Rónyai Marci (1978-2015)

Marci2

Emlékszem, úgy 8-10 éve, amikor egy alapítványnak dolgoztunk, azt mondtad, csináljunk egy kedvezményes árlistát a civil szervezeteknek. Úgy is lett, egyre több feladatot kaptunk a civilektől, és igazság szerint szívesebben is csináltuk, mint a többi, “kereskedelmi” projektet.

Aztán tavaly év elején azt mondtad, ez nem elég. Éppen befejeztétek a Tilos új weboldalát, még ki sem fújtad magad és már arról beszéltél, hogy ezentúl minden évben megcsinálod egy civil szervezet honlapját, ugyanígy, önkéntesként, ingