Itt a kormány háttértanulmánya a reklámadó bevezetéséhez

reklámadó

Közérdekű adatigénylésben kértük, két hónap packázás után megkaptuk, és most közzétesszük a reklámadó bevezetését előkészítő és indokló minisztériumi anyagot, amelynek létéről a miniszterelnök egy rádióinterjúban szólta el magát.

Június 11-én szavazta meg az Országgyűlés a rohamtempóban beterjesztett és elfogadott reklámadót, amelyet azóta már módosítani is kellett, mert elsőre nem sikerült rendesen megírni a törvényt L. Simon Lászlónak. A módosítás szerint az RTL Klubnak mégis kell már idén is reklámadót fizetni, a TV2-nek viszont csak 2015-ben, illetve 2,5 millió forintra emelte a cégekre érvényes adómentes havi reklámköltési limitet. L. Simon szokatlan módon többször is bevallotta, hogy csak a nevét adta a törvényjavaslathoz, illetve az arcát is, amikor szellemesen alázták a riporterek, mert kiderült, hogy a neve alatt benyújtott javaslat tartalmát sem ismerte.

A 2014-es évre az első adóelőleget augusztus 15. és augusztus 20. között kellett bevallani és befizetni a cégeknek. L. Simon és a kormány többször is cáfolta, hogy a reklámadó az RTL Klub ellen készült volna, a kommunikáció panel fő eleme a közteherviselés és a jelentős profit megadóztatása volt.

“A jogszabály tartalma mögött nincs, és nem is volt olyan kormányzati szándék, amely az említett kereskedelmi csatorna ellen irányulna. A cég egyébként évről évre komoly nyereséget ér el, nem valószínű, hogy néhány milliárd forintos elvonástól egyszeriben padlót fognának.”nyilatkozta L.Simon az RTL-ről.

Ezt a képet egy picit árnyalja, hogy a NER talán legidegesebb hangvételű és tartalmú közleményét adta ki a Nemzetgazdasági Minisztérium múlt hét pénteken.

Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy egy nemzetközi vállalat, amely a magyar reklámpiac negyven százalékát birtokolja, fiktív  veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót, megengedi magának, hogy megkérdőjelezze a magyar kormány jóhiszeműségét. (….)

Javasoljuk az RTL Csoport vezetőinek, vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb szereplőjeként – a tisztességgel adózó gazdasági szereplők többségével ellentétben – miért nem járulnak hozzá profitjukkal arányosan az ország működéséhez?”

Június 13-én pénteken, vagyis a reklámadó megszavazása után két nappal a Kossuth Rádió vendége volt Orbán Viktor ahol a riporter megkérdezte, hogy hol vannak a szükséges háttérszámítások a reklámadóhoz, amire Orbán Viktor azt mondta, “a háttérszámítások léteznek és nyilvánosak is“. Azt állította, a szükséges szakmai egyeztetések is megtörténtek:

Beszedünk 9-10 milliárdot egy olyan szektortól, aminek jelentős profitja van.

A háttérszámítások léteznek és nyilvánosak. Mondta ez saját szájával a Miniszterelnök úr.

Azt gondolom mindenki tudja, hogy a magánszektorban és amúgy általában minden szektorban a nyugodt, kiszámítható, tervezhető dolgokat szeretik a cégek, vállalatok. Például a 14/15-ös pénzügyi év (ami 2014. március 1-től 2015. február 28-ig tart) tervezése, már jóval karácsony előtt megkezdődött. Megtervezik a bevételeket, ehhez megtervezik a kiadásokat, bérköltséget, járulékokat, mindenfajta adót, az energetikai és minden egyéb költséget.

Tavaly év végén és a választások előtt a Nemzetgazdasági Minisztérium és személyes Varga Mihály is többször leszögezte, hogy az adórendszer “kész van”, ebben változások már nem lesznek, pont azért , hogy tervezhető legyen a vállalatok számára. Ebbe a “kiforrott” adórendszerbe csaptak bele a reklámadóval, amit – még egyszer kihangsúlyoznékjúniusban beterjesztettek, júniusban megszavaztak, júliusban megváltoztattak, augusztusban pedig már be is kellett vallani és fizetni.

Akkor ugye ennyit a megtervezett pénzügyi évről… és nem értik, hogy miért nem fektetnek be a vállalatok Magyarországon.

Azt ugye mondani sem kell, hogy a “nyilvános” reklámadós háttérszámításoknak nyoma sem volt, de ha a Miniszterelnök úr azt mondta, hogy léteznek, akkor csak nem merik meghazudtolni Orbánt és letagadni.

Így közérdekű adatigénylést adtam be a Miniszterelnökségre június 13-án, kérve a háttérszámításokról szóló anyagot. Az adatigénylés válaszadási határideje lejárt június 28-án, de semmi válasz. Ezt természetesen jeleztük, külön emailt is írtam, de semmi reakció. Végül július 29-án válaszoltak, hogy az adópolitikáért a Nemzetgazdasági Minisztérium felel, és átküldték oda az adatigénylést.

Mondjuk akkor ebben az esetben miért L.Simon képviselő és a Miniszterelnökség államtitkára nyújt be adópolitikával kapcsolatos törvényt? Csak költői kérdés volt …

Végül augusztus 22-én megtörtént a csoda, az NGM megküldte a “Háttértanulmány a reklámadó bevezetéséhez” című anyagot.

Reklámadó háttértanulmány (direkt link):

 

Nézzük meg, hogy milyen adatok, számok adták meg a lökést a kormánynak, hogy megadóztassa ezt a “roppant magas” profitot termelő szektort!

Az elején a bevezetőben ismertetik, hogy több specifikus forgalmi adót bevezettek már a gazdasági növekedés és a foglalkoztatás szempontjából nem kiemelkedő jelentőségű területeken. Ezért ide illeszkedik a reklámozási tevékenységből jelentős bevételre szert tevő vállalkozásokat egy forgalmi-fogyasztási adóval a közteherviselésbe bevonni…

Ezután jönnek a nemzetközi példák: Az Európai Unióból 7 országot tud felhozni, és emellett mint Európán kívüli példának felhozza Egyiptomot és Pakisztánt.

Ausztriában amúgy a reklám értékének az 5%-a adó, Dánia csak tervezi megadóztatni a szórólapokat, reklámújságokat, de már a példák között van, Görögországban a hirdetések árának 20%-a az adó,Romániában a reklám árának 1-3%-a, Észtországban és Belgiumban csak a közterületi reklám van megadóztatva…

Vagyis sehol a világon nincs olyan reklámadó, mint amit nálunk kitaláltak a MiniszterelnökségenL.Simon …. az NGM-ben … valahol.

