Simicska előre menekül: új Közgép-cég alakult

Új céget alapított a kegyvesztőben lévő, médiaháborút indító Simicska Lajos érdekeltségében lévő Közgép.
Új céget alapított a kegyvesztőben lévő, médiaháborút indító Simicska Lajos érdekeltségében lévő Közgép.

Fémszerkezet-gyártással foglalkozik fő tevékenységként a Simicska Lajos kegyvesztőben lévő, a napokban totális médiaháborút hirdetett oligarcha érdekeltségében lévő Közgép Zrt. új cége, a Közgép-Kivitelezési Zrt.

Az ötmillió forint alaptőkével létrehozott társaság igazgatóságában az anyavállalat vezérkara van jelen, így Nyerges Zsolt Közgép-elnök és Német Miklós vezérigazgató valamint több középvezető. A felügyelőbizottságban helyet kapott a számos Simicska-cégnek dolgozó Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, aki az infrastruktúra-porfolió és a nehéz napjait élő reklám-média cégcsoport közötti kapcsolatot is jelképezi, hiszen közvetve és közvetlenül is kistulajdonos az egyebek mellett a Magyar Nemzet, a Hír Televízió és a Class FM kereskedelmi rádiót kiadó/üzemeltető cégekben, illetve magában a Közgép Zrt.-ben is érdekelt Pro-Aurumban.

Még több Simicska

Gezicés, szánkózás, kurvázás és az Orbán Viktor – Simicska interjúk már ekönyvben is!

Simicska Lajos: “A mi médiánk ellen fog állni, és kurvára le fogja szarni, hogy az Orbán mit akar”

A főszerkesztők vihetik a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót is?

A szinte követhetetlenségig bonyolított tulajdonosi szerkezet, a közeli bizalmasok tulajdonszerzése a kilencvenes évek eleje óta jellemzi Simicska érdekeltségeit, most azonban alaposan visszaüthet, miután az egyik legfontosabb tulajdonostárs, Liszkay Gábor, a Nemzet Kft. többségi tulajdonosa kihátrált az oligarchaklubból. A Magyar Narancsnak Simicska péntek este azt mondta, kivásárolta Liszkayt minden cégéből nagyjából százmillió forintos vételárért.

“Mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése.”

Az anyavállalat Közgépnek – amely 2013-ban 3 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött – a kormányközeli oligarchacserétől függetlenül csurran-cseppen még azért közpénzes megrendelés: idei döntések szerint például útfelújítást, kátyúzást nyertek a Dunántúlon (Somogy, Veszprém, Fejér megyében) és Pest megyében konzorciumban néhány százmillió forintos nagyságrendű összegért. Mindez azonban még időarányosan is baksisnak tűnik a pár évvel ezelőtti éves szinten csaknem 500 milliárdos kaszálásokhoz. A szintén Simicska-érdekeltség Mahir Kiállítás és Rendezvény Szervező Kft-vel Kaposvár önkormányzata szerződik a helyi termékek népszerűsítésére 37 millió forintért.

Rádi Antónia

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 • laszlo jager

  Te átlátod ezt a pókhállót
  Énem is akarom!!!!!!!
  Polt peti sem……………..
  J.L.

 • http://twitter.com/PaulineTrend PaLoS TReND

  A világgyarmatosító spanyoloknak ez alapkötelességük; – ha már a korábbi századokban kifosztották és nyomorba döntötték ezeknek az ártatlanoknak az országait!!! Úgyhogy a spanyoloknak nagyon sok jó cselekedetre van szükségük ahhoz, hogy gennyedző lelkiismeretük megnyugvást és gyógyulást “leljen”! https://uploads.disquscdn.com/images/83b2713f040c297f1c14b57f9bf4e612c7d5124a33d436f737c31adc156c88b0.jpg
  https://uploads.disquscdn.com/images/65521abd97bd419290e12ca3134dbd66cc94fabfe9b8926516b9bf35faf9de3f.jpg

  • István Farkas

   Ha jól tudom a spanyolok Dél-Amerikát gyarmatosították.A közel-keleten nem nagyon voltak “érdekelve”.Az 1 másik történet,hogy mit csináltak ott…

 • trisel
 • Csirifiszkio

  ezt teszik ugy, hogy kozben azt mondjak, hogy ok tartjak el egesz spanyolorszagot es ezert fuggetlenedni akarnak. Naci baloldal. Esz es logika…

  • István Farkas

   Csak a Fölhomájosítás miatt:a nácik eléggé jobb oldalon voltak. Azt hiszem töriből föl voltál mentve.Az EMBERSÉGBBŐL meg többször buktál !!

   • Csirifiszkio

    Azta… te aztan okos vagy. Azt mondtam, a jelenlegi baloldal naci. Kulturnaci. Mindenkit elnyomnak es cimkeznek ervek es logika nelkul. Mint te is! A nemzetszocialista iranyvonal egy hibrid vonal, te doktorandusz csemete! Menj vissza anyad pincejebe es onnan valts vilagot, amig mas kuzd es dolgozik. Oszd el masok javait, es jutalmazd a semmittevest mert minden ember megerdemli az egyenlot! Aztan majd meglepodsz, hogy nem marad neked se semmid, hiaba vagy szorgalmas. Bar, ezt ketlem, mert csak a fotelproletarok tamogatjak a baloldalt, akik imadnak mastol fuggeni. Hajra! Szerencsetlen.