Tiborcz István bátyja a NAV informatikai főosztályvezetője lett

IMG_3625

Orbán Viktor vejének testvére, Tiborcz Péter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Informatikai Fejlesztési Főosztályát vezeti – tudta meg az Átlátszó. Tiborcz Péter korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadójaként dolgozott, és igazgatósági tag volt a NAV informatikai elnökhelyettese, Vágujhelyi Ferenc korábbi vállalkozásában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Informatikai Fejlesztési Főosztályán főosztályvezető lett egy bizonyos Dr. Tiborcz Péter Sándor – derül ki abból a 2014 augusztusi hivatalos táblázatból (xls), amelyben a NAV vezetőit sorolják fel.

Mivel ugyanígy hívják a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a testvérét is, ezért közérdekű adatigénylést nyújtottunk be az adóhatósághoz, amelyben Tiborcz Péter önéletrajzát kértük. A NAV az önéletrajzot nem adta ki, viszont lehetőséget biztosított a dokumentumba való betekintésbe.

A NAV-hoz a héten látogattunk el, az önéletrajzba betekintve pedig kiderült, valóban Tiborcz István bátyjáról van szó. Tehát, Orbán Viktor vejének 39 éves testvére lett a NAV egyik magas beosztású vezetője.

A jogász végzettségű Tiborcz Péter 2008-ban fejezte be a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, 2006-2010-ig a Fejér Megyei Közgyűlés környezeti és energiaügyekért felelős alelnöki posztját töltötte be, ő volt továbbá a Bicskei Önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának az elnöke. Tiborcz 2006-2009-ig jogi munkatársként is dolgozott, előbb a Dr. Elek László ügyvédi irodánál, majd pedig a Swot Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.-nél. A 39 éves Tiborcz Péter a kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója lett.

Korábbi cikkeink Tiborczékról

Tündöklés és tündöklés – Tiborczék a közvilágítás-korszerűsítési piacon

Szegedi naperőmű: Bíróság elé citálja Orbán vejét egy átvert alvállalkozó

Aszfaltozás az Orbán-lagzi előtt: Szokásos Eljárás, vagy kátyúmutyi?

LMP-pénztárnok cége is nyert volna a felfüggesztett naperőműtenderen

Újabb érdekes nyertesek az NFÜ gyalázatos naperőműtenderén

Talpalatnyi föld VI.: Tiborcz most nem panaszkodhat

Tiborcz Péter neve legutóbb a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség botrányos naperőmű-tendere kapcsán merült fel. A Lázár János által utólag lefújt pályázaton testvérének, Tiborcz Istvánnak az egykori üzlettársa, Hamar Endre két cégen keresztül kapott volna 426 millió forintot napelemparkok létesítésére.

Az egyik Hamar-féle nyertes cég a PBE Energiamenedzsment Kft. volt, amely ugyanoda volt bejegyezve, mint a Professzionál Zrt., amely pedig nem más, mint a NAV informatikai elnökhelyettesének, Vágujhelyi Ferencnek egy korábbi érdekeltsége.

Ugyanebben a társaságban, tehát a Professzionál Zrt.-ben találtuk meg Tiborcz Pétert, aki a ceginfo.hu adatai szerint 2012 júniusáig igazgatósági tagként vett részt a társaság munkájában. Most ismét kollégák lettek Vágujhelyi Ferenccel, ezúttal a NAV-ban, ráadásul azonos területen: míg Vágujhelyi informatikai elnökhelyettes, addig Tiborcz az Informatikai Főosztály vezetője. Tiborcz egyébként a Professzionál Zrt.-ben betöltött tisztségét a NAV által nekünk bemutatott hivatalos önéletrajzban nem tüntette fel.

Vágujhelyi tavaly az atlatszo.hu kérdésére határozottan tagadta, hogy köze lenne a naperűmő-tenderhez, arra pedig, hogy az ő egykori érdekeltségének és a PBE Energiamenedzsment Kft.-nek is ugyanott volt a székhelye, úgy reagált:

“A Professzionál bérlője volt az ingatlan egy részének, ahol irodákat, számítógép szervizt, tárgyalót bérelt. Az ingatlanban sem a Professzionálnak, sem nekem nem volt tulajdonrészem. A többi bérlőt legfeljebb látásból ismertem. PBE nevű Kft-re nem emlékszem.”

