazájához mindenki ragaszkodik és azt csak angyon erős ráhatásra hagyja el..igy a élőhelyek romhalmazzá tétele a sorozás látni hogy sok katonakorú jön ide….ugyan akkor közben az európai szoc rendszer segitségének sujkolása és némi pénz útravalónak ami az embercsempészeken keresztül részben visszatérül.
  Itt az eddig nem sikerült katonai beavatkozás a migrációs nyomás háttere, amit eddig a magyarok ellen nem volt alapos OK. Ahogy ukrajnában és az arab államokban sikerült egymásnak uszitani a polgárokat a jelen helyzet mellett kontra ellen itt ez nem ment még a gy vagy o takarodj , mongyá le, mellett sem!

  A fagyi viszont majd visszanyalghat ha ezt az összevissza tilitolit megunva ami velük van rájönnek hogy akik utra biztatták azok rángatják a vonatok indulását is határon innen és túl.

  Remélem van annyi következtetési intelligenciájuk!

 • Gizella Gizus Gobbi

  Igen a szociális jutattásokat az adott országokban az ott-születéstől, és a elvégzett munkától kell függővé tenni!
  Az mégsem járja hogy Magyarországra értve éveken át sokszor másokért IS (wietnamiakért a háborujuk idején) dolgoztunk épitettük és a szoc rendszerünk az adófizetők előtte a munkabér nem megkapott hányadából lett megalkotva
  Ezért dolgoztunk magunkért és utódainkért. (hátha még rendes fizetést is kaptunk/ kapnánk)

  Erre számitani számitattni etikátlanság amiről tudjuk bizonyos körök köpnek, nekünk meg őrájuk mert a mi hazánk a Magyaroké és vigyék a volt gyarmattartó államokba a lefosztott földrészek lakosságát!

  • YinSu

   Melyik vallás engedi meg a szexuális erőszakot, bűncselekményt? Na ez az, amikor nem tudják bizonyos emberek, hogy miről is beszélnek, csak beszélnek…

 • Macsek
 • Gizus46
 • Gizus46

  http://aktiv-blog.net/belfold/egy-kep-melyhez-nem-kellenek-szavak/

  http://aktiv-blog.net/belfold/elkepeszto-pocseklast-vegeznek-a-menekultek/

  A migránsok önmaguk adják meg nekünk a magatartásainkra a válaszokat ! Nincs tévhit csak tapasztalat. A másik pedig a nyugatnak számitó európa szintén a magatartásával, jöhet nem jöhet csiki csuki. Bennünket baxtatnak a kerités miatt de usa szállitja törökországba görögbe a migránsokat és! http://aktiv-blog.net/kulfold/ausztria-megszegte-a-schengeni-egyezmenyt-es-lezarta-az-osztrak-hatar-magyarorszag-iranyabol/

  Tőlünk regisztrációzást kérnek mig a görögök az első uniós ország de a török meg Natós és usa a nató főmuftija. Közben a franciák és a többiek telegraf bennünket mocskolnak mig

 • Gizus46
 • hoci nesze

  Fidel Castro sem lenne olcsó. Piketty gázsija vajon mennyi lehet? Van már akkor sztár, mint Madonna? De még az is lehet, hogy ha VV Fanni két bikinis selfie között benyögné, hogy kapitalizmus sucks, akkor jutna el valójában a legtöbb emberhez az üzenet.

 • Zoltán Pogátsa

  Szerintem messze nem kerülne ennyibe.

 • princessofeboli

  Ez a hölgy ott él velük Svédországban. Sok konkrét történettel, svéd cikekkel olvashatod első kézből.
  http://blog.rekafoto.com/search/label/bev%C3%A1ndorl%C3%A1s

 • princessofeboli

  “a Rosengård iskolája nemrégiben bezárt.
  Tűrhetetlen körülmények uralkodtak, a tanárok biztonsága nem volt már
  garantált, a megmaradt néhány dolgos tanulónak nem tudtak emberhez méltó
  iskolai körülményeket biztosítani. A bezárás előtt a tanulók 70%-a nem
  érte el a középiskolához szükséges minimális osztályzatot. 84%-nak
  valamilyen tantárgyból egyáltalán nem volt év végi jegye, és mintegy
  10%-nak egyetlen év végi jegye sem volt. A Rosengård iskolába a
  bezárás pillanatában egyetlenegy svéd tanuló sem járt.”
  Ennyit a beilleszkedésről és ezek kisiskolások.

