A Nagy Gáztározóbiznisz ára

cover2

Az Átlátszó másfél éve indított pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy megismerhesse az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveknek az Eon földgáz-nagykereskedő és a földgáztározók megvásárlásáról döntő közgyűlésére kiadott mandátumot és az azt megalapozó előterjesztéseket. Olyan jó üzletet kötött Magyarország, hogy a diadalmasan bejelentett vétel dokumentumaiért előbb első, majd másodfokon kellett pert nyerni, majd végül a Kúrián.

Ilyen az, amikor a Magyar Állam transzparensen elkölti az adófizetők pénzét. Apropó, mennyi pénzt is? Mennyire “jó” üzletre? Tényleg nem kérünk sokat, csak annyit szeretnénk tudni, hogy mennyibe került, és milyen számítások, tanulmányok után vágtak vele az adásvételbe. Ezt minden szinten igyekezett eltitkolni a Vagyonkezelő, de nem jött neki össze, ki kellett adni a dokumentumokat, amik tegnap az atlatszo.hu-n lettek közzétéve. Vizualizáltuk a számot.

 • Erős Ramazotti

  Mennyi ez? Telefonon nem latszik a poen

  • Kim Cat

   465 milliárd forintba került, ez átszámítva 4 Puskás stadion, az éves Szja bevétel 1/3-a, és egy csomó lélegeztetőgépet lehetne venni rajta, mert például a 3-as metró felújítása 100 milliárdba kerülne.
   Ennek a kormánynak nem az a baja, hogy elkölti a pénzünket, hanem az, hogy olyan dolgokra megy el ez a sok lé, amiből semmi hasznot nem látunk, tehát fölöslegesen dobjuk ki az ablakon. Bezzeg ha a sajátjukat költenék, biztosan pontosan tudnák még a napi árfolyamokat is.

  • Kálmán Tamás

   És,ha még hozzáteszem a mai hírt mi szerint nincs pénz a feltöltésére,ami már kellene a tél miatt,mert, hogy jelenleg 37% körül van a telítettsége.Az ukrán helyzet miatt az árakat nem lehet tudni,az orosz fiasko is elindult a T72-esek miatt, és már csak néhány hét kérdése,hogy télen megfgyunk-e

   • Kálmán Tamás

    Folytatom….vagy sikerül ismét enyhe telet kifognunk.Persze ez meg nem lesz jó a mezőgazdaságnak.

 • Azaki Azami

  Hülyének is megéri.
  Sőt, csak annak.

 • http://anonymand.blogspot.com anonymand

  Én inkább Vida Ildikónak hiszek.
  Mindenkit, de legfőképpen önmagát kielégítő vizsgálata, illetve annak eredménye fényesen bizonyította, hogy a NAV-nál minden a legnagyobb rendben van.
  Horváth, a libsibolsik, aljas rágalmaikkal nem fogják hitemet megingatni Vida Ildikóban, a NAV-ban, Polt Péterben és az ügyészségben, az Országos Roma Önkormányzatban, Gömöri Zsoltban, stb.
  “Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!” – Ferenc József.
  „Mert minden jól van a létező világok legjobbikában” – Pangloss mester.

  “Túlélem, ha beledöglötök akkor is.” – én

  • Boriska

   Erőt neked a hozzájuk való hithez! :) Amit írtál, azt nem tudom elhinni neked, de igen teccccet.

 • Péter István

  Azért, ha valaki egy parlamenti választáson háromnegyeddel nyer, akkor már joggal beszélhetünk a nemzeti egységről. És akik nem V. Putyin pártjára szavaztak, azok is vidáman élnek tovább.

 • Jozsef Toth

  ….érdektelen…….latrinába való cikk……valószínűleg a nevét nem adó írójával együtt 😀

 • János Virág

  Orbán meg furulyál rajta?