A hazai becslést a 2012-es társasági adóbevallásokból veszik, ami viszont az árbevételt tartalmazza, így le is szögezi a tanulmány, hogy a társasági adóbevallások adatai alapján nincs mód annak meghatározására, hogy az árbevételből mekkora összeget tesz ki a reklám-közzétételből eredő nettó árbevétel.

A tanulmány szerint a várható magyar költségvetési bevétel először 2015-ben kb. 10 milliárd forint lesz. Ebből lett az, hogy már 2014-ben is kell fizetni, és a becsült bevétel már csak 7-8 milliárd forint.

A tanulmányban elismerik, hogy nem tudják megbecsülni a reklámadó várható bevételét:

“A várható reklámadó-kötelezettség aggregált adatok alapján nem becsülhető, tekintettel a progresszív adókulcsra, így a költségvetési hatás becslésénél a reklám-bevétel teljes árbevételben képviselt arányának cég-szintű meghatározására van szükség.”

Reklámadó tervezett bevétel területenként:

 

 

Vállalatonkénti bontásban a tervezett bevétel:

 

 

Döntsék el Önök, hogy valóban nem az RTL Klubra lett-e szabva a törvény, és ne felejtsék el, hogy idén a TV2-nek nem is kell reklámadót fizetnie…

Ferencz Gábor

 

 • honphibu

  Reklámadó eddig is létezett, legalábbis a nyomtatott anyagokra vonatkozóan, úgy hívják: Környezetvédelmi Termékdíj.
  Ez régebben is volt, de a legutolsó szabályzók szerint ezt csak reklámot tartalmazó termékek után kell fizetni – no nem a reklámozónak, hanem a nyomdának.
  Azt, hogy mi a reklám, a nyomdának kell megállapítania…
  Ezek alapján a sarki fűszeres, aki kinyomtat 100db szórólapot – fizet.
  A politikai párt szóróanyaga után, aki teletolja a postaládádat konzultációs kérdőívvel, ingyenes helyzetértékelő újsággal, szavazz rám szórólappal – nem kell fizetni.
  Ugyancsak nem kell fizetni a leggyakrabban felbukkanó, csak és kizárólag termék- és áruhirdetéseket, ajánlatokat tartalmazó akciós újságok túlnyomó többségénél, mivel azt “belső terjesztésű” újsággá minősítették.
  Kész röhej, ezt is érdemes lenne megkapargatni!

 • http://www.z0r.de InversioN

  “miért nem járulnak hozzá profitjukkal arányosan az ország működéséhez?” – Az árbevétel alapú és/vagy progresszív adó mióta arányos a profittal? Általános iskolába tetszett járni?

  “hogy több specifikus forgalmi adót bevezettek már a gazdasági növekedés és a foglalkoztatás szempontjából nem kiemelkedő jelentőségű területeken” – A bank- és energiaszektor totál jelentéktelen, nem meghatározó ágazatok. Elvégre a gazdasági válság is szimplán abból indult ki, hogy Pista bácsi fingott egyet a mezőn.

  Egyébként ez az anyag minden, csak nem tanulmány. Sem a szektorra gyakorolt hatásokat nem elemzi s a profitot sem próbálja megbecsülni. Ostoba magyarázkodás az egész.

  • István Tamasi

   Az árbevételt terhelő adó a forgalmi adó ami az ÁFA. De most egy másik, többsávos “ÁFA” került bevezetésre ami több ponton is kötelezettségszegési eljárás gyanúját kelti: 1. A mértéke, 2. A több sáv, 3. Egyidejűleg egynél több fajta forgalmi adó.

 • Pakicsun

  Az országnak, vagyis minden országnak az a kedvező, ha az ott termelő, szolgáltató vállalkozások nyereségesek, mert akkor fejlesztenek, bővítenek, munkahelyeket teremtenek, ez gondolom mindenkinek tiszta (most itt ne térjünk ki a “országból pénzt kitalicskázós” lózungra)
  Viszont, ha ezeket a jól, vagyis HELYESEN, NORMÁLISAN működő vállalkozásokat megbünteti a kormány azért, mert csak (vagyis mert nem nyal csontig), akkor nem fognak normálisan működni, nem bővítenek, nem teremtenek munkahelyeket. Nem csak az RTL-re gondolok jelen esetben, bár ha nincs, illetve nem lesz pénzük műsorokra, akkor előszedik újra a régi celebes szarokat és puff neki, viszont kinek lesz kedve nálunk befektetni ilyen környezetben??? Senkinek. Romániának, Szlovákiának hasonló kvalitásai vannak, versenyképességünk, megbízhatóságunk nullával egyenlő lesz, ha még nem lenne az.

  Szóval akárhogy is lesz, mi szívjuk meg. Az RTL nem fogja hagyni magát, az tuti és teljesen jogos a felháborodásuk.

 • Árpád Szentmihályi

  A Google AdWordsben többen hirdetnek, mint újságban és TV-ben összesen. Ezek kis cégek. Viszont, mivel a Google nem ad nyilatkozatot, hogy ő magát a reklámadó alanyának tekinti, ezek a kis cégek nem fogják tudni költségként elszámolni a reklámkiadásukat, mert a társasági adó 3. számú mellékletének 16. pontja szerint ilyen esetben a reklám nem a társaság érdekeit szolgálja. Ennél nagyon baromságot nehéz lett volna kitalálni! Összegezve minden kisvállalkozás 10%-os fog bukni a reklámadón, úgy hogy 0 Ft reklámadót fizet, mivel 100 000 Ft-os havi reklám kiadás mellett 10 000 Ft társasági adója is fog keletkezni azzal, hogy nem tudja leírni a reklámot költségként. Ez a legigazságtalanabb sarc a világon, és a kicsik szívják meg nem “csak” az RTL klub!

 • Csaba

  Homályosítsatok fel legyetek oly
  kedvesek…

  Tehát, adott egy akármilyen –
  újság, rádió, Tv, internetes, egyéb – média, akinek az a dolga, hogy az emberek
  szűkebb – tágabb csoportját szórakoztassa a saját stílusa / ízlése / irányultsága
  / támogatóinak minőségi szintjén…

  Ha a közvetítő közeg esetleg
  közszolgálati, akkor nincs mese, az van és úgy történik minden, ahogy odafönt
  megmondják, viszont többnyire stabil a dolog, nem birizgálja őket senki, nincs
  extra profit sem és az egész olyan amilyen – azé van mert kell, hogy legyen és
  kész, részemről se nem szórakoztató, se nem zavaró tényező…

  Ha a média nem közszolgálati – tehát
  nem az adófizető polgárok fedezik a költségeik nagy részét a – gondolom arra
  tették fel az életüket, hogy az embereket – az emberek bizonyos részét –
  szórakoztassák, magukhoz „láncolják” valamilyen módon – pl. érdekes, izgalmas
  műsorokkal…

  Namármost, az óránként kb. 20
  percnyi nem ezzel foglalkozással – nevezzük reklámok adásának – az őket
  szerető, a véleményükre igeként tekintő emberektől rabolják az időt ill. a
  lehetőséget, hogy még inkább a rabjukká válhasson… Ergo az idő ellopásáért ill.
  a lehetőségtől való megfosztásért, stb… kapnak iszonyat mennyiségű pénzt…

  Lehet, hogy kicsit furcsa a
  meglátásom, de arra következtettem, hogy az illetékeseknek az a bajuk,
  -büntetésként élik meg – hogy fizetniük kell egy olyan dolog miatt, amiért
  egyrészt saját hitük ellen cselekszenek – mert nem tudnak szabadon
  szolgáltatni… – másrészt az őket
  bálványozó követőktől kénytelenek lopni ill. a termékgyártók / más szolgáltatók
  fizettek is érte nem keveset…

  • Campione

   Nem teljesen így van. A lényeg nincs ingyen ebéd. Az alapfelvetés a gond: nem az a dolguk, hogy szórakoztassanak, hanem egy csereügylet: az idődért cserébe szórakozást biztosítanak.
   Ők adnak neked műsort, aminek vagy a gyártásáért vagy a jogdíjáért, illetve a sugárzásért fizettek, te pedig cserébe, hogy megnézd a műsort, és megnézed a reklámot, amit leadnak.

   Ha ez nem tetszik, akkor tudod büntetni őket azzal, hogy közszolgálatit nézel, fizetős csatornát nézel, urambocsá letöltesz.

  • hhy2k

   On tokeletes NERtars! Barmelyik miniszteriumban azonnal alkalmaznak!

  • ern0

   Kedves Csaba! Neked még sok meglepetést tartogat az élet (sőt: Élet). Irigyellek ezért!

  • Varsányi Endre

   Kedves Csaba! Sajnos te még a szocialista MRT korszakhoz tartozol. Összehasonlításként írod: Közszolgálati (az állam fizeti, így azt mondanak amit engednek-lehet) kontra kereskedelmi (az emberek rabláncra fűzésével, pénzük ellopásával foglalkoznak). A közszolgálatit jól leírtad. Feltétlenül hozzá kell tenni azonban, hogy minél demokratikusabb egy ország, annál kevesebbet szól bele a kormány az adófizetők pénzéből fenntartott TV-be. De. A kereskedelmi médiáról valami nagyon elfuserált elképzelésed van. Mert ez bizony egyszerűen a kereslet-kínálat törvényével működik. Vegyünk például egy TV-t. Ha vacak műsort csinál, csökken a nézettsége, a reklámozónak nem éri meg ugyanannyi pénzt fektetni a reklámjába mintha a másik (több embert elérő) TV csatornára teszi. Vagyis oda fizeti be. Így gazdagabb lesz aki jobban dolgozik (ez gond lenne?). Vagyis annyi ideig tart a reklám, ameddig a néző elviseli, hiszen ha tovább tartana, elkapcsolna és csökkenne a nézettség. Logikus és ez folyamatosan változik. Vagyis ha valaki jól dolgozik, több pénzt kap. Ha rosszul, kevesebb pénzt kap. Jelenleg mi a helyzet? Ha valaki jól dolgozik komolyan megadóztatják hogy kevesebbet keressen (kevesebb jó műsort tudjon létrehozni ami növelhetné a nézettségét), aki kevesebbet keres azt meg nem adóztatják meg nagyon, hogy érje utól azt aki jobban dolgozik. Eredmény: Az államnak emelkedik a bevétele lesz, a vacak műsor továbbra is vacak marad, mert semmivel nem lesz jobb annál ami most van, a drága műsorok csökkennek vagy megszűnnek. Vagyis a néző, azaz mi szívunk. Szóval ideje kilépni ebből a posztszocialista gondolkodásból (amit leginkább a kormány aggyal gondolkodók között tapaszatalok), és ideje lenne elkezdeni jövőt építeni, nem a múltat siratni.

 • Péter István

  Talán, nem kellene szétdobálni a szemetet.

 • Ciroka Maroka

  tán a szemetet is nekünk kéne összeszedni, ezeket az állapotokat ezek a jószágok teremtik,

 • Jozsef Toth

  3 hozzászólás, mindhárom találó, igaz…..10 évet éltem, dolgoztam afrikában muzulmán országokban……a szemetet maguk elé öntik, maguk elé szarnak, wc papírt nem ismernek, hanem kannából öntött vizzel mossák a seggüket, 99 % bélférges……. (ja a nagyon okos kommentálóknak….én segíteni voltam ott rajtuk, nem azért, hogy letelepedjek) 30 % AIDS-es. Hajrá Magyarország és az őket befogadni vágyók…..nem vagyok se fityeszes, se jobbikos!! Azon még nem gondolkoztak el, hogy jelenleg az érkezők 90 %-a férfi……utánuk pedig jön majd családegyesítés címén a pereputty…..papa, mama, feleség 8-10 gyerek, nagybácsi, nagynéni stb. stb.

  • aser

   Minden férfinek 4 felesége lehet a muszlim vallás szerint.
   És nincs fogamzásgátlás!
   Vagyis amíg szülőképes,addig szülni fog mind a 4!
   Tehát egy átlagos muszlim család 1 féri és 4 nő felnőttből és 10-40 gyerekből áll!
   A nők,ha gyerekük van,nem dolgoznak.
   Vagyis az az egy férfi fog csak dolgozni,vagy kapja a munkanélküli segélyt!

  • hungaricum

   Hogy bírta ki annyi ideig?

 • Satis4action Satis4action

  Miért nem szedi össze a szemetet maga után a menekült, már elnézést. Semmirekellő banda. Persze tisztelet a kivételnek. Biztosan otthon sem akar dolgozni, hát még itt.

 • omegaline

  Azért ne vicceljünk már!! Ki kell takaríttatni velük a hodályt, ha ott létezni akarnak, akár tetszik nekik, akár nem! Alaphelyzet! Az, hogy az életüket mentik, az nem ok arra, hogy ne vegyék fel a takarítási (és egyéb) szokásainkat!!!!
  ….Utóirat: vagy ez az ország másik helyén is készülhetett volna, ahová menekült a lábát be nem tette…!