Oroszi Babett

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

 

 • Simon Gábor László

  ” 25 éve létrehozták a fideszt majd megalakították belőle a fideszmaffiózó zrt-t a ménesi úti fiúkat kiegészítette rokonokkal, hűséges hazug, tolvaj csalókkal. megszállták az államot, átalakították, gazember módón törvényeket alkottak, hogy saját hatalmukat bebetonozzák, minél tovább tudják MO közvagyonát magánvagyonná konvertálni.

  Aztán rájöttek Magyarország lehet a székhely amit magukénak tudnak, úgy is kezelik, a népet alkalmazottainak tekintik, MO földjét kisajátítják, az államkasszát saját pénztárcának nézik, a nép vagyonelemeit játékaik fedezésére elrekvirálják.

  Jelszavuk: LOPNI, CSALNI, HAZUDNI ÉS A FIDESZ FÉNYRE DERÜL!

  Ilyen ámokfutást békeidöben még magyar kormány és vezetője nem tett, ennyi kárt nem okozott.

  Ocsmány Vigyor kisajátította az országot, azt hiszi azt tesz amit akar, a nép neki dolgozik, annyit lop amennyit akar, a hívek elnézik neki, mert a vad fideszhívek örökös miniszterÁlnoknak fogják megszavazni, 4 évente biztosítják a hatalmon maradását akár még államÁlnokként is.

  Mit is mondtak anno, megideologizálták maguknak a rablást:

  ” A kommunistáknak volt negyven évük, ezért igazságos, hogy mi, akiknek semmit nem hagytak, most bepótolunk mindent.”

  Minden zsarnok, dikktátor csúfosan végzi, ki börtönben, ki szerencsétlenségben . “

 • István Tamasi

  A maffiaállam neve: Szotyialista Mutyisztán

 • Kim Cat

  “PBE nevű Kft-re nem emlékszem.” Ez tetszik, már Schlett Csaba is részleges amnéziában szenvedett, amikor 1 nap alatt több fidesz-céget is eladott véletlenül egy ismeretlennek. Igen rossz viszonyban lehet Tiborcz István és Tiborcz Péter, vagy szintén időskori elbutulás támadta meg őket, hogy nem tudják, a cégeik székhelye ugyanabban az ingatlanban van.

  • Polgár Narancs

   Neked kuss, libsi!!!!!!!!

   • Kim Cat

    “Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi szóvivője ugyanezt mondta
    a Süddeutsche Zeitungnak: gyaníthatóan politikai tevékenységre költötték
    a választási kampányban annak a pénznek egy részét, amelyet a civil
    szervezetek tevékenységére kellett volna fordítani.”
    Ennyire ne legyen a kormány betojva néhány zöld szervezettől.
    Ha a rémület elharapózik, durva dolgokra lesznek képesek

 • rotgar

  Móricz óta semmi nem változott, Rokonok. 1998-ban Simicskát szabadították rá az Apehre, akkor volt hosszú bájtok éjszakája, most az új generáció is kimazsolázza a neki kellő adatokat.

 • lényeglátó

  “Aki a tűzhöz közel van, melegszik!”

 • Kim Cat

  És ezt olvastátok?
  “Furcsa, egyesek szerint agresszív hatalomátvételt hajtott végre a Magyar
  Nemzeti Bank egy fontos, mindeddig érintetlenül hagyott, ám nemrég a
  tulajdonába került szervezetnél, a bankok és más pénzügyi
  szervezetek felszámolására és végelszámolására kizárólagosan jogosult
  Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-nél (PSFN Kft.)”
  ” A hatalomátvételnek lehet köze ahhoz, hogy néhány hónapja a jegybank
  komoly fegyvert, olyan bankszanálási jogosítványokat kapott, amelyekkel szinte bármit megtehet egy csődközelbe került banknál.”

  • Kisalaki Áron

   És ez baj? A bankok már végig rabolták az embereket, és most fáj nekik, hogy vissza kell adni a lopott holmit! Én azt tartom tűrhetetlennek, hogy a banki károsultak ügyében a kormány a bankszektorral tárgyal (folyamatosan), így a kormány döntését a bankszektor alapvetően befolyásolja, amagyar emberek ügye tizedrangú kérédés a kormány számára! Hát kinek a kormány a megválasztott IZÉ?

