Se papír, se szerződés, csak kérni kellett a Gripeneket

A ferencvárosi Groupama Aréna megnyitója

A száraz tények:

A Ferencvárosi Torna Club új stadionja 14 hónap alatt épült fel 14,735 milliárd forintért.

A stadiont az állam építette fel, közpénzből.

A Fradi elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

Az új stadion avatóünnepségének érdekes momentuma volt, amikor a magyar honvédség 3 JAS 39 Gripen harcászati vadászbombázó repülőgépe elrepült a stadion felett, mint az avatóünnepség programjának része. Átnézve az MTI-híreit, bár az elmúlt években az állami átadó-avatóünnepségek teljes fordulatszámon pörögtek (köszönhetően többek között a tavaszi két választásnak), a Gripeneket csak az augusztus 20-i légiparádén láthattuk, illetve a nemzetközi kecskeméti repülőnapon.

De akkor hogy kerültek egy NB1-es sportklub stadionavatójára?

Három variációt tudtam elképzelni:

a, A Ferencváros hivatalosan a HM-hez fordult, a tárgyalások után szerződésben foglalták az árat és minden egyéb záradékot, hiszen már egy sima autókölcsönzéshez is több oldalas szerződés jár.

b, Kubatov Gábor nem hivatalosan megkereste Hende Csabát, hogy adjon 3 vadászgépet.

c, A HM kérés nélkül felajánlotta a Pártnak … az Államnak … a Ferencvárosnak a vadászgépeket.

Két szálon indultam el, beadtam egy közérdekű adatigénylést a Honvédelmi Minisztériumnak, illetve emailben elküldtem a kérdéseimet a HM Sajtóosztályára.

Az adatigénylés ügyében a a HM azt írta, hogy nem adatkezelő, így azt továbbküldte HM Védelemgazdasági Hivatalhoz. És a Honvéd Vezérkar Főnökének is. Majd jött az újabb levél, hogy mégsem a HM Védelemgazdasági Hivatal fog válaszolni, hanem a HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály főosztályvezetője…

A válasz meg is érkezett, kicsit szűkszavú:

A repülőgépek bérbeadására nem került sor, így azzal kapcsolatban költségvonzat sem merült fel.
Bérbeadás hiányában kérése ellenére sem bérleti szerződést, sem költségkimutatást nem tudunk küldeni az Ön részére.

Közben azért elküldtem a kérdéseimet a HM Sajtóosztályára, akik egész gyorsan válaszoltak, viszont Hende Csaba magyarázatát (nem fizetett semmit a Fradi, a kiképzés része volt) küldték vissza, ami nem igazán tett elégedetté.

Így újra elküldtem ugyanazokat a kérdéseket, felhívva a a tisztelet KÖZtisztviselőt, hogy ezeket a a kérdéseket végül is beadhatom közérdekű adatigénylés formájában, és a legrosszabb esetben majd a bíróság eldönti, hogy melyikre kell válaszolni ….

Kis idő elteltével meg is érkeztek a válaszok, amiket most Ti is elolvashattok:

– Ki és milyen formában kereste meg a HM-t a Gripenek részvételéről a Fradi stadion avatóünnepségéhez?

– A Ferencvárosi Torna Club kereste meg a Honvédelmi Minisztériumot.

– Ki döntötte el hogy a 3 Gripen részt vehet a Fradi stadion avatóján? És ki döntötte el, hogy ingyen biztosítják a Gripeneket?

– A Honvédelmi Minisztérium vezetése döntötte el, hogy a Magyar Honvédség JAS-39 Gripen típusú repülőgépei – kiképzési feladat végrehajtása során – az FTC stadionja felett átrepüljenek. A kiképzési feladat végrehajtásához szükséges költségeken túl – amely az éves tervezett repülési órák kereteiben van – semmilyen többletkiadást nem jelentett a Magyar Honvédségnek, így nincs is olyan költség, amelyet az FTC-nek meg kellene térítenie. Mindössze annyi történt, hogy felszálltak a repülőgépek kiképzési feladat teljesítésére, amelynek része volt az FTC stadionja fölötti átrepülés is.

– Az elmúlt időben hány hasonló kérés érkezett be a HM-hez? Amennyiben teljesítették ezeket a kéréseket, akkor szintén ingyen biztosították a Gripeneket az eseményhez?

– Nem érkezett hasonló kérés a Honvédelmi Minisztériumhoz.

– Amennyiben bárki más szeretne egy Gripent egy órára kölcsönkérni egy hasonlóan jeles eseményhez, akkor milyen költséggel kalkulálhat, milyen óradíja van 1 repült órának?

– Nem lehetséges a JAS-39 Gripen típusú repülőgépek kölcsönadása, így annak költségei sem merülnek fel.

– Milyen kiképzési, szakmai értéke van annak, hogy átrepültek egy objektum felett?

– Maga a kiképzési feladatnak és teljesítésének van szakmai értéke, amely jelen esetben nem „csak” egy objektum átrepülését jelenti, hanem egy összetett kiképzési feladatsorozatot, amelynek része a feladat megtervezése, az útvonal teljesítése, kötelékben repülés, valamint a feladat kiértékelése.

