80 millióval támogatta a Garancsi-féle természetjárókat az MFB

Garancsi István (balra) és Orbán Viktor Som-hegyen - forrás: Turista Magazin
Garancsi István (balra) és Orbán Viktor Som-hegyen - forrás: Turista Magazin

Közérdekű adatigénylésben kérdeztük meg a Magyar Fejlesztési Bankot, hogy 2014-ben milyen szervezetekkel kötött támogatási szerződést. A dokumentum szerint az Orbán-kormány új kedvenc milliárdosának egyesülete mellett jutott pénz a Századvégnek is.

„A már meglévő erdei közjóléti turisztikai létesítményekhez illeszkedő egységes rendszer kiépítésének támogatására” 80 millió forintot küldött 2014. júniusban a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Magyar Természetjáró Szövetségnek (MTSZ) – olvasható a Ki Mit Tud közérdekű adat-igénylő portálon küldött kérdésre adott válaszban. A szövetség elnöke nem más, mint Garancsi István, aki mostanában a felcsúti stadion VIP-páholyában szokott mutatkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, miközben felvásárolta az állami megbízásokat sorra nyerő Market Zrt.-t. 2013 novemberében a miniszterelnök maga adta át Garancsi társaságában a Som-hegyi turistaházat. Az MTSZ lapja, a Turista Magazin korábbi cikke szerint ez a projekt az MFB tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó erdőgazdaságok közjóléti fejlesztései közé tartozik.

A támogatottak második helyén a kormány által is preferált Századvég Politikai Iskola Alapítvány áll, akik 15 millió forintot kaptak az MFB-től. A támogatásból az alapítvány tevékenységeit fogják pénzelni, ezen belül a politikatudományi és civil menedzsment képzést, könyv- és folyóirat kiadást, a szakpolitikai és civil közvélemény kutatást, illetve a Civil Információs Centrumot.

14,8 millió forintot kapott a Napkelet 2000 Bt. 6-8 éves gyerekek alapfokú oktatási programjára, amelynek keretében a Weiner-Szász Kamarazenekar segít a gyerekek beilleszkedésében, illetve a zenekar koncertjeinek támogatására is fordítanak a pénzből. Mellettük még jutott 8 millió forint a HÁLÓ Közösségi Központ támogatására, illetve a Szépművészeti Múzeum Múzeum Café című magazinjára 6 millió forint.

 • trespass

  Jó kép! De kit temetnek?

  • Kim Cat

   Az ismeretlen turista-útjelzés festőt ott a szakadékban.

 • János Demeter

  És jöjjön a másik igaz Virág?

 • Ferenc Farsang

  Hülye és tsa.. Nem csak öregszenek, egyre hülyébbek lesznek, de jól fizetik őket!

 • nonemart

  Két szarházi, nem érdemes velük foglalkozni, kérdezni meg pláne, Csak.

 • Alcsuti
 • ukotaf

  Én tisztelem a véleményüket…de, mindkettő beléhasít a szemembe. Míg Kerényi kiváló rendező volt (maradt volna annak), Selmeczit nem tudom, honnan szalasztották, a hottentották (bocs, ez egy rím szeretett volna lenni). Nem sok (kevés) undorítóbb emberre mondom ezt.

  • László Szabó

   Nem sok (kevés) cukibb macitorta van itt nálad. Már azt is megmondjátok, kitől kell undorodnunk. Undorító.

   • ukotaf

    Tévedsz, László! Én nem azt mondtam meg, hogy kitől kell undorodni, hanem a véleményemet közöltem. Neked ettől még lehet más, tiszteletben tartom.

    • László Szabó

     Csakhogy a véleményedet a mai Európában hatalmi helyzetből mondod ilyen agresszíven. Ezért fél a nemzet tőletek, és nem szavaz vissza soha már bolsit.

     • ukotaf

      Hatalmi helyzetből? Nooormális vagy?!
      Ja, ha te egy troll vagy, az más, trollkodj otthon!

     • ukotaf

      Hatalmi helyzetből? Nooormális vagy?!
      Ja, ha te egy troll vagy, az más, trollkodj otthon!

 • Szerelő Mester

  tessey “műész” úr megnyilvánulása hányingerkeltő volt. Ezt a videó elején fel kellett volna tüntetni, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas tartalom következik :)

 • László Szabó

  BÚÉK a haladás táborának!

  Na most én rájöttem, hogyan lehet hatékony és gyors válaszcsapást mérni A: a nácikra, B: a fasisztákra, C: a reakcióra, D: a női egyenjogúság tagadóira.
  Most ugye az van, hogy a fiúkat az apák nevelik, a lányokat az anyák. Népszavazással ki kell kényszeríteni a diktatúrát bevezető kormánytól, hogy ezentúl a fiúkat az apák szüljék, és csak a lányokat szüljék az anyák.

 • Zsolt Balogh

  rtl, atv, hírtv, hvg,24.hu, magyar narancs, 444, index, lejmolos átlátszó, magyarnemzet, népszava, b1,
  hirtelen ennyi jutott eszembe
  hol is van az az óriási kormánypárti túlsúly?