 • http://www.retrogeek.hu Cartwright

  Én örülök, hogy azért van kamerás telójuk. És a, hogyan töltik, b, ki tölti rá pénzt/ előfizetést kifizeti, miből, “róming” nem számít? stb.

 • Péter Cseplész

  Örülök, hogy ilyen jót hisztiztek. A takarításról annyit, hogy be lehet fogni őket és szívesen csinálják is (itt se ártana pl. egy kuka, mert egy darabot nem láttam), csak mondjuk ha bekerülsz egy tök új helyre, ahol azt se tudod, hogy mi merre hány méter és ha pisilni akarsz kimenni, akkor még azért is olyan hangnemben kapsz választ, mint ha a megkérdezett anyját szidtad volna, akkor hidd el, hogy te is le fogsz szarni mindent és arra fogsz csak koncentrálni, hogy túlélj. (Megjegyezném, hogy a táborok sem jobbak)

  Egy kicsit lehet gondolkodni a toporzékolás előtt is, meg megpróbálni végiggondolni, hogy vajon miért van az, ami van, nem pedig zsigerből dobni az epét.

 • János Kübler

  Kedves Tóth József most fikázod őket de ha te menekülnél biztosan te lennél a leghangosabb aki követeli a vizet. Ők is emberek!!! Érted??? EMBEREK!!!!

  • Vigh Győző

   Haza lehet takarodniuk ! Magyarország nem niggáké !

   • Zsolt Horváth

    Magyarország az Avaroké, ők voltak itt előbb, ja nem a rómaiak vagyis a dákok előtt az avarok, jaj de buta vagyok hiszen az illírek már itt voltak akkor… csak szóltam!

    • Zsolt Egy Ironikus Székely

     inkább maradj csenden…Győzőnek igaza van..

   • Tapuah

    Nem tudsz magyarul? Kik azok a niggák?

  • wereko

   Amikor nyakazzák a hitetleneket akkor is azok ?????

  • Balogh Balázs

   Ha illegálisan bemész valahova, akkor nem illik kritizálni a fogadtatást…

   • Tapuah

    Aha, de mindenkit megillet az emberi bánásmód……………

    • Balogh Balázs

     Ebben vitatkoznék. A hívatlan vendég ne számítson erre, mert így napi 1500 jön…

     • Tapuah

      Aha, értem. Szóval akkor ne adj isten balesetet szenvedsz és az én házam a legközelebbi emberlakta hely, akkor ha bekopogsz, hogy segítségre lenne szükséged, akkor zavarjalak el és ne segítsek eljutni neked a körházba?

     • Balogh Balázs

      Más ha 1-1 eset van és az is, ha évi több millió él vissza a szabályokkal…

 • Szegedi Attila

  Ennyi embert nem lehet ellátni,ezt tudomásul kell venni.

 • Vlmny Vlmny

  Ezt a bénázást. Fogkrém, kifli. A nagy zsákból. Ezt a két nyivákoló lányt miért kellett mutogatni. Ezekből állt a fél videó.

 • Imre

  miért? mire számítottak mint határsértők?!

 • Zsolt Horváth

  Döbbenetes mennyi gyűlölködő kretén olvassa az átlátszót…

  • Zsolt Egy Ironikus Székely

   például te :)

 • wereko

  Sok az eszkimó, kevés a fóka

 • Jenő Sóvári

  ….ugyan ezt a videót az ARD..a szerb területre tette…..jegyzem meg….meg azt is,hogy ki hívta oda ahol volt?….nehogy már szemrehányást tegyen valakinek,hogy ő mennyit gyalogolt és ezt érdemli??…

  • Tapuah

   Jenő, miért szerinted ők ezt jókedvükből választották?…Shalom!

   • Jenő Sóvári

    …….nem…..az osztrák rendőrség szerint amerikai “civil”szervezetek pénzelik őket…hadd legyen nekünk is amerika….salom

    • Tapuah

     Egy osztrák szélsőséges hetilap szerint az osztrák rendőrség olyan információk birtokába jutott, hogy amerikaiak pénzelik a menekült áradatot………….valójában ez a történet, kedves Jenő……mindössze néhány betű a különbség, de egész mássá válik történet……….Shabbat shalom! :-)

     • Jenő Sóvári

      …..ez a másság nálatok könnyen megy….de a valóság az amit én írtam…és az osztrák rendőrség helyett én az osztrák titkosszolgálatot tudom….ami a “szélsőséges”.jelzőt illeti,ez a ti meghatározásotok olyan médiumokra,akik megírják az igazságot annak ellenére,hogy az a zsidóknak tetszik avagy nem….salom

     • Tapuah

      A zsidóknak lehet, hogy sokszor nem tetszik az igazság amit mások állítanak, de legalább tisztában vannak azzal, hogy mi a valóság………………továbbra is egy forrás nélküli feltételezést árulsz………..shalom

     • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

      Több ezer szír menekültnek adott készpénzt magánszemélyek adományain
      keresztül az ENSZ menekültekkel foglalkozó ügynöksége. Az UNHCR
      kampányában nem ruhákat, tartós élelmiszert vagy tisztítószereket, hanem
      konkrétan készpénzt gyűjtenek online a Jordániában élő szír
      menekülteknek, akik nem táborokban, hanem falvakban és városokban húzták
      meg magukat.
      elsősorban amerikai és brit magánszemélyektől.”

      soros györgy-féle magánszemélyektől.

      http://index.hu/kulfold/2015/08/17/keszpenzt_adnak_a_menekulteknek/
      http://kkbk.blog.hu/2015/08/18/a_kaufman-terv

 • Balogh Balázs

  Nagyon jó! Ezt mutassák a most útnak induló menekülteknek. Ha ezt látnák, nem jönne ennyi segélyvadász…

  • Tapuah

   József gondolom csak ironizálsz, mert komolyan nem írhat valaki ekkora marhaságot :-)

   • Balogh Balázs

    A miskolci romák is látták, milyen jó Kanadában és nekiindultak. Ha az első csoportot páros lábbal rúgták volna ki segély nélkül, most pár tízezer segélyessel kevesebbjük lenne…

 • cuki53

  Basszus ! Én ,nem tudnék annyi pénzt össze szedni,hogy odáig meneküljek ahonnan ők jöttek ! Ja ! És,van sok Magyar hajléktalan ,akinek még ennyi sem jut !

  • Tapuah

   Gondolom azért nem tudnál annyi pénzt összeszedni, mert mindig elajándékozod a pénzed a magyar hajléktalanoknak…………..