És a bónusz, amit még a közérdekű adatigénylés kapcsán küldtem, de a HM Sajtóosztálya emailben válaszolt meg:

“Amennyiben szerződés nem keletkezett a Gripenek részvételéről a Fradi-pálya avatóünnepségén, akkor legyen szíves küldjék el a “Gripenek bevetése a Fradi-pálya avatóünnepségén” kapcsolatos valamennyi iratot, ami tartalmazza a kérést a Ferencváros részéről (hiszen valaki minden bizonnyal megkérte/megigényelte a Gripeneket a HM-től), és a döntésről, ki döntötte el a Gripenek ilyen célra történő felhasználást és a többi ezzel kapcsolatos iratot.”

A HM válasza, ugyanaz a HM Sajtóosztály írta, aki a fenti válaszokat:

Mivel nem került sor a „Gripenek bevetésére a Fradi-pálya avatóünnepségén”, így az “azzal kapcsolatos iratokat” sem tudjuk megküldeni Önnek. A Gripenek repüléseivel kapcsolatos iratok a Hvt. 38. § (7) bek. alapján nem nyilvánosak.

Talán ott sem voltak azok a gépek …

Polgármesterek, képviselők, szülinaposok, évfordulósok, avatóünnepség-szervezősök, jó kapcsolatokkal rendelkezők, ennyi az egész: csak kérni kellett, és a Gripenek máris szálltak az Önök, a Mi rendelkezésünkre, ingyen, a Zemberekért, a kiképzésért!

gripen

 

(Fotó: MTI, Marjai János)

 • Jozsef Padukfa

  Hajrá Fradi!!

  • semper fi

   Nem lehet,hogy pont a Gripenek által használt kiképzési célú légifolyosó(mert van ilyen,nem?!) alá építették azt a k…. stadiont?Ezután minden Fradi meccs előtt mennek ott egy kört.
   Köszönjük,ó Viktor!

 • Ivan Bliminse

  Én két dolgot kérdeznék meg tőlük:
  – Mi a módja egy Gripen-gyakorlat átirányítására vonatkozó igénylésnek? Van erre valamilyen formanyomtatvány, bármilyen civil szervezet igényelheti az eseményeire, vagy ez csak az FTC kiváltsága?
  – Ha netán az lenne a válasz, hogy nem történt változás a Gripen-gyakorlat útvonalában vagy időpontjában, az felvetné a kérdést, hogy az FTC megkeresése akkor milyen információra alapult: a gyakorlat időpontját tudták előre, vagy az útvonalat? Mindkét eset nemzetvédelmi kérdés lenne, nem? Megérne néhány házkutatást, NAV-ellenőrzést, és koncesszió-kiosztást az ágazatban.

 • Simon Gábor László

  A stadionnal meg kellett hálálni a 2006-os hugyosfutballhulligánok puccskisérletét Gyurcsányék ellen.
  Az, hogy az ország rokkan eble ezekbe a fideszmaffiózókba az nem érdekli a fidesz vezéreket, hatalomban maradni minél tovább!

 • elde

  Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! http://tuaregblog.blogspot.co.uk/

 • elde

  Kedves HM! “A”-nak 23.án lesz a 22. szülinapja! Kérek szépen 2./kettő/ db Gripen tip. harcigépet augusztus 23.-án 21:00-kor a Duna fölé, hosszában repülve, a Petőfi-hídtól a Gellért-hegyig és vissza zöld-fehér csíkot húzva. Természetesen mindezt az a Gripen vadászgépek évi, rendes, éjszakai kiképzésének terhére. Bajtársi üdvözlettel: “szerető apa” jelige …. :DDD

 • Nagybarnázó Gejza

  ?????????????

  E-ÖRÖ-E-BÓDOTTÁÁááá…..wazzeee…

  ..húúhhhhhhhhhhh…wazzee..AZER.. ezzz – isss … ALIGHANEM…
  1 db SZÉP KEREK… IGAZ TÖRTÉNET..ámmm wazzz…

  …ésss EZEKnek a nem éppen ÖRÖMTELI ESEMÉNYEKnek a
  MELLÉKHATÁSA…wazze..

  ..meg AZER…azzz.. wazz…, hogy a MAGYAR-KERESZTÉNY-NEMZETI – LÁMPAVAS-és SZÁRITÓKÖTÉL- GYÁRTÓK TERMELÉSE az ELMÚLT FÉLÉVBEN MEGSOKSZOROZÓDOTT…
  wazzee..

  ..éssss-nanáá.. EGYRE CSAK !!… FOKOZÓDIK..ésss FOKOZÓDIK…
  ..wazzeee….

  ..ésss-még-AZER…azzz-isss…elöfordulhat..wazz..,

  ..hogy a-zEMBEREK..a NÉP… a-za-BIZONYOS 4 MILLIÓNYI… KÜSZÖB ALATT TANYÁZÓ…ÁCSINGÓZÓ…ÉHENKÓRÁSZ…elöbb-utóbb CSAK !!… ÁTRÁGJA MAGÁT..azonnn a pudvás-redvás…KÜSZÖBÖNnnn…issss…wazzz..

  ..éss-mint –tuggyuk…wzz…Azzzz NEVET…AKI UTOLJÁRA ÜT…. ??!!..wzzz..

  ..ésss OLYAN-qrva-HATALMAS-NAGYON-NAGYOT…. wazz…,
  akár a TORONYÓRA…wzz,

  .. hogy aztán meg a FAL ADJA a MÁSIKAT…wazzz…

  …jaaa..!!..éss..nanaáa…télleg-CSAK !!!..

  …AZER… wazzee.., HOGY így isssss !!!… KIFEJEZZÉK a MÉG TÖBB TISZTELETÜKET…wazzee…

  ..ésss.hogy a-zEMBEREK..meg a NÉPEK… iss…..VÉGRE-VALAHÁRA-télleg….ÖRVENDEZZENEK… UJJONGVA ÜNNEPELJENEK..!!?..wazz..

  ..mi meg AZER..továbbra isss… CSAK !! RÖHÖGÜNK wazz…RAJTA/D/TOK…

  ..mert-télleg´- MEGÉRDEMLI/K/TEK ….wzzz..

  BRU-HA-HAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 • Lutria

  Akkor már csak azt nem értem hogy akkor például az állami szervezésű májusi repülőnapon a Duna felett miért nem repültek a Gripenek a “kiképzési feladatként”/keretében?

 • SaZ

  miért kell ilyen balga kérdéseket belevenni a sorba?
  ‘egy Gripent egy órára kölcsönkérni’
  ha már nyomoz, vegye komolyan magát, és tegyen fel szakmai kérdéseket

 • Azaki Azami

  Ha a stadion közpénzből épült, akkor miért híjják Groupama Arénának?

  Mi a teendőm, ha az unokám születésnapján tartott kerti partira szeretném megrendelni a Gripeneket?

  • Kim Cat

   csak szépen kell kérni, és az idei 2. kiképzési feladatba nem a postagalambok közötti kötelékrepülést veszik bele, hanem a következő veszélyességi fokozatot, a lufikat.

 • Báthori Barnabás

  Gyakorlott,bar mar nem katonai pilotakent: nem lehet kikepzes resze lakott teruletek,embercsoportok feletti atrepules.
  A kikepzes soran a gyakorlatlan novendek hibait kell a gepparancsnoknak korrigalni,ennek kockazatat tilos felvallalni ilyen korulmenyek kozott.
  Amennyiben,gyakorlott pilotak vezettek a gepet,akkor ” megrendezett,a szokasos tervtol eltero” repules volt…ertem en a HM erveleset,gyakorlatoztak is,es a keresnek is eleget tettek egy kicsit.
  Bizony,ezt nagyon komolyan kellett volna ,a hivatli utat betartva kervenyezni,szervezni,es vegrehajtani.
  A valosagban egy telefon eleg volt…

 • Báthori Barnabás

  “Lakott teruletek,embercsoportok feletti- alacsony- atrepules” igy helyes..

 • bgabor47

  Ha ezt a feleségem tudta volna. Pár napja ünnepeltem a születésnapomat és micsoda visszhangja lett volna, ha 1, 2 esetleg 3 Grippen elrepült volna a rákospalotai kertünk felett. Nem kellett volna semmi hókuszpókusz, elég lett volna, ha “kiképzési feladatokat láttak volna el”. 70-nél megpróbálom. Részetekről mehet?

 • Jules001

  Látod Te kis ujságírócska, milyen kis buta vagy! A gépeket nem a HM küldte oda, a pilóták a rövidebb utat választották Győr felé. A kiképzésen belül, amelyen a támadási kreativitást gyakorolták. Egyébként meg mi közöd hozzá? A hadsereg egy külön világ, állam az államban.

  • pukika88 .

   Nem tudom eldönteni, hogy ilyen magas szinten műveled a szarkazmust, vagy ennyire idióta vagy. Ha az előbbi, fogadd elismerésemet.

  • Online

   Szar a pofonon pontosabban. A HM-nek még egy wc tartály csere is gondot okoz, persze a pártállami stadionavatás az máris más mint a katonák étkeztetése.

 • ahahahahah

  jahahahaahjjj vadliberális elvtársak, ez szánalom a köbön

  • Azaki Azami

   viktor gazdád is libsiként kezdte, csak aztán elkurvult.

 • http://kilatasgaleria.blog.hu ColT

  ” amelynek része a feladat megtervezése, az útvonal teljesítése, kötelékben repülés, valamint a feladat kiértékelése.”
  Ilyen szinten igaz, hogy egy útvonalrepülés gyakorlását tök mindegy, merre teszik meg, illetve a pontos érkezést lehet ilyenkor gyakorolni (ami adott esetben fontos lehet).
  Akkor már az is mindegy, hogy mi fölött repülnek el, tehát beleférne.
  De ide a bökőt, hogy azok a pilóták nem olyan szinten kiképzettek, hogy útvonalazniuk kelljen, illetve útvonalrepülés gyakorlására a L-39-esek repült órái is bőven megfelelnek.

 • Varga Antal

  Gyerekek! Miért nem mindegy hogy merre repültek azok a repülők? Miért jobb ha Kecskemét fölött repül egy fél órát(amit elég gyakran csinálnak) vagy éppen Budapest fölött csinálnak egy áthúzást. Különben is, te sose csináltál szívességet a barátodnak vagy a barátod barátjának akit nem is ismertél.

 • http://bircahang.org/ maxval bircaman

  Bátor keresztények! Helyes, hogy Magyarország nem engedett a washingtoni nyomásnak, s beengedte a hagyományörző motorosokat.

 • Lászlóffy Lóránt

  Vajon mi vezeti arra a szerkesztőket, hogy az iratok nélkül illegálisan hazánkba érkező csoportokat védjék? Őket állítsák be szerencsétlennek?

  • zoot allures

   Vajon mi vezet arra embereket, hogy veszett kutyaként vicsorogjanak, hörögjenek?