   • Kim Cat

    A Bankszövetséggel tárgyal a kormány, de csal álcázásból, mert egy megállapodást sem tartott be eddig. A kormány meg jobban tenné, ha a magyar emberek számára az MNB sokkal több pénzt nyomna, ugye?

 • Kisalaki Áron

  Hát, most már én is látom, hogy egy csaló, gazember párt a fityesz, élén orbánviktorral és pereputtyával az élen. De ott van lázárjani a pereputtyával, stb. Ez szégyen!

 • Guest

 • Pozsega

  “Hungária (Uhorsko) utódállamában, Magyarországon”

  Nem írtam még ilyet kommentben, de a kurva anyádat! :)

 • Zsolt Balogh

  Egyre mélyebbre süllyed a soros fele átlátszó egy neonáci tüntetést összemos a magyart menekültpolitikával. Ez az a BB aki csehszlovák kém néven fut és végighazudozott már pár sajtót?

 • Sándor Kovács

  Egész Európa népeinek tüntetnie kéne a bevándorló iszlám csürhe ellen, és ugyan olyan hidegvérrel púsztitani őket, ahogy ők teszik a békés keresztényekkel világ szerte.

 • Mex Quetzalcoatl

  “Kart karba öltve mennek neki a menekültkvótának a visegrádi kormányfők”.Gondolom a “bolondbotond” nem olvas híreket!

 • BObama Hungary

  Szívesen előfizetek, de sok ilyen cikket nem kellene írni. Nagy tévedés, hogy a propaganda vezet ide. A szélsőséges demonstrációk ellen hatékonyan fellépni az olyan állam képes, melynek polgárai értik-követelik-védik a demokratikus értékeket.

 • Petraeus

  Egesz korrekt lett a beszamolo, a hungariazastol eltekintve, de mindegy, errol mar nem fogsz leszokni. Azt azert pontositanam, hogy egy liberalis demokraciaban semmi nem adhat okot rendori tulkapasra

  “a fiatalember esetleg előzőleg milyen cselekményt követett el, amely ezt a rendőri túlkapást kiváltotta, a módszer mindenképp elítélendő.”

  szoval ez olyan mint arrol ertekezni, hogy mi “valtotta ki” a nemi eroszakot, nem az aldozat, az biztos. A rendori tulkapast a rendorok gyenge kezpzese, kontrollja es az altalanos rendori kultura valtja ki, ezt jol demonstralta a rendorfonok es a tobbi politikus reakcioja, egy dolog nem valtja, nem valthatja ki, ez pedig az aldozat.

  Innen ugy nezz ki, hogy a szlovak rendorseg a magyar 2006-os szinten van, szoval van meg mit fejlodniuk.

  Ja es remelem a kovetkezo Brunni blokad is sikeres lesz, hajra.

 • Bingung Jeneng

  Great work..looking for affordable and trusted hosting?come and visit poker dewa

 • Bingung Jeneng

  definitely a great post. Hats off to you! togelonline.asia

 • O,owL

  Szerencsétlen emberek. Sokuk sose fog lehetőséghez jutni, hiába akarnak Németországba menni. A német iparnak is olyan emberekre van szüksége akik képesek folyamatosan tanulni. A kétkezi munkásokkal, az analfabétákkal nem nagyon fognak tudni mit kezdeni.

 • csaba

  Szerencsétlen emberek,de szar lesz ugyanezt az utat megtenni visszafelé.Pláne golyózáporban.

 • mendesahi
 • Zulejka

  Brian élete jut eszembe……..mit adtak nekünk a Brüsszeliek?

  • http://users.atw.hu/franknagy/ Ferenc Nagy

   A Negyedik Német Birodalmat a Führerinnel.

  • János Virág

   Sok pízt a idesznek!

  • rosalinda57

   Nekünk adták a pénzt, de az elosztása vitatható és etikátlan.

 • roccobaba

  Ha már annyit beszélünk a rezsicsökkentésről, akkor tényleg csökkenjen már a gàz és a villanyáram ára ARRA a SZINTRE, amit a világpiaci csökkenés lehetővé tenne. Addig minden ilyen megnyilvánulás csak valasztási fogás.

  • rosalinda57

   Egyetértek azzal, amit írt. Ha nem lennének még a számlán olyan tényezők,díjak, költségek, amik miatt a többszörösét fizetjük ki a fogyasztásnak.

   • roccobaba

    Az elfogyasztott áram áraval megegyezik a rendszerhasználati díj! Ez az igazi rezsiköltség!

    • rosalinda57

     Én is éppen erre gondoltam. Ha valakinek pl. 40.ezres a fogyasztása , akkor nyugodtan kifizettetik vele a 80 ezret. ( Múlt hónapban a 15 nm-es szoba fűtéséért egy 22nm-es albérletben. De legalább tető van a fejünk felett.)

 • ,,TIBORC,,

  ez újra a MOSOLY ORSZÁGA lett ! /csak NEM ŐSZINTE ez a MOSOLY !/

 • Péter István

  Jelenleg az Unióban Magyarországon a villamosenergia ára a negyedik legalacsonyabb, a gáz ára pedig a második legkisebb. Minden ellenkező híreszteléssel szemben, az EU vezérkara elsősorban a fejlett nyugati országok cégeinek az érdekeit védi és a gyarmatosított tagországokból is szeretnének magasabb profitot begyűjteni.

  • Nagy László

   Azt nézzük, mennyiért kapjuk és a lakosságnak mennyiért adjuk

 • János Virág

  Milyen rezsicsökkentés,mikor drágább az áram mint előtte?

  • József Molnár

   Miért hazudsz?

   • Haraszti

    Fizetett kamu……..

   • Nagy László

    De ott nem pörögneg igy az órák!.Meg a keresetek ötszörösek.

 • rosalinda57

  Milyen rezsicsökkenés az, amikor egy 22 nm-es lakás, amely villanyárammal van fűtve 80 ezer Ft-ba kerül ?

 • Nagy László

  Ami nálunk folyik az nem rezsicsökkentés, hanem rezsi csalás. Jóval kevesebbért kapjuk bármely energiát, mint a lakosságnak adják!

 • bánk

  Igen, érezzük. Az “ellenük tüntető ordítozó, rongáló és verekedő, agresszív fehér csürhe ” jelenleg megelőzni kívánja a Franciaországban, Angliában, Németországban, Dániában , Sédországban már kialakult állapotokat, és megpróbálja megvédeni országát és családját a foglaló iszlamisták ellen.

 • Cole Cash

  Ha meg tudnád mondani, ki a prímás, lenne értelme a kérdésednek. De nem tudod.

 • Tóth Árpád

  Pl te és a hasonlók. Ja meg a CNN és társai. Áruld már el nekem, ugyan ki fogja megvenni azokat a AAA kötvényeket jó hozamot követelve?

 • Cole Cash

  Tehát én irányítom Soros Györgyöt?

  Szerencséd, hogy a lélegzés vegetatív, különben már belehaltál volna, olyan hülye vagy.

 • Cole Cash

  Nah jó, de a kurva anyáddal beszélhetsz így maximum, így tovább se olvastam az ostobaságaidat.

  Ciki ;3

 • Tóth Árpád

  “Nah jó, de a kurva anyáddal beszélhetsz így maximum”
  Látom otthon a mamád szakmája a mérvadó, csak azt ismered.
  Mivel anyukám a tiedével ellentétben tanítónő volt, ezért hidd el nekem, van más munka is, mint a mamádé.
  Úgy látszik papád a csendőrpertut kedvelte, azért vagy ilyen macsó a nicked mögé bújva, te apró méretű, csontozattal nem bíró, bátornak semmiképpen nem nevezhető, “nem feljes”, nemi úton terjedő testnedv.

 • Cole Cash

  Te sem gondolhatod komolyan, hogy akár csak annyira emberszámba veszlek, hogy tovább olvasom az ostobaságaidat – ugye nem?
  A te életed szar, te vagy ostoba és frusztrált, neked kellemetlen. Közöm?

  Akkor meg takarodj.

 • Tóth Árpád

  A milyenséged egyértelmű. “Imago animi sermo est”