  • Jakab Gipsz

   Azért próbáld meg lécci!

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    hát adj neki valamennyit

 • tomi

  nekem attól nyílik ki a bicska, hogy még így is rengeteget segíti minden ország őket, hogy a tetves kölykük ne fulladjon bele a tengerbe, pedig megérdemelné mind, és van pofájuk tüntetést szervezni egy országban amihez semmi közük (lsd. Görögország). Azt várják hogy hipp-hopp itt vagyunk, nem tettünk le az asztalotokra semmit, de most szarjatok le mindent, szarjátok le a sajátjaitokat, minket segítsetek, adjatok enni inni taníttassatok. Egyet se kellett volna beengedni, meddig jönnek még? Lassan egy talpalatnyi hely sem lesz szabadon.

  • Vitáris József

   Hogyan lehet ekkora gonoszságot leírni? hogy a tetves kölykük fulladjon bele a tengerbe, pedig megérdemelné mind? Miért akarod mások halálát? Tudod milyen az amikor meghal a gyereked? Én pl. tudom. Tájékozódjál több irányból! Ne dőlj be a politikai uszításoknak. Ezt már másodszor írom le, remélem most nem törlik ki.

   • Molnár Ákos

    Mint ember, sajnálom őket. De ők a saját felfogásukat akarják érvényesíteni. Afgán férfi segített egy újságíró nőnek. Pénzt az afgán nem fogadott el. Erre a nő meghívta egy ebédre. Az afgán kikötötte, hogy csak akkor megy el, ha a vendéglőben a riporter kendőt visel. Ez kulturális, vallási megszállás Európának.
    Nem itt kell ezt a problémát megoldani, hanem az eredőjében. Ott az adott országból nem lenne szabad kiengedni őket. Ott kellene megvédeni és ételt adni, és építeni a jövőt.
    USA szétbaszta Afrikát, Ázsiát. Amerika vállalja, fogadja be a menekülteket. Könnyű más farkával csalánt verni.

   • wereko

    Lehet hogy az édes kreol olajosbőrű baba fogja a gyereked torkát elvágni 15-20 év múlva vallási okokból. Vagyis a semmiért. Akkor az lesz a kérdés hogy miért engedték ide ezt a rohadékot.

    • Klaudia Sz

     Így van,jó látásmód!Ilyen gondolkodású ember kéne ide sok kis hazánkba!

   • Zsolt Egy Ironikus Székely

    Miről hamukálsz?az ide betolakodók 70% a nem is háborús övezetből jön
    (koszóvóiak,eritreaiak,indiai,líbián kívüli afrikai) Miért csúsztatsz?
    Ha igazad lenne nem hazudnál..De magad is érzed hogy csúsztatni kell..

   • tomi

    megérdemelnék, mind ronda büdös ocsmány

  • Tapuah

   tomi, nem hiszem, hogy érted, hogy mi is történik és mi miért van……

   • csaba

    Miért te érted?

    • Tapuah

     Igen próbálom megérteni és azt hiszem néha egész jól értem is :-)

   • csaba

    Nem hiszem.

  • Asztro Juci

   Aljas utolsó parasztnak tartalak. Ilyen egyszerű. Azon a szinten ahol fröcsögsz, nincs értelme érveknek.

   • Zsolt Egy Ironikus Székely

    te meg idegenek szálláscsinálója vagy…Te minősítgetsz bárkit?

   • Klaudia Sz

    Te meg idióta vagy! Majd amikor az automata gépfegyver a fejed mellett fogják tartani,ne sírj te elmebeteg!

 • Vitáris József

  Ezek az emberek a biztos halál elől menekülnek. Csak élni akarnak. Ma
  reggelre Bodrumból elindulva elsüllyedt egy hajó (vagy inkább
  lélekvesztő), egy egész család, 5 ember, köztük egy pár hónapos baba
  halt meg. Törökországban élek, a híradóban láttuk, ahogy az apa a kórház
  előtt várta, hogy azonosíthassa a babát. Az apa szemében zavarodottság
  és kétségbeesés keveredett. Még az egészségügyi dolgozó férfi is
  könnyezett…. Sajnos nem mindenki jut át Görögországba. Az emberek kivétel nélkül meghatódnak az értelmetlen halál és szenvedés hallatán. Az emberek, és a magyar emberek is meghatódnak. Meg kell kérdezni a magyar segítőket, akik éjjel nappal ételt ruhát osztanak, tájékozódni kell, nem gyűlölködni kell, hanem segíteni.

  • Juhász Dávid

   magyarországon nincs is tenger, milyen hajó?

   • Zsolt Egy Ironikus Székely

    ez őt nem zavarja…hiszen zsigeri hazudozó :)

  • Nagy Erzsébet

   Igen, erről van szó. Sajnos.

  • Zsolt Egy Ironikus Székely

   Miről hamukálsz?az ide betolakodók 70% a nem is háborús övezetből jön
   (koszóvóiak,eritreaiak,indiai,líbián kívüli afrikai) Miért csúsztatsz?
   Ha igazad lenne nem hazudnál..De magad is érzed hogy csúsztatni kell..

   • Vitáris József

    Miért beszél az aki még a nevét sem meri vállalni? Név nélkül nem vagy senki, az is lehet, hogy migráns vagy, aki elvesztette az iratait, de lehet, hogy nem is létezel, véleményed nulla. Életedben nem találkoztál még albánnal (koszovói). Líbia és Eritrea az Afrika. Indiából pedig senki nem menekül. 95 % -a igenis háborús övezetből jön! Főleg szírek, irakiak, afgánok, helyi háborúk sújtotta szudáni népek stb. Nézz utána és ne hamukázz! Vagy menj el segíteni a karitasba aztán egyből megtudsz mindent, de perceken belül elsírnád magad, mert gondolom és remélem te is emberből vagy.

    • Zsolt Egy Ironikus Székely

     mondja ezt egy arcnélküli troll…:) hol az arcod? mitől félsz? csak nem gyurcsótány nemes vonásait őrzi a kép? :)

 • Vitáris József

  Nem értem, ha egyszer ismeri a cikkíró a rendőrség véleményét, miszerint “a videó nem Szegeden és nem Röszkén készült, akkor minek írja úgy a cikket, mintha mégis ott készült volna felvétel? Felelőtlenség csak azért cikket írni, hogy legyen mire fröcsögni az embertelenebbnél embertelenebb hozzászólásokkal? Tessék megnézni a hozzászólásokat! tomi pl. veszi a bátorságot és azt írja, hogy
  a tetves kölykük fulladjon bele a tengerbe, pedig megérdemelné mind” Kérdezem hogyan süllyedhettünk ennyire mélyre?