   • Zuzu Petals

    A 20-as IQ-juk leginkább…

    • Deák Sándor

     60 is megvan…

     • Venyigeszu

      Ja – ha hárman egymás mellé állnak. :-)

   • Rebel Son

    kb ugyanannyira jogos, mint amit Lászlóffy Lóránt kommentelő társunk mondott.

   • Deák Sándor

    A tahóság.

   • wereko

    Engem például a gyerekeimért való aggódás….

    • zoot allures

     Rendben, tehát aggodalom okán vicsorogsz és hörögsz.

  • Zuzu Petals

   Tök nagy fun egy szatyor ruhával átvergődni a fél világon pedig. Én is felbaszom magam, h ezeket a partiból idevergődő szerencsétleneket segíteni/támogatni merik valakik.

   • Lászlóffy Lóránt

    Ezek inkább tűnnek jól pénzelt katonáknak, mint szerencsétlen menekülteknek.

    • Mule

     Otthon a kanapén ülve,
     senki érintettel soha nem találkozva
     kondícionált levegőn hülve
     a TV-ben erről vajon mit hoznak?

     Csak nem a jól bevált gyűlöletkeltés?
     Jaj de jó már úgy hiányzott,
     hogy ma sincs itt a fekvés
     és már mást hibáztathatok.

     Mert ez annyira fekszik,
     jó látni, hogy ez is megoldás
     így nem kell soha semmit tenni
     mert van rá jó kifogás.

     Miért nem segít senki a
     magyar szegény gyerekeken?
     Kérdezi magától, továbbra is a
     gép előtt gyűlölködő, ujjai mereven.

     Kényelmes élet az ki a többség
     tagja és hangja, igaz csak a neten
     mert kint mostanában nagy a hőség
     és amúgy is látott ő már eleget.

     Látott olyan írást és képet
     melyek őt megrengetve adták
     át a gyűlöletet melyet kéret
     és talál mert ezt könnyen adják.

     Hiszen a félelem könnyű út
     mint a jó helyre ment étel
     de ha félre nyelt hát köhögni rút
     inkább dögöljön meg a parkban éjjel.

     A lényeg, hogy komfort zónában
     üldögélve ismeretlentől megkímélve
     nehogy valami megváltozzon a világban
     az is mindegy, hogy már ezzel el van késve.

     A megoldás persze inkább a düh s vér
     mert az bizony soha nem vált még be
     de az erősebb győz és ilyen igét
     hirdetve hiszi magáról, hogy ő különb, miért ne?

     Különb mert ő így született, ilyen
     környezetbe melyből kitörni még
     gondolatilag se mert, hisz minden
     mi eddig körülette volt, ilyen volt rég.

     Hisz, gondolja, a változás soha nem
     hozott jót, nem vitt előre semmit, igaz
     nem ismer egy változást hozót sem
     és nem ismer semmit, ő csak itt van.

     Itt van és nem visz előrébb semmit,
     világnak gondjait bűneit leegyszerűsíti
     mert ő bizony nem tehet róla ez bizti,
     faja bizony a kiválasztott és szent zseni.

     Zseni mely látja a problémát de az
     minden mi van elnyomja, magát
     csonkítva kínozva mutogat másra
     és hirdeti, én különb vagyok már?

     Véleménnyel hadonászik, kifejti,
     miközben nem veszi észre, hogy
     a világ a tudományban rejlik.
     Nem képes magát megkérdőjelezni sok.

     Hisz magában, hogy ő érti a világot,
     de kinyitni egy könyvet, elolvasni
     egy tanulmányt, meghallgatni mások
     véleményét már túl van eszméin.

     Makacskodva rögződik félelméhez
     lekicsinyli a más értékrendjét
     nem hallgat másra csak véleményez
     és megkéri magától, különb vagyok még?

     Félelem és ostobaság ti kéz
     a kézben járó rút féligazság
     könyörtelen kínzod világ népét
     ember legyen a talpán ki téged átlát.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    és miért nincsenek papírjaik? már bocs, de miért kéne ide engedni akárkit is akinek még papírjai sincsenek? azt tudjátok mennyi nemi erőszak van svédországban? nem szeretném ha ez az ország is tele lenne agymosott idiótákkal. semmi keresnivalójuk nincsen itt a külföldieknek. a néger, az arab ne legyen “magyar” , épp elég gondunk van a cigányokkal is, hogy más etnikumot ne is említsek, tisztelet a kivételnek.

    • Zuzu Petals

     Vannak papírjaik, higgadj le. menj ki a keletibe mostanában. Kurvasok igazoltatást fogsz látni, és mindegyiknél van papír. Svédországot meg ne hasonlítsuk már Mo.-hoz, mert ott egy kicsit felvilálgosultabbak a nők, és ebből kifolyólag sokkal több esetet is jelentenek be. A cigányokkal pedig az a baj, h képzetlenek. Az ember mindig feltalálja magát, h megéljen. Az, hogy nem tudnak az alsóbb osztályokból kilépni a korrupt vezetőik és a mi korrupt vezetőink közös hibája, ill. a miénk, mert ilyen szemét tolvaj geciket engedünk korlátok nélkül garázdálkodni.