 • Al-Anon

  Ezt a képet egy ausztriai iskolában készítettem, van még folytatása is, csak nem fért rá a képre.Láthatjátok, hogy hány nációból tanulnak ebben az iskolában a gyerekek.Óvoda is van kb.ugyan ilyen elosztásban. A zászlókat a migráns gyerekek készítették, mindenkii a saját zászlaját festette le.Békében és egyetértésben élnek az osztrák gyerekek között.Akarat és szemléélet kérdése az egész, nem gyűlölködőnek, hanem befogadónak és segítőkésznek kell lenni.

 • clotard

  Kösz mindkettőtöknek a linkeket!

  Amúgy érdekes, a két szerző (v akárhogy nevezzük őket) tapasztalata homlokegyenest eltér egymástól…

 • Janos Spenot Parajdi

  Ilyen “hölgyünk” nekünk is van. Pl. te…
  Szó sincs “első kézről”. A “hölgy ” szűrését olvashatjuk.

 • princessofeboli

  A svédek nem gyűlölködnek és nagyon befogadóak. A szemléletükkel sincs baj. Nem a svédekkel van baj.

 • princessofeboli

  Nem, én ennél sokkal de sokkal keletebbre élek, nincs saját tapasztalat, itt már holnap van annyira keletre a többit pedig családom “hazugságaiból” tudom Svédországból.

 • Janos Spenot Parajdi

  Én meg mást tudok…
  Attól, hogy a családod, még nem “első kéz”.

 • princessofeboli

  Halljuk mit tudsz, neked mik a tapasztalataid, mert eddig csak irigyen cseszegetni tudtál engem.

 • Janos Spenot Parajdi

  Mire voltam irigy?! :O
  A “hölgy”, aki egyben “családtag” blogolt. Ez eddig vélemény (és nem mondtam, hogy hazudik). Te meg egyre hiteltelenebb vagy az illető meghatározását illetően.
  Nem fogod hallani mit tudok, mert azok is magán vélemények, meg utálom, ha valaki pökhendin dirigál, nyegléskedik, hogy mit csináljak. Még ha a holnapban él akkor is

 • princessofeboli

  Ezt hol olvastad? Ki a családtag??? Fogalmam sincs ki ő azon kivül, hogy évek óta egy nagyon olvasott blogot ir ami pont idevág és ezzel a témával foglalkozik. Ő nem egy intézetben irogat, hanem velük él évek óta.
  Nem tudom ki ez a Réka, azon kivül amit a blogjában ir, gondolom nő, Réka a neve és fotós Svédországban.

 • princessofeboli

  Az egyik olvasó kérte, ha van saját történet, szeretné olvasni.
  “Jó volna sokkal több konkrét történetet látni, olvasni arról, hogyan is illeszkedik be egy-egy menekült” erre küldtem neki a linket mert eszembe jutott, amit meg is köszönt.
  Nézzél kéket lenyugtat.

 • József Ignác Kovács

  Neked milyen információid vannak Svédországról ? Hogyan mersz te beleröfögni valakinek a tárgyilagos hozzászólásába ?Mikor jártál ott ,mert én Juniusban voltam ott és csak alátámasztani tudom mindazokat amit a hölgy leírt ! Itt is felütöd a fejed te parazita lúzer -nem szégyenled magad ?

 • Gizella Gizus Gobbi

  A magyarok a cigány tanulók és emberek integrálhatatlanságától vannak már totál ki – és erre jön ez a hatalmas muszlim áradat cunamiként mindenen végiggázolva….
  Hogy a fenébe ne sokkolná a jónépet?

  Gondolom a nagy politikusi játszmába ezt tudták sőt akarták….eddig befogadóak voltunk de allergiásak lettünk mint a kedvenc gyümölcsünktől az epertől!

  Más lassu folyamatként és egészen más ránkboritva.

 • Lajos Incze

  nem tudom, hogy az afrikai és közel-keleti menekültek mennyire gyorsan integrálódnak, de a hölgy rokonai láthatólag igen kevéssé

 • princessofeboli

  Aki a blogot irja nem a rokonairol ir hanem a szomszedairol akik kozt el.
  Az en anyosom meg sved. Nem tudom epp melyik holgyet hazudtold meg.

 • Sárosi József

  főleg attól, hogy ahol az integráció nem működik mert többségben a barna bőrű kisfiú és el tudják gyepálni a kevesebb fehérbőrűt, ott a magyar lesz de-integrálva a saját társadalmából, a cigányság által -azaz integrálva a cigányok közé. persze nem minden roma tanulófiatal ilyen, de többségben erőszakosabbak mint sem békésebbek sajna. de ez már akkor is így volt, amikor szakmunkásba jártam, pedig körül 10 éve van már annak is.

 • Balázs Attila

  Ami aztán Őcsényt is eredményezte… Az MTA tud már rólad, vagy csak ezután pályázol?