  • csaba

   Ez már tényleg elfogadhatatlan,DE:
   Ha a körülmények nem tetszik a bevándorlóknak,akkor menjen haza.
   Ha nem akar a tengerbe veszni,ne induljon el.
   Egyébként még a 80-as években sem volt nyugat európában a menekült tábor szálloda,akár mennyire kampányolnak a tejfeles szájú ember jogi aktivisták.
   Ez az irdatlan számú menekült nagyon sok problémát generál,és fog még a jövőben is generálni,akár mennyire dugják a fejüket a homokba egyesek.
   Ez Európa módszeres tönkre tétele Véleményem szerint 5 éven belül komoly problémákkal kell majd szembenéznünk.

  • Zsolt Egy Ironikus Székely

   ezek liberósok: vagyis zsigeri hazudozók.az ide betolakodók 70% a nem is háborús övezetből jön
   (koszóvóiak,eritreaiak,indiai,líbián kívüli afrikai) Miért csúsztatnak?
   Ha igazuk lenne nem hazudnának..De maguk is érzik hogy csúsztatni kell..

 • wereko

  Mennyi ágypoloska lehet ott, ki ne engedjék őket !!!!

  • Zsolt Egy Ironikus Székely

   sajnos kiengedi…Ekkora hazafi orbám…

 • Péter István

  Na jó, de még is hogyan képzelik az egészet? Minden előzetes bejelentkezés nélkül és törvénytelen úton törnek be az országba, hazudoznak és csalnak össze-vissza és azt követelik, hogy komplett ellátással várjuk őket. A muszlimok valamit nagyon eltévesztettek, még legalább tíz-húsz évet várniuk kell arra, amíg teljesen átveszik a hatalmat és rabszolgát, vagy hullát csinálnak az európai fehér emberekből.

  • Nagy Erzsébet

   Hogyan képzelik? Úgy, ahogy te is képzelnéd, ha elűznek az otthonodból, ha kiírtják a fél vagy egész családodat. Kicsit tájékozódni kéne, mielőtt beírsz hülyeséget.

   • Péter István

    A Nagy Testvér és a NATO mindenütt ragyogó demokráciát csinált, bár egy kicsit még szegények, de nyugodtan élhetnének és dolgozhatnának, ha csak egy kicsit is szeretnék a munkát.

    • Nagy Erzsébet

     Egy lehelettel mélyrehatóbb tájékozódást javaslok.

    • Zsolt Egy Ironikus Székely

     így van…mig meg takaríthatjuk a szart…

   • Zsolt Egy Ironikus Székely

    Miről hamukálsz?az ide betolakodók 70% a nem is háborús övezetből jön (koszóvóiak,eritreaiak,indiai,líbián kívüli afrikai) Miért csúsztatsz? Ha igazad lenne nem hazudnál..De magad is érzed hogy csúsztatni kell..

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    bocs, de ennyi életerős egyedülálló férfi ne meneküljön már el…
    ha otthon van tennivaló, oldják meg, amúgy aki szerbiából, meg görögországon keresztül jön, az már nem menekült… ezekben az országokban nincs háború..

  • Asztro Juci

   Tudod, az én magyar szakmunkás diákjaim (de még a szakközepesek többsége) sem tudna két értelmes angol mondatot elmondani egy ilyen helyzetben. Nem tűnik fel számodra, hogy értelmes, öntudatos emberi lényekről beszélsz?
   Megkérdezhetem, beszélsz-e nyelveket, vagy valamelyik szakmunkásképzőben bukdácsoltál át, most meg osztod a nem létező eszedet?

   • Zsolt Egy Ironikus Székely

    idefigyelj te idióta űrutas…Ha annyira bírod ezeket a mobil cigányokat akkor utazz ki hozzájuk pakisztánba de ne itt tutujgads őket (ne így szerezz magadnak férfit ) érthető voltam ? :)

    • Klaudia Sz

     Zsolt így van! Takarodjon mind oda ahonnan jöttek! Nem kell itt a szivárványos zászlós buzi,a bűnöző cigány,a zsidó politikus főleg nem ez a sok terrorista szarházi!!! Ez a mi hazánk!!!!!

   • Farsang Krisztina

    Hát akkor tanítsa meg őket, ha nem tudják! Elég gáz, hogy az ön diákjai és “buták” maradtak! Le se mertem volna írni! Milyen jogon mer másokat így leminősíteni, bukdácsolónak nevezni, hogy még a saját nevét sem meri vállalni? Valószínűsítem, hogy bárkinek , még a 8 éves gyerekeimnek is több esze van mint önnek! Szégyen, hogy ilyen ember pedagógusnak nevezheti magát! Örömmel tölt el, hogy az én gyerekeimet ilyen idióta nem tanítja!

    • Asztro Juci

     Sajnos ön nem értette meg a mondanivalóm lényegét.

     • Majoros István

      Maga sem értette meg az egész népvándorlásban például a szexuális másságosokra leselkedő veszélyeket. Úgyhogy ha szívügye a sok deviáns, akkor épphogy aggodalmának kellene hangot adjon a népáradat miatt.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    aki beszél nyelveket, az többet ér, mint aki nem – itt kezdődik a fasizmus Jucika! árja nyelvbeszélők.
    mellesleg azt a pár angol szót, még egy papagáj is megtanulja, lehet legálisan kellett volna az országba jönni, még 56-ban se égették el a papírokat, de nem szeretem ha európai kultúrembereket hasonlítanak össze arab kultúremberekkel, vagy nem kultúr. ezeknek a gyerekei már nem lesznek ilyen barátságosak, a 2.-3. generációsok radikálizálódnak, miután belátják a szakmunkás iskolában még nyelvekre sem tanítják őket.
    nem kéne itt tartani, akinek nem olyan a kultúrája, nem olyan a bőrszíne, mint a magyaroknak.

    • Zsolt Egy Ironikus Székely

     maximálisan igazad van…!

   • Majoros István

    Az, hogy te itt a seggüket nyalod, még nem fogja őket meghatni.

   • Kovács Krisztián

    Ilyen tetvek tanítják a fiatalokat mint te,ezek után nem csodálkozok hogy ilyen a fiatalság .Mocskos aberrált buzi imádó .

    • Asztro Juci

     Ha gondolja, szívesen írok egy gyors összefoglalót arról, miért hülye az ön gyereke.

 • Sándor Novák

  Nem hívta ide senki.