    • ikaljan

     Én speciel tudom, hogy mennyi a nemi erőszak Svédországban… Ha viszont te a harcunk.info neten keringő cikkéből véled tudni, akkor rohadtul el vagy tévedve…

     • Mule

      Mindenki ezzel a svéd erőszakolós témával jön aminek semmi, de semmi alapja sincsen. Már egy régi tanulmány is van arról, hogy miként próbálta ki ezt a témát az akkori szélsőjobb, hogy először 60%-ot mondtak, hogy az erőszakolók 60%-a bevándorló, aztán ez nem tűnt elég hatékonynak, úgyhogy onnantól 100% lett… Persze senkinek nem jutna eszébe, hogy utánanézzen annak, hogy ez mekkora baromság, már csak azért is mert az erőszakolások döntő többsége családban vagy munkahelyen történik. Ugyan… utánanézni dolgoknak és nem csak elhinni a kényelmes előítéleteket és gyűlölködést? Pfff

    • Mule

     Éppen elég gondunk lenne a cigányokkal? Igaz, valóban van. De kinek az érdeme vagy érdeke ez? Rengeteg remek programunk volt a romák integrálására de a remek kormányunk az összeset eltörölte (az előző is már megvonta ezeket részlegesen) és egyet hagytunk meg, az abszolút vitatható állandó segélyezést. Miért? Hogy lehessen gyűlölködni és még haszna se legyen. Ki akkor mégis a hibás?

 • bbslut

  elnezve a naci orbanc aljas es mocskos huzasait, lesz itt meg magyar Reichstag…

 • ikaljan

  Nem ti takarítottátok ki az aluljárót köcsögök, hanem pl én…

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   tisztogattál? pogromoztál egyedül? magányos farkas

   • ikaljan

    …a kint levő ruhákat a menekülteknek megnyitott raktárba, és a dankó utcai hajléktalanszállóra vittem…

    Ugyanis ellentétben avval, amit a hepciáskodó náci kisköcsögök gondolnak, a hisztis picsogásuktól nem lesz rend és tisztaság. Rend és tisztaság attól lett, hogy a menekülteket két hét után végre normálisan épületen belül helyezték el a rendőrök (a MÁV-val megnyittattak egy épületet), az önkéntesek meg hajnali egy és három között szépen átpakolták a megnyitott helységbe az adományokat, ami pedig ott nem fért el, azt elvitték a raktárakba…

    • wereko

     Na a Dankó !!! A poloskákat remélem nem hurcolásszátok össze-vissza az országban!

 • Zoltán

  Az ISIS ellen, amely ellen 5 országból menekülnek, mikor fognak tüntetni? Úgy értem, mikor jut el a tudatukig a probléma valódi forrása? Sose? És a politika mikor fog a valódi problémáról beszélni? Sose? Elég kiábrándító ez a nagyméretű ostobaság… mert addig a bevándorlás nem szűnik meg, amíg velük nem kezdünk valamit. Valljuk be a “Vármegyések” gyíkfingok hozzájuk képest.
  https://www.youtube.com/watch?v=84qLn6wchBw

  • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

   az isis amerikai hummerral :) nem jött össze obamáék szíriai puccsa, a fagyi visszanyal

   • kovács péter

    Neked csak a Balatonjáró tűnt fel? A többi vegyest a japánt oroszt stb észre sem vetted?

 • zolcsika

  Höhö, ezen mindig annyit lehet nevetni, hogy ilyen világnézettel rendelkező emberek költik a legtöbbet Levi’s-ra, Harley-Davidsonra, Jim Beamre és sorolhatnám 😀 A török gazdasági bevándorlóknál, gyroszosnál menüre elköltött 990 Forintok csak aprópénzek.

  • Rebel Son

   ez kb annyira szánalmas vergődés, mintha azt mondanánk, hogy a sok buzi volkswagennel jár, amikor azt a nácikok találták fel(xdxdxd haha)…

   • zolcsika

    A különbség annyi, hogy a sok buzi nem vall szélsőséges nézeteket, számukra tök mindegy, hogy kedvenc márkájuk vallásilag hova tartozik.

    • Rebel Son

     szerintem a “homofóbok” is nagy ívben szarnak arra, hogy egy márka feje buzi-e vagy sem…

 • Jim

  Micsoda mikropénisz banda.

 • adri k

  Gyógyszert és élelmet a fővárosi hajléktalanokat illetné meg elsősorban. Nem tartom jogosnak, mert sok magyar ember éhezik (nemcsak az utcán), “alap” dolgokra is alig van pénzük.

 • Jules001

  Ütni nem kell őket, csak éreztetni velük, hogy semmi szükség itt rájuk. A természetben minden élőlény megvédi a saját territóriumát, pedig csak egy buta állat. De ösztönösen betartja a természet törvényeit.
  Az ember sem lehet kivétel. Itt érkezünk el egy alapvető kérdés megválaszolásához, az Isten kivel van ebben a kérdésben? A “megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel” ez nem Isten szava, hanem Jézusé.
  Bele is pusztult. Azt hiszem mindenki előtt világos, hogy az ember által elképzelt, mindenkit figyelő, és számon tartó Isten nem létezik. Isten maga a természet, a világegyetem a végtelenségével és könyörtelenségével. Aki a természet rendje ellen vét az elpusztul. Mint pl. az emberiség is fog. A betolakodók keblünkre ölelése a természet rendje ellen való, és abba az egész ország belerokkanna, majd a magyarság eltűnne, kipusztulna. Aki az ellenkezőjét állítja az hülye. Az iszlám egy akkora fekély az emberiség testén, amit sürgősen ki kell metszeni, és gondoskodni kell róla, hogy soha ne nőhessen ki újra. Olvasd el a Koránt, megtalálható az interneten, csupa uszítás az ellenkező vallásúakkal szemben,és fenyegetőzés, akiket ki kell irtani, hogy ha nem így cselekszel a pokolra kerülsz. Aki más vallásúakat elpusztít, az a túlvilágon csupa jóban részesül, kaja-pia és gyönyörű nők stb azért van olyan sok öngyilkos merénylő!! És van olyan ember is, akinek van a pofáján bőr azt állítani, hogy az Iszlám egy békés, emberbarát vallás. Na ezeket kellene habozás nélkül lelőni, a civilizált Európa érdekében.

