Várhegyi, Kaminski és Huth cégei a Fidesz-frakció szerződéslistáján

Kövér László; Várhegyi Attila; Áder János

A parlament honlapjára feltöltött szerződéslista szerint a Fidesz-frakció május végén 4,4 millió forintra szerződött Várhegyi Attila érdekeltségével, a Prestige Media Kft.-vel, 4,2 millió forintot fizet kommunikációs tanácsadásra Kaminski Fanny cégének, és ismét megbízták Huth Gergely Gerilla Press Kft.-jét is, amely 3,8 millió forintot kap háttéranyagok, elemző írások készítéséért.

Frissült a parlament honlapján a nyilvános szerződéseket röviden bemutató lista, amelyből kiderül: a Fidesz május 30-án három szerződést kötött holdudvari kommunikációs cégekkel. A lista alapján kommunikációs tanácsadásért 4,4 millió forintot kap az év végéig a Prestige Media Kft., további 4,2 millió forintot pedig a Kaminski-Buranits Kft. Ugyancsak május 30-án írták alá azt a szerződést, amely a Gerilla Press Kft. bízza meg háttéranyagok, elemző írások készítésével, amiért október végéig 3,8 millió forintot fizet a frakció.

A Prestige Media Kft. az egykori fideszes államtitkár és választmányi elnök, Várhegyi Attila érdekeltsége. Várhegyi neve legutóbb az Origo-botrány kapcsán merült fel, a témával a Figyelő foglalkozottt igen behatóan, cikkünkben pedig azt állították: a volt államtitkár médiacége állhat az Origónál történt személyi változások hátterében. 

Érdekes véletlen, de a Fidesz-frakcióval kötött szerződés hatályba lépése után egy nappal bocsátották el az Origotól Sáling Gergőt. Várhegyi a 444-nek nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy az Origo-nak is dolgozik. Várhegyi érdekeltsége nemcsak a Fidesztől kap megbízásokat, dolgozik a közmédiának is. A Prestige Media Kft., valamit a volt államtitkár másik cége, a Myself Consulting tízmilliókat zsebelt be közmédiától.

A Fidesz-frakcónak 4,2 millió forintért tanácsokat adó Kaminski-Buranits Kft. Kaminski Fanny érdekeltsége. Kaminskit Orbán Viktor bulvár-sajtósaként is emlegetik, kormányzati források szerint neki köszönhető, hogy Orbán Viktor és Rogán Antal, illetve más fideszes vezetők sokat szerepelnek a bulvármédiában, különösen a Blikkben.

Kaminski Habony Árpád felesége volt korábban. Ő lehetett továbbá a kapcsolat Habony és Jáksó László között, hiszen Kaminski Jáksó barátnője is volt egy ideig. A hvg.hu szerint ennek a kapcsolatnak nagy szerepe volt abban, hogy a köztévé két éve Jáksóval kötött milliárdos szerződést a hatalmas bukást produkáló Marslakók című szappanoperára.

A frakciónak 3,8 millió forintért háttéranyagokat készítő Gerilla Press Kft. Huth Gergely érdekeltsége. Ez az a cég, amely kiadja a Pesti Srácok nevű oknyomozó portált. Az egykori Magyar Hírlapos Huth cégének nem ez az első ilyen szerződése, ugyancsak a 444.hu írta meg, hogy a Gerilla Press Kft. 2013-ban legalább négyszer szerződött, összesen 4,4 millió forintot kapott kommunikációs tanácsadásért a Fidesz-frakciótól. 

Fotó: MTI/Index

 

 

 • David Szalay

  Valaki el tudná mondani, mit is jelent pontosan a kommunikációs tanácsadás?

  • HochFünf

   Asszem, pont az a lenyege, h teljesen megfoghatatlan, semmi konkret. A tanacsadas a legjobb deal.

 • Nagy László

  Megmondta az a tetű Orbán! “Senkit nem hagyunk az út szélén”!

 • Petr

  “90% of what was nominal christened “the Greek bailout” was in fact spent on interest payments and other issues, but not on any reforms in Greece” Well, it was sold as a bailout, not a fiscal stimulus…

 • Christopher Adam

  I very much appreciate that you wrote this in English…though I do read and write in Hungarian as well. It is important for non-Hungarian readers to get a glimpse into the thinking of Hungarian economists, political scientists, historians, sociologists, etc. That’s something that I try to do as well with my publication, the Hungarian Free Press. I’ve included some of your thoughts and views in my most recent piece in this subject.
  http://hungarianfreepress.com/2015/07/04/young-hungarian-left-wingers-express-solidarity-with-syriza/

 • clemsos

  Very interesting, thanks for the English version !

 • aésdkfjaésd

  Azért a cikk címe jócskán félrevezető. A cikkben már sehol nincs szó félmillió euróból felújított budikról. Ez a stílus nem újságírás és nem ismeretterjesztés hanem félrevezetés és hazugság. Nem érdekel, hogy a cikkben mit ír, a cím sokkal több emberhez jut el.

  • Narzis

   Ne okoskodj, ha nem tudod mit beszélsz. A hozzászólásod lényegével egyet is értenék, mert félrevezető lehet (a cikkben van ugyan szó a budiról és az értékéről, de valóban nem 500k €), azonban soha nem volt és nem is lesz ismeretterjesztő irodalom egy ilyen cikk – az állításoddal ellentétben.
   Normális esetben nem vagyok grammar nazi, de ha már egyszer félrevezető címeken lovagolsz, akkor legalább ne írnál te magad marhaságokat.

