Életveszélyben voltak a betegek: áramszünet a központi kórházban

balass

Nem, nem valahol az úgynevezett  harmadik világban, hanem Európa szívében, édes Magyarországon  történt, tegnap reggel. A Balassagyarmati Kenessey Kórházban (mely intézmény szinte egész Nógrád megye rászorultjait hivatott gyógyítani) hajnali 4:10 és 5:05 között nem volt áram. A betegeket életben tartó gépek is leálltak. Azt még nem tudom, belehalt-e ebbe valaki, de meg fogom tudni. Ahogy azt is, hogy ez hogyan történhetett, és ki a felelős érte.

Bár az ilyen esetek rendszerint kipattannak, és botrány is szokott belőlük kerekedni, erről nem tudott volna senki, ha történetesen egy közeli hozzátartozóm nem fekszik a tüdőosztályon. A hozzátartozóm súlyos beteg, oxigént kapott, amíg be nem következett az áramszünet. Akkor betoltak mellé valami kézi lélegeztetőt, de az nem működött megfelelően, így aztán a hozzátartozóm  kis híján megfulladt. Semmiféle tartalék generátor nem volt (vagy nem lépett működésbe). A beteg rokonom elmondása szerint a nővérek úgy adtak injekciót, hogy az egyik a mobiltelefonjával világított, míg a másik szúrt.

Amit zárásként tudnék írni, az elég cifra volna, és nem túl építő jellegű. Inkább kihagyom.

Balavány György
 • Zsox

  Majd kárpótolják a betegeket (és a hozzátartozókat) a szép új stadionok.

  • Lakatos Sony

   esetleg pár gripen elhúz majd a kórház vagy a temető felett.

  • Katalin Kovácsné Földesi

   Pont ez jutott nekem is eszembe, ott vannak a stadionok, mi a fenének akkor a kórházatba tartalék generátorok ilyen esetekre?

 • Deák Sándor

  A szünet mentes tápokat ellopták,minek az…

 • https://www.facebook.com/kulcsar1947?fref=ts Kulcsár József

  A balassagyarmati kórházban szerzett hivatalos információk azt bizonyítják, hogy az intézményben a rendszeres, a karbantartásban előírt és előre megtervezett áramszünetet hajtották végre, amelynek időpontjáról már augusztus 7-étől kezdve fokozottan és folyamatosan, írásban is tájékoztatták az intézmény valamenyi dolgozóját, hogy felkészülten fogadják a hajnali áramkimaradást.

  A karbantartás idején természetesen működött minden aggregátor (áramfejlesztő), hogy a kórházi készülékek (műtők eszközei, altatógépek, stb.) szükség esetén megszakítás nélkül dolgozzanak. Kiemelt gondossággal ügyeltek az életfontosságú műszerek áramellátására, de megerősített szakmai szolgálat is vigyázta a betegeket, minden generátor működött.

  Az olvasói hozzászólásban említett kézi lélegeztető is ellátta feladatát. A mobiltelefonos világítás mellett lezajlott injekciózás nem jelentett veszélyt a betegre.

  A kórházban éppen azért rendelték el a tervszerű karbantartást, hogy semmilyen körülmények között ne fordulhasson elő olyan áramszünet, amely váratlan helyzetben veszélyeztetné a betegellátást. A hajnalban lezajlott, elektromos hálózatot érintő, egy órás átvizsgálás során rendkívüli, egészségkárosító esemény nem történt.

  A Balassagyarmaton működő Dr. Kenessey Albert Városi Kórház egyike a legkorszerűbben felszerelt és legjobb szakemberekkel ellátott hazai egészségügyi létesítményeknek.

  • Kim Cat

   A posztíró ezek szerint nem hallotta a “figyelem, ez csak gyakorlat” szöveget, és nem nyugodott meg, hogy minden olyan flottul megy.

  • Ghanima

   Esetleg, ha a betegeknek is jelezték volna előre, hogy a hozzátartozókat ne is említsem (nekik éppenséggel a betegek is elmondhatták/volna, minden flikk-flakk nélkül)

  • neverthesane

   bla-blaa-bla-blaaaa-bla-bla

  • Bekker Ilona

   HAZUGSÁG!

 • Sándor Kukony

  Kulcsár Úr!

  Ön tökéletesen felmondta a “házi feladatot”. Gratulálok!

  Én személy szerint stadionok helyett valóban jól működő egészségügyet (nem olyat ahol 2020-ra kaptam (volna) időpontot egy ma már rutinnak számító műtétre, független közmédiát, és emberi béreket szeretnék.

  De most felébredtem itt Abszurdisztán közepén és azt vettem észre, hogy valami csöpög a bal kezemről. Legközelebb beljebb tolom a bilit. :-DDDD

 • Tyepükátyai Batyákó

  Welcome to the orban-féle újkomcsizmus. Az áramszolgáltatás leltár miatt zárva.

 • Bekker Ilona

  Valamikor úgy tudtuk, hogy a legfontosabb az ember! Ma már
  tudjuk, hogy ez hazugság! Mit számítanak az emberek, amikor fontosobbak a
  stadionok, azok átadása több száz millióért. Csak azok számítanak akik a Honvéd
  Kórház VIP részlegében gyógyulnak a mi pénzünkön, hiszen Orbán kormány t 20
  milliót adott csak a Honvéd Kórháznak, hogy politikusaink biztonságban
  gyógyuljanak. Valamikor Romániában voltak ilyen esetek, de mi elképzelni
  sem tudtuk, hogy nálunk előfordulhat. A napokban a 4-6 villamosok vezetői
  bemondták, hogy megszűnt az áram, kérik, hogy szálljanak le. A sínek között
  gyalogolt az elnémult embertömeg, senki nem dühöngött, mindenki igyekezett a
  dolgára. A kórházban is csendben fogadták a betegek, erejük sem volt felemelni szavukat,
  legfeljebb meghaltak, vagy a fulladás határán voltak. Mit számít ez Orbánnak?
  Hiszen aki valamilyen formában nem vesz részt a munkaalapú társadalomban, képes
  beteg lenni, az ne várjon semmi jót. Illiberális ország, illegitim kormánya ezt
  teszi velünk és mi csendben tűrjük. Hát ilyenek vagyunk? IGEN!