  • Mule

   Úristen ennyi marhaságot összehordani 😀 és még komolyan is gondolja
   Természet megvédi a territóriumát… vagy mi…? What? 😀
   És barátom tényleg olvasd el a a Koránt mielőtt baromságokat írogatsz (és esetleg ismerd meg az iszlám vallások sokszínűségét). Ez kb olyan mint hogy a bibliából is megannyi féle van, főleg az ószövettségből. Marha.

   • Jules001

    faszfej. Még olvasni sem tudsz. buta vagy mint a föld, és nem vagy tisztában a világ működésével. Szar lehet ilyen bután élni.

    • Mule

     Wow. Bocsánat, ekkora érvekkel vitába szállni!? 😀 Imádom, hogy ennyi világértő polihisztor van ebben a kicsiny országban. Tudod ki érti a világot? Aki képes felfogni a saját korlátait. Próbáld gyakorolni. Kérdőjelezz meg mindent még magad is és akkor talán nem az lesz az egyetlen érved a veled ellenvéleményen lévőkkel, hogy a másik egy faszfej.

   • Balogh László Péter

    T. Mule! Ön félreértette Jules001-et. Ő csak bemutatkozott, a vezeték nevét írta előre. Aztán ortodox keresztény barátunk önostorozásba kezdett, majd pedig levonta a konzekvenciát … Szegény …

  • Mule

   A természetben lévő állatok és emberek között a különbség, hogy mi kicsit fejlettebben gondolkodunk, így el tudunk vonatkoztatni az ösztöneinktől. Már aki. Amúgy azt tudod-e hogy rengeteg keresztény menekült van, mert hogy őket most népírtják? Azt tudtad-e, hogy a menekültek között nem mindenki vallásos? Azt tudtad-e, hogy ha bármilyen csoport ellen szólítasz fel gyűlöletre vagy merényletre (népírtásra) akkor az terrorizmus, azaz pont az amitől félsz? Tudtad-e hogy terrorista vagy? Tudtad-e hogy az emberek az ilyen náci férgektől jobban félnek mint bármilyen terroristától (mert hogy amúgy ti is azok vagytok)?

   • Jules001

    Barom. mindent félremagyarázol, mert buta vagy felfogni a fenyegetés nagyságát.

  • Gábor Héder

   Te ütődött vagy? Az Iszlám állam üldözi, gyilkolja őket! Hogy lehet valaki ennyire primitív! Nagyon nagy baj van! Te és társaid csak örjöngenek és ordítoznak! A szart, a félelmet erősítik! Tiszta magyarok vagytok? Árják? Kérdezd meg ki nálunk a tiszta magyar? Nem sok!

   • Jules001

    Seggfej!!

    • Gábor Héder

     Az Iszlám Államról beszéltem! Az iszlám mint vallás nem szélsőséges! Tudom erre hanyatt vágod magad! Vannak mint minden vallásban “szentháborút” hirdető szélsőségesek, a kereszténység sem kivétel ebben! Gondolom ezt olvastad, tanultál róla.Amit műveltek az hogy ti akartok rendet tenni az egy jogállamban nem lehetséges! Ennek rossz vége lesz! Nem hiszem hogy érted!

   • Jules001

    nem pont azt mondom, hogy az Iszlámot kell megfékezni. Olvasni sem tudsz!

   • tomalik

    nem magyarok ezek gazememberek

  • tomalik

   amin olvasom rad sincs semmi szukseg ebbe az orszagban

 • ampermen

  A 64 vármegye menjen a picsába!

  • Jules001

   Kis pöcs! Egy kis bunkó vagy. Azt sem tudod mi a 64 vármegye.

   • ikaljan

    De ti sem… A tekintve, hogy pont 64 vármegyéje soha nem volt Magyarországnak a történelem folyamán. Csak a debilkék gondolom vettek egy térképet, amin az 1881-1918 közötti 63 vármegye mellett, a Magyar Tengermellék is fel volt tüntetve…

    • qqqqqqqqqq

     olvass utana, hogy miert 64 es utana irj megegy kommentet :)

 • Gábor Héder

  Ez az ostoba Orbán most összecsinálta magát? Tessék feloszlatni ezt a bagázst! Ha nem teszi akkor ő a felbujtó és a felelős ha Magyarországot a fasiszták közé sorolják!!! Ne szajkózza, hogy a fegyveres menekülteket akarja leállítani, miről beszél? Megzakkant? Ha az a célja a menekültek ne merjenek hozzánk jönni az beteges mert akit az oroszlán fenyeget a seggébe az át fog menni még a tűzön is!

  • Jules001

   Eddig Te vagy a leghülyébb, akivel itt a neten összefutottam. Miért nem nézed inkább az esti mesét? Azt talán megértenéd. Mert azt nem érted, látom, hogy mi miért történik a világban.
   Buta vagy mint a föld

   • Gábor Héder

    Nem vártam tőled más választ!

