A Fidesz korábbi elnöki tanácsadója a Quaestor kommunikációs igazgatója

bende

Van egy olyan érzésünk, hogy a Quaestor-ügyet egy picit nehezebb lesz szoci brókerbotrányként tálalni. Hogy miért?

Hát mivel a Fidesz holdudvarához, politikusaihoz kapcsolódó szálak máris kezdenek felsejleni.

“Együtt pózolt Szijjártó Péterrel, valamint a Fazekas Sándor agrárminiszter által kitüntetett, de nemrég letartóztatott Kiss Szilárd moszkvai lobbistával, tolta a kormány szekerét kereskedőház és vízumközpont ügyében, öntötte a fociba a pénzt, Győrben pár tízmilliárdos ingatlanfejlesztésbe fogott az a Tarsoly Csaba, milliárdos vállalkozó, akinek az érdekeltsége a Quaestor-csoport. Ügyesen úgy vettek fel 60 milliárd forintot az emberektől kötvényen keresztül, hogy az ezt intéző cégnek mindösszesen 10 millió forint jegyzett tőkéje van. És újabb kölcsönökből fizethették ki az esedékes tartozásokat. A Matolcsy-féle jegybanki vezetés pár hónapja jóvá is hagyta, hogy a kötvényprogramot megtoldja a cég.” – írta a hvg.hu.

De van ennél direktebb szál is – olyan, amely a múltbeli munkakapcsolat révén közvetlenül Orbán Viktor pártjához köti a Quaestor-csoport egyik vezetőjét.

“24 órával a történtek után korai lenne még arról beszélni, hogy milyen hatással lesz ez a fociklubra. Lépésről lépésre kell haladnunk” – mondta az Origo megkeresésére, a Quaestor kommunikációs igazgatója, Bende Gyöngyi.” – olvasható a portál március 10-i cikkében.

Ki is Bende Gyöngyi?

Az első Orbán-kormány idején a közszolgálati tévé, az MTV szóvivője és elnöki  kabinetfőnöke, 2001-től a Híd Rádió Rt. marketing és PR-igazgatója. 2002-ben pedig – mint életrajzából kiderül – a FIDESZ elnöki tanácsadója, akinek feladatköre “a FIDESZ kommunikációjában való aktív részvétel.” 

bend

 

Vajon hogy fogja ezt Rogán Antal szoci brókerbotránynak eladni?

Papp László Tamás

Update: Bende Gyöngyi a múlt héten még személyesen kézbesített levélben fenyegetőzött és méltatlankodott a hvg.hu-nál a Buda Cash ügyben feltett kérdéseik megválaszolása helyett.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 • http://just-jezza-things.tumblr.com/ Jezza

  Ügyes fiú az antal, majd megoldja valahogy!

  http://i.imgur.com/ZI6YeP1.gif

 • elde

  a 2015. Márczius 15-re hivatalos 12 pont

 • http://fedor.blog.hu/ Kvasztics Fedor

  Azért csak megpróbálták:

  “Tudtuk, hogy ez el fog jönni, csak azt nem tudtuk, mikorra mernek végül beleállni, de szerda kora délutánra összejött: a Fidesz közleményben jelentette be, hogy A Quaestor-csoport tulajdonosa a 2010 előtti Gyurcsány-Bajnai-kormányban jó kapcsolatokkal rendelkezett. Ez is azt bizonyítja, hogy a Questor-ügy már a harmadik szocialista brókerbotrány.”

  http://444.hu/2015/03/11/a-fidesz-kozlemenyeben-egyszeruen-mar-nincs-ertelme-a-szavaknak/

 • Beleznay Irén

  Vajon OV, meg a hozzá hasonlók – ha még élni fognak – 2050-ben is komcsi-szocizni fognak a dédunokáiknak? Kár kérdezni, biztos, hogy igen, mert nem is értenek máshoz, csak ehhez

 • bamako_rally

  Ezek a fideszes kommunikék egyre szürreálisabbak. Tyutcsev Oroszország-verse jut róluk eszembe.
  “Oroszhont ész, föl nem éred.
  Méter, sing sose méri fel.
  Külön úton jár itt az élet
  Oroszországban hinni kell!”

 • hóember

  Amikor nevetett hölgy a Híd Rádió Rt. PR és marketing igazgatója volt, Deutsch Péternek hívták a társaság vezérigazgatóját. Micsoda véletlen! Mindketten hihetetlen “szakemberek” voltak.

 • kivagyok

  Én meg az amerikai elnök vagyok és ez sem áll távolabb az igazságtól!