  • Zsolt Egy Ironikus Székely

   pont mint a támogatóik…Azokat se mégis itt vannak és osztják a magyaroknak az észt :)

 • Ibi Kovács

  Na és ha például belehugyoztak a szájukba akkor mi van? Ki a faszt érdekelnek ezek a genetikai hulladékok? Takarodjanak vissza ahonnan jöttek. Életerős férfiak menjenek és harcoljanak a hazájukért, családjukért!

 • Ibi Kovács

  Terrorista merényletre készültek Olaszországban a bevándorlók

  http://hu.euronews.com/2015/04/24/terroristakat-fogtak-el-az-olasz-rendorok/

 • Ibi Kovács

  Szeméthegyek a migránsok után (Szeged)

  https://www.youtube.com/watch?v=fkpgoPbYz7E

 • Ibi Kovács

  Álmenekültek (honfoglalók) szervezett és irányított bevándorlása zajlik. Európát elárasztják a harmadik világból érkező “menekültek”. A bevándorolni szándékozók között rengeteg fertőző beteg, bűnöző, és terrorista lapul.

  Több ezer euró van náluk. Némelyiküknél pedig több tízezer. Ugyan miből telne ilyen hosszú útra? Eladták a házukat? Ugyan már! Egy háborús térségben eleve lehetetlen lenne. Ennyi pénzt gyűjtöttek volna? Ugyan már! többségük napi pár dollárból tengeti életét azokban az országokban. Mindezek ellenére többségük mégis jó minőségű ruhákban és márkás cipőkben flangál.

  Hazánkban is bárki megnézheti, hogy mit csinálnak egész nap? Zömmel esznek-isznak, szemetelnek, heverésznek, lustálkodnak vagy éppen garázdálkodnak (lásd debreceni menekülttábor). Sokukon vastag arany nyakláncok, karkötők, gyűrűk villognak. Kezükben iphoneok, tablettek.

  90%-uk életerős férfi, akik nem hajlandóak harcolni a saját hazájukért és családjukért sem. Többségük egyáltalán nem háború súlytotta országokból jön. Ha pedig valaki nem háborús övezetből jön és azt hazudja, hogy őt bizony üldözik akkor az aki őt üldözi nem más lehet, mint a helyi rendőrség vagyis bűnöző.

  Nyelvünket nem beszélik. Többségük semmilyen idegen nyelven nem beszél. Az angolt is csak zömmel makogják. Fogalmuk nincs pontosan mit szeretnének. Úticéljuk zömmel a gazdagabb nyugati országok, de szép számmal maradnak térségünkben is. Nem beszélve azokról, akiket nem kapnak el.

  Vadidegen emberek, akiknek eszük ágában sincs integrálódni sokkal inkább élősködni a nyugati országok jóléti rendszerén. Számos Európai ország példája bizonyítja, hogy nem képesek és nem is akarnak integrálódni: Nagy-Britannia, Svédország, Dánia, Franciaország, Németország, Hollandia…

  Ezen országok több milliós muszlim és afrikai bevándorlókkal vannak tele. A multikulti mindenhol csúnyán megbukott, amit már a liberális Merkel is elismert.

  Ezek a “menekültek” nem a hasonló vagy egyező kultúrával rendelkező országokba mennek hanem a sokkal messzebb található Európai országokba. Vajon miért nem mennek a fényűző gazdagságukról oly jól ismert Öböl-menti országokba (Katar, Dubai, Szaud Arábia, Abu Dhabi, Kuvait …)?

  Az Európai Unió miért nem szólította már fel a fentebb sorolt öböl-menti arabországokat, hogy fogadják be a menekülteket? Ha pedig nem akarják befogadni, akkor pedig miért nem sújtja szankciókkal ezeket az országokat? Azért, mert szervezett és szándékosan Európára irányított népvándorlást hajtanak végre a háttérhatalmak. Európa nemzetállamainak leépítése, lakosainak teljes gyökértelenítése, lebutítása, lerohasztása és háborúba taszítása a cél, amin ezek a hatalmak nyerészkedni szeretnének.

  Ha ez így folytatódik nagy eséllyel Európában háború lesz. Ha pedig nem lenne háború, akkor az még nagyobb tragédia lenne ugyanis Európa végleg megszűnne létezni Európának. Egy idő után a harmadik világok szintjére süllyedne, amiben napi szinten jelen lesz az utcákon az erőszak, terror, ahol több száz millió koldus szegény ember lesz, akik egymást fogják ölni egy falat kenyérért.

  Tekintettel arra, hogy a bevándorlók (betolakodók) zöme muszlim és iszlámvallású egész Európa kultúrája és törvényei is átalakulnának egy idő után. Erre már most vannak példák egyes nyugat Európai országokban, ahol a saría (az iszlám erkölcsi és vallási vezérelve, ősrégi kegyetlen szokások továbbélése) törvénykezést követelik ezen bevándorlók.

  Európa népei vagy megértik, hogy a 24. órában vannak és radikális választ kell adjnak erre az egész szándékosan rájuk szabadított bevándorlásra vagy végleg elvesznek ebben a káoszban ahonnan később már nem lesz visszaút.

  Az európai kormányok ezidáig csak látszat intézkedéseket tettek holott csírájában el lehetne fojtani az egész bevándorlási mizériát egy egyszerű tűzparanccsal és katonasággal a határokra rendelve. Az EUt valójában nem más, mint az Egyesült Államok mindenkori kormánya irányítja.

  Ezen velejéig romlott és korrupt európai bábkormányok lecserélése létkérdés lenne. Valódi nemzeti érdekeket és európai értékeket képviselő kormányokra, akik képesek határozott intézkedéseket tenni egy ilyen vészkorszakban és egy sokkal igazságosabb és emberségesebb világba terelni európa népeit. Már vannak bíztató jelek, de az idő sürget itt nem lehet éveket várni, mert a folyamat már visszafordíthatatlan lesz.

  A betolakodók pedig nem a törvények szerint “játszanak”. Már pedig ha nem a törvények szerint viselkednek, akkor nem lenne szabad törvényekre hivatkozva védelmezni őket sőt a lehető leggyorsabban radikálisan fel kellene lépni ellenük. Ki kell vezényelni a karhatalmi erőket a határokra és kitenni az Európa megtelt táblákat a határokon.

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  nem kapnak vizet, aha, meg wc-ből isznak, hagyjuk már azért ezt, ott a 2 literes flakon vízzel.
  mit képzelnek? hogy itt szabadon grasszálhatnak papírok nélkül?
  amúgy akinek van jegye, nem kéne leszállítani a vonatról, hadd menjen bécsbe. a macedón példát kéne alkalmazni

 • tomi

  ismerősöm szállítja ezeket a patkányokat és szokta mesélni, hogy még ők vannak megsértve ha rájuk szólnak hogy szedjék össze MAGUK után a szemetet

  • Zsolt Egy Ironikus Székely

   azért haragszanak mert ők maguk a szemetek…Hát hogy szedhetnék össze saját magukat? :)

 • Kovács Krisztián

  Már csak a gázt kellene bevezetni ,vagy 1-2 gránátot közéjük hajítani.