   • judit gherghiteanu

    ez a kis es feluletes olvasoknak szant kulonlegesseg, mar mindenki igy csalogatja az olvasot pedig igy eleve elidegeniti a mondanivalotol…dehat a mai media ilyen alacsony nivon fetreng…

  • trisel

   “Nem érdekel, hogy a cikkben mit ír” – akkor mi a bánattól érzed azt a kényszert, hogy idejöjj fikázni egy cikket. Kiütésed van az igazságtól, viszket, vagy mi? Vagy csak az olvasás zavar, a locsogva firkálás nem?

 • Tamás

  Érdemes volna még sok BGA-s pályázat háta mögé benézni.. mert elég sok furcsa pályázat kapott támogatást, nem csak idén, hanem már tavaly is.. nonszensz dolgokra..
  Személyes Facebook oldalak (nem page), online média gyanánt.. Ideje lenne valaki MÁS SZEMMEL, nézzen rá is..

 • http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php Imre Posta

  Teljes kasza a jelenlegi “politikai” maffiának az elmúlt legalább 100 év össze kivételezett “kiválasztott” szabadkőműves zsidajának, cigány -maffiának és sábeszgolyósnak, hazaárulónak! De ennyi ostoba, bexari és gerinctelen sumák sincs máshol, mint ami a magyarnak nevezett görénytelepen van. Besúgók, zsidók által felépített, terelt, “nemzeti oldal”, ratyikális paraziták, “új elit”, minden van itt a qvatelepen.

  • Urakura

   Mesélj még…

   • http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php Imre Posta

    Mese? Olvass még, ha a héberen kívül- láthatóan-megy a magyar is.

    http://www.serverdomain.info/pi/news.php?readmore=2662 Van még ott pár évre való “mese”.

    • Urakura

     Helyesbítek:hülyéskedj…

     • http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php Imre Posta

      Rendben és milyen nyelven? mennyi idő van olvasni? Behívó lesz? EU szétesik és Magyarország legalább fele se nem magyar, se nem mese, másik fele meg mese habbal. No, azért inkább menek fegyvert tisztítani, oszt mese, vagy nem az biztos használható és használandó.

     • Urakura

      Bármely nyelven olvashatod,ha érted.De ezért ne légy öngyilkos

     • http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php Imre Posta

      Mindenki az, csak van, akinek nem sikerül sokadjára sem. Remekül terelsz, szakértő csahos vagy. Számíthatsz rám!

     • Urakura

      Előbb a meséken légy túl,ha naponta 3 könyvet olvasol 10 évig,akkor a gyerekeknek szólót már érted.Ott folytassuk…

     • http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php Imre Posta

      A helyzet az, hogy én írok könyveket és az sokkal nagyobb kihívás. Akkor folytassuk, ne ott.

     • Urakura

      Ez remek.Ha remekművek,garantáltan olvastam mindet.

     • nicu78

      Mondanivalod van a a szemelyeskedesen kivul?

    • Urakura

     Most belenéztem ebbe a kritikán aluli hülyék által,barmoknak írt förmedvénybe,amit küldtél,-hát…Ne ilyen baromságokat olvass,kezd az alapoknál.

     • http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php Imre Posta

      Mit javasolsz? Mármint “alapokat”? Mik azok?

     • Urakura

      A meséket továbbra is,már csak az igazság tartalom miatt is,de nem első sorban.

     • http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php Imre Posta

      Benedek Elek? 77 magyar népmese? Esetleg a bibliát? Segíts léci!

     • Urakura

      Mindkettő jó kezdetnek,de sokkal több van,mint hinnéd.

 • Mr Gumby

  Már beadtam az orosz vízumkérelmet, hátha még idén csődbe megy a bűnös nyugat. 😀

 • Mr Gumby

  Az sajnos el se múlt, lásd mszp és fidesz. A jobbikot hagyjuk, mert az amúgy is Putyin kesztyűbábja.

 • leopárduc

  nem könnyű idők az mán biztos, nincs akivel tartani, mszp fidesz tele régi párttagokkal, meg korruptakkal, jobbik alapból az oroszokhoz húz (megáll az eszem amugy tőle.. kicsit ha belegondolok az oroszok eddigi hozzánk-állására), mégis akkor kire szavazzunk…?

 • Mr Gumby

  Nálam is csak addig nagy a lendület, amíg nem jön szembe velem ugyanez a kérdés. Nekem ez a hirtelen jött putyinbarátság teljesen hiteltelenné teszi az összes pártot Thürmeréken kívül. 2010-ben sem bírtam a narancsbolsikra szavazni csak azért, hogy a pirosbolsik elhúzzanak, mert emlékezetes maradt a 1998-2002 közötti Orbán “őszinte”, “konzervatív”, “polgári” (muhaha) átváltozása és a béta állapotú NER, Jöjjön a jobbik? A növekvő szavazóbázis alapján ők következnek. Legalább annyira sziklaszilárd elvekkel vannak megáldva, mint a gyémántszilárdságú alkotmány alaptörvény.

 • http://www.visiticeland.com/ Loki Laufeyjarson

  Me! Very good stuff.

 • darázsfészek

  Csoda, hogy ebből a bűzlő emésztőgödörből még külön ki lehet érezni egy darab pottyantás szagát.

 • Lacike

  Gondolom ezért ölik a muszlimokat is.

 • Lacike

  Indonéziába, Törökországban, Tunéziában, stb?