 • DEBILHABIL

  Ráhel esküvője után a maradékot összekaparták és odavetették ezeknek a sakáloknak, s ők megtisztelve érezték magukat….

 • ampermen

  Jules001 Teökör!

 • DC

  A cikk nem a CETA vagy TTIP mellett vagy ellen érvel. Csupán felhívja a figyelmet a propagandára, amely manipulációval és hazugságokkal próbálja ellehetetleníteni az európai polgárok autonóm döntéshozatalát, eltorzítva a demokratikus vitát. A lényeg, hogy a Kreml saját geopolitikai céljait követi, tekintet nélkül arra, hogy mi lesz pl. Magyarországon a demokratikus döntés a kérdésben. A kritika szájába az oroszbarát propaganda adta a hazugságokat, a cikk ezt kritizálja, legyen szó egy megállapodásról, az atomfegyverekről vagy Szíriáról.

 • Bendegúz Vaszilij

  A propaganda mindkét oldalon jelen van mint hadviselés. A tény az, hogy Clintonné lehet a világ veszte . Tudjuk hogy ott nem a rátermettség, hanem a pénz ereje dominál.

 • TZ

  Kösz, jól sikerült ez a cikk is! Végre valakik erről is írnak!

 • lajosné varga

  A hozzaszolasod botranyos nepszerusitese Edesanyadnak! Sokan fogjak emlegetni.. :)

 • aser

  Hosszú évek óta LED-es világítást használok.
  Az akkori 6500 körüli villany számlám lecsökkent 5500 körülire.
  Vagyis van értelme LED-es lámpákat adni.

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  reméljük.
  nehogy már a degeneráltak legyenek többen

 • Mule

  Degenerált az aki képtelen elfogadni másokat (igazából nem, de ennyi erővel az is lehetne, ha már fogalmunk sincs mit jelentenek ezek a szavak csak dobálózunk vele). Az ilyen nem való semmilyen közösségbe mert azt csak bomlasztani tudja. A hülye véleményeden és alaptalan félelmeiden kívül mégis mi az ami miatt te több lennél bármelyik másnál? Mármint ha egyáltalán eléred a szintjüket. Ismerd meg az ellenséged inkább, mert akkor már talán nem lesz az. Ne csak a fotelben ülve gyűlölködj mert akkor erre megy majd rá az életed amíg mások a szeretetért és szerelemért harcolnak a kényelmed ellen.

 • ikaljan

  A dankó már 20 éve nyitva van. Nem hiszem, hogy újdonság lenne.

 • Mule

  Amennyiben degeneráltnak tekinteném az általam említett tulajdonságú embereket, pontosan ugyan arról tennék tanúbizonyosságot, hogy az adott szónak értelmét nem ismerem, vagy csak nem tudom mikor kell használni. Ugyan is aki tudja mit jelent a melegség az ilyen szavakat nem használ. Rengetegszer előfordul, hogy biológiai vagy orvosi kifejezéseket használnak degradálásra, miközben velük az adott szakma nem is ért egyet. Pontosan az orvostudomány, abban is a pszichiátria illetve a pszichológia az ami kimondja, hogy ezek helytelen megközelítések. De persze könnyebb acsarogva elítélni mint napirenden lenni tudományos kérdésekben, ismerni igazából azt amit megpróbálunk megnyomorítani. Az pedig, hogy egy magát állítólag melegnek tekintő ember ilyeneket írogat csak is az elnyomás miatti belső kényszert igazolja. Amúgy is minden közösségben lehetnek idióták.

 • Mule

  https://books.google.hu/books?hl=hu&lr=&id=fXaKc1Vv-xQC&oi=fnd&pg=PA265&dq=emigrants+oslo+rape&ots=rmkOgyMjZ0&sig=QOiI42VWmPls8Dihj3EzMF0YW6o&redir_esc=y#v=onepage&q=emigrants%20oslo%20rape&f=false

  Kb a 260. oldaltól. A családon és munkahelyen belül történő erőszaktevés látom nem térített el az átgondolatlanságtól.

 • Zuzu Petals

  Évi 500 letelepedési engedélyt adnak ki. Az, h a kínaiaknak pénzért adjuk az állampolgárságot sztem sokkal nagobb para. Nem tűnsz buta embernek, ne engedd, h az ilyen hirtelenjött fos propaganda elhomályosítsa a tisztánlátásodat!

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  az előbb mondtam el. azért nem kaphatnak külön pénzt “felzárkoztatásra ” csakis kizárólag a romák. mert az rasszizmus!
  és nemis egyenlő, mert vannak fehér szegény emberek is, elvileg ők azért nem kapnak pénzt a felzárkoztatásra, mert nem cigányok.

  ugye érzed az igazságtalanságot? vagy nem megy?

  az a kisebbség, amely többséggé akar válni, az a kisebbség, ami meg akarja mondani, hogy hogyan irányítsák a magyarok az országot, az nem csupán egy kisebbség, hanem a többség ellensége sajnos.
  változtatni kéne a viselkedésükön.

  én dolgoztam már cigánnyal, semmi bajom nem volt vele.
  nem az intergráció fáj, hanem a fent említett igazságtalanság fáj.

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  mi van a 260. oldalon? de azt tudtad hogy oslo norvégia fővárosa :) nem svédországé okoska. mert hoyg rosszra kerestél rá :) nagyon átgondolatlan vagy :) hogy jön ide A családon és munkahelyen belül történő erőszaktevés?

  bocs, most kurucinfós cikket nem találtam, de talán még a napi gazdaság is megteszi:

  “Az erő szerintem azt jelenti, hogy egy svéd a földre borul előttem, és megcsókolja a lábaimat – idéz egy 15 éves arab fiút a lundi egyetem szerkesztésében megjelent, Háború a svédek ellen című, a Malmőt rettegésben tartó muzulmán tinédzserbandákról szóló Petra Åkesson-tanulmány. Sokak szerint Svédországban a bevándorlók agresszív viselkedése számos bűncselekmény eredője, és sokszor sajnos ez be is igazolódik. A Malmö külvárosában, Jägersróban élők körében járva határozottan az lett az érzésünk, az átlagpolgár egyre inkább csak a bűnözés és az erőszak terjedését látja a bevándorlás hátterében”

  http://www.napigazdasag.hu/cikk/46832/

  “Az online közvélemény egy része muzulmán bevándorlókat gyanúsít, abból kiindulva, hogy Svédországban a nemi erőszakért elítélt férfiak több mint 80 százaléka bevándorló, javarészt iszlám országból érkező migráns.”

  mondja a Napi Gazdaság tényként.
  “a nemi erőszakért elítélt férfiak több mint 80 százaléka bevándorló”

  ízlelgesd.

  “vajon miért most tudjuk meg a 2013-as statisztikákat? Félnek, rettegnek a felháborodástól, a hatóság és a média önmagát cenzúrázza – fogalmaz Hakan, hozzátéve, az elkövetők származását politikailag korrekt módon a sajtó úgy írja le: „nem európai hátterű” bevándorlók. – Én úgy tudom, az év első felében 1000-1500 nőt erőszakoltak meg a fiatal bevándorlók, az áldozatok harmada 15 év alatti. Valamelyik politikus nemierőszak-dzsihádról beszélt, és igaza van! – jelenti ki a férfi. – Ismerek olyan malmöi lányokat, akik estefelé az utcán eltakarják az arcukat, vagy sötétre festik a hajukat, csak hogy kevésbé keltsék fel a helyi szomáliai vagy szír fiúk érdeklődését. Azt ugyanis mindenki tudja, a fiatal lányok is, hogy a nemi erőszak miatt elítélt tettesek 85 százaléka külföldön vagy külföldi szülőktől született, szíriaiak, marokkóiak, algériaiak, tunéziaiak, líbiaiak – fejtegeti dühösen Hakan. – Persze a baloldali kormány védi őket, hiszen az állampolgárrá váló bevándorlók általában a szociáldemokratákra szavaznak – teszi hozzá.”

  micsoda nácik ezek, nem hagyják magukat megerőszakolni, utálják a bevándorlókat is biztos.

 • Mule

  Pszichológiai értelemben értettem, kivéve az idiótát. Azt meg amúgy nem gondoltam komolyan, csak fárasztó már a veszekedés a gyűlölettel. Az ember hiába írja le, hogy hol ‘s mint kéne utána nézni, érdeklődni, hol lehetne tanulni erről a témáról mielőtt valaki érzelemből kinyilatkozik és másokat korlátoz a saját véleménye alapján, de soha nem fog talajt a tanácsom. Tudásszomjat sokszor helyettesíti az arrogancia.

 • Zoltán Nemcsényi

  Ha nem lennél hülye, vitáznák veled. Elmondanám, hogy nálam szegényebb rokonnak tavaly nyáron vittem kábé 5 ledes villanykörtét, összességében olyan 50-55 watt teljesítményben és úgy gyenge 5 ezer forint értékben. A sima villanykörte élettartama elvileg ezer óra. Ezeknek a ledeseknek 15-30 ezer óra. 2 szoba, fürdőszoba, előszoba. Karácsony körül kérdeztem, hogy vált be. Azt mondta, 8 ezer forint áramvisszatérítést kapott, levették 1500 forinttal a villanyszámláját az éves elszámolás után. 6 hónap alatt. Most a szolgáltató éves szinten olyan 52000 forintra saccolta a korábbi 72 helyett az éves díját. Ez nagyjából 30% csökkenés. Nem állítom, hogy mindez a ledes cucc miatt van teljes egészében, de az is benne van. Ehhez képest biztos többet jelent a 10%-os rezsicsökkentés annak, aki villannyal fűti a medencéjét és a kocsifelhajtóját. Ezt mondanám, ha vitáznék veled. De nem mondom, mert veled nem vitázom. Mert fideszes h.lye birka vagy.

 • Umann Tamás

  Mi ebben a hirdetés és mi a botrányos?
  Amint megjelentek a LED-ek azonnal áttértem, majd tízedét fogyasztja ugyanolyan fény mellett mint az izzó. Amennyiért annak idején egy 3 wattos LED-et lehetett venni, most egy tizenkét wattos kapható és már a sugárzási szög is jó.De a költség csökkenésen túl a kevesebb áram kevesebb levegőbe jutó széndioxidot jelent az nekem fontosabb mint a pénz.
  “kaptunk már adományban párat” A kezdeti 3 wattosakat nagyobbakra cseréltem és a régieket, pár új nagyobb teljesítményűvel együtt elküldtem az Igazgyöngynek.

 • Umann Tamás

  Ez havi 700 forintot hoz ki. A számított éves megtakarításból több, mint a példában szereplő lámpák ára
  http://www.artled.hu/tudastar/48/megtakaritasi-szamitas-led-del