 • Rokiczky József

  Ha itt olyan rosz, akkor minek jöttek ide?

 • CRA

  Hogyan élhetünk egy ennyire aberrált országban, hogy a közpénzből működő közrádió, tv, színház munkatársainak a névsora titkos??
  Ha teszem azt felhív engem telefonon a kolozsvári, vagy a marosvásárhelyi rádiótól valaki honnan tudom ellenőrizni, hogy valóban dolgozik ott egy olyan nevű személy, vagy csak elhiszem, mert ő mondja?
  Ha névtelenek akarnak maradni indítsanak blogot…

 • semigroup
 • Paul Huszár

  Jáááj, kezicssókulom, cigire is nehezen kápárjuk össze a pííízt,,,,

  • Zoltán Mészáros

   Mekkora seggfej vagy te.

  • Csécsy Kata

   legszívesebben azt kívánnám, hogy végig kelljen néznie, ahogy a gyereke vagy az unokája gyógyszer híján van és 38-39 fokos lázas – de nem kívánom, kizárólag a gyerek miatt, mert gyereknek ilyet nem kíván az ember

  • Katalin Gáspár Bucher

   http://nyomorszeleblog.hvg.hu/2010/05/04/a-cigi/ Ezt érdemes lehet talán elolvasni.

 • Gábor Császár

  Megható, aljas hazugság! A gyógyszerek többségét a hülye csomagolás miatt nem váltják ki. 14 szemes levél, 15 szemes, 50 – es és 60 – as. Minden hónapban felírják, de ha van még a jövő hónapra is akkor minek kiváltani?

  • Csécsy Kata

   Antibiotikum 50-60 szemes? Mégis melyik? És nyilván jobban tudja az okokat, mint az, aki ott dolgozik ezekben a falvakban.

 • Hangulatjelentő Mszmp

  Aki rászorul ingyen kapja, de a prolibulvár szokásához híven hangulatot szeretne kelteni, ráadásul egy öregecske cikkel! Gondolom ez van kiadva!!!

  • Csécsy Kata

   Nyilván jól ismeri az Igazgyöngy Alapítvány tevékenységét, azért írja ezt ilyen határozottan. A beteg gyereket sem képes kímélni?

  • Irén Fehérné Boros

   Tessék már a megfelelő rendeletet idemásolni, hogy ki jogosult és milyen módon ingyen gyógyszerre?

 • György Bancsik

  Egész pontosan ki kapja ingyen a gyógyszert? Nagyon kíváncsi vagyok. Akut gyerekbetegségre miért írnának fel minden hónapban gyógyszert?

  • Csécsy Kata

   Hol írja a cikk, hogy minden hónapban írnak fel gyógyszert? Olvasási készség?

 • Irén Fehérné Boros

  Milyen embernek nem nevezhető lénynek kell lenni, aki idejön és a leg kiszolgáltatobbakba rúg bele?
  Mégis miért? Pénzért, buksi simogatásért mert jó káder, vagy csak ennyire szánalmas a lénye?

 • Margo Hriczu

  A herbálra, cigire, italra, tetoválásra mindig van pénz, vajon miből ? Gyógyszerre, fűtésre,iskolai dolgokra nincs pénz, de lopott áram, tv, stb.az van , na és a közgyógy, igazolványra ingyen gyógyszer, ingyen ebéd, szinte ingyen utazás, sorolhatjuk klféle segélykéket, ami csak nekik jár. Úgy hogy a síránkozás, sajnáltatás helyett ideje volna SZÁMONKÉRÉSNEK, FELELŐSSÉGRE VONÁSNAK végre. Mert e nélkül csak a parazita életmódra fognak ezután is berendezkedni. mint munkaerő csak rejtett -magyarul soha dolgozni nem akarók -maradnak az idők végezetéig.!!.

 • http://www.retrogeek.hu Cartwright

  Ez teljesen igaz, mindenki szemetel. De te, én nem reklamálok, hogy nézzék, milyen embertelen körülmények között lakom, a 200 m2 lakásom tiszta kosz!!!

 • hungaricum

  Ezek soha nem fognak felárkózni sehova sem, ha újra születnek sem. Náluk a VII. században gyakorlatilag megállt az idő Allah parancsa szerint.

 • mkkp

  ott basszus h bombáznak otthon

 • bolemann lajos

  alacsony az EQ-d

 • Solt Zoltán

  Neked a fejedet kéne a wc-be dugni ha inni akarsz!

 • wereko

  De a család azért otthon maradt csak a legkisebb fiú menekül, egészen addig ahol a legjobb a szoc. ellátás. Akkor aztán megtörli izzadó homlokát és így szól: Hú de nagy veszélyben voltam szerencse hogy az utolsó 8000 Km-en nem lőttek……

 • Jozsef Toth

  Honnan tudod, ott vagy éppen, vagy most jöttél el onnan MSZMP??

 • Thyscio Niedyn

  Nem a wc-ből isznak, hanem a wc-helységben van az egyetlen csap

 • Jozsef Toth

  Sötét Zoltán, leírtam a véleményemet, senkit, főleg nem téged sértegetve….egyike lehetsz azoknak a szar embereknek akik arc nélkűl irogatnak …….és ha véletlenűl szembesülnének a sértegetettel akkor a gatyájukba rondítva mondanák, de hát én nem így gondoltam……..amennyiben nem így van te szarházi, gyáva görény akkor csak annyit írj……hol és mikor!!??

 • Balogh Balázs

  Ez a menekült legalább tudja, hogy mi az a wc. Ő a krémhez tartozik…

 • Zsolt Egy Ironikus Székely

  de kár ! :)

 • Jakab Gipsz

  Te is , de én nem arra a krémre gondolok. Bruhahahha

 • Zsolt Egy Ironikus Székely

  Igazad van József..De mit vár egy libsitől? zsigeri gyűlölködők…ebből élnek…üdv

 • Asztro Juci

  meglátásom szerint minden hüjegyerek mögött egy paraszt félidióta szülő lakozik gyermekkori bilire szoktatási traumákkal.

 • Lovász Mariann

  Miért kapnák ingyen? Hol élsz te?

 • JFK

  A Marson! Na mars vissza..