  • Апрая Надя

   Ebből az atv-t lassan ki lehet húzni. A népszavát is megvették már…

   • Pé7er

    ‘lassan’
    ez nagyon pc lett :)

  • Kató Tóth-Pintér

   Talán a másik oldaliakat is fel kellene sorolnia és akkor látná, hogy nem kérdéses a kormánypropaganda extrém túlsúlya.

  • login futása

   Fel tudtál sorolni tizenkét címet az ötszázzal szemben, és végül megkérdezed, hogy hol is van az óriási kormánypárti túlsúly? Mondd, te retardált vagy?

  • Garyshans

   Hirtelen csak ennyi hazugság-osztag jut eszembe az Orbán-diktatúra propaganda-birodalmából:

   TV2, m1, m2, m…x, Duna tv, Duna World, Kossuth rádió, MR2, MR3, Lokál, Ripost, Pesti srácok, Magyar Hírlap, Magyar Idők, Echo TV, Figyelő, VS.hu, Origo, Faktor.hu, Rádió 1, Szentkorona Rádió, Katolikus Rádió, Mária Rádió, Világgazdaság, Nemzeti Sport, Heves Megyei Hírlap, Új Dunántúli Napló, 24 Óra, Somogyi Hírlap,Tolnai Népújság, Új Néplap, Békés Megyei Hírlap, Petőfi Népe, Vasárnap Reggel, Bama.hu, Heol.hu, Kemma.hu, Baon.hu, Beol.hu, Szoljon.hu, Sonline.hu, Teol.hu, Zaol.hu, Vaol.hu, Veol.hu, Feol.hu, Duol.hu, Fejér Megyei Hírlap, Dunaújvárosi Hírlap, Veszprém Megyei Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap, 888.hu, Atmedia, Délmagyarország

   + Amik még ebben a cikkben itt fent vannak.
   + Összes ingyenes önkormányzati újság és helyi televízió és rádió
   + óriásplakátok
   + kibaszott kamu hazug uszító Orbán-levelek és kamukonzutltációs átbaszások milliószámra
   + rendszeres fideszes postaszemét szórólapokkal, füzetekkel
   + 66 milliárdos propagandaminisztérium

   Te ugye a fideszkomcsi diktatúra pártján állsz?

 • http://fegyvertelen.blog.hu/ Tarnay Kristóf Ábel

  Andy Vajnánál online nem látom a Delmagyar.hu-t, a Délvilág, és a Breki magazin megszűnt, illetve én még hozzávenném az okostelefonos alkalmazásokat is -a Lapcomnál a Frappé, de a TV2 Live, a Rádió 1 app is jöhet Vajnához még

 • Vécsey Géza

  A javított szöveg is “átlátszó”!

 • Jenő Lefkovits

  Aljas féreg ország

 • László Szabó

  Tőletek mentsen meg Orbán. Ha ezt megteszi, mindig rá szavazok.

 • Kató Tóth-Pintér

  Olyan nem volt soha, hogy a miniszterelnök nem szólalhatott meg a köztévében! De olyan van, hogy nem mer interjút adni, vagy a munkatársai nem engedik interjút adni.

 • login futása

  Emlékszem. Amikor még közszolgálati volt a közszolgálati média, akkor simán lejött ott is az őszödi beszéd, és simán Gyurcsányoztak rajta. Ma a cenzúra miatt nem jöhet le a közszolgálati médiában kormánykritikus híradás. Én emlékszem. Maga akar emlékezni egy szabad országra?

 • Földlakó

  Déjá vu érzésem van. Azzal a különbséggel,hogy a kormányzati média most nagyságrendekkel többet hazudik.

 • Henrik Karvalics

  S az ellenpártok saját műsorral is jelenkezhettek az országos frekvenciákon… most egy sincs.

 • Endre Réthy

  De bizony volt! Antall József 1990 őszén az öbnkormányzati választás elött beszélni akart a választáson való részvétel fontosságáról, de Hankis, a tv elnöke – a pártegyensúlyra való hivatkozással – nem engedélyezte!

 • Endre Réthy

  Kéretik jobban figyelni! Én a kilencvenes évekről beszéltem, nem 2006-ról! Az indulatok vakká tesznek!

 • s_timmel

  Ez most mire példa?? De tényleg. Nem értem….

  Annak a beismerése, hogy visszatértünk az “átkos” média viszonyaihoz? 30 év reménykedése után, hogy lehet más a politika vagy a média?

  Vagy el kellene fogadni azt ami most van azért mert a történelem folyamán esetleg volt már olyan, ami hasonlóan rossz és egyoldalú volt? MInő szerencse, hogy nem volt Rákosi idejében TV….

  A Hankiss-féle MTV sokkalta átláthatóban és magasabb szakmai színvonalon működött mint, most a Duna TV (MTVA) konglomerátum és ez bizony nagyon szomorú dolog….

  Az hogy Hankiss Antall alatt MTV elnök lehetett, ma biztosan nem történhetne meg… és mindent elmond a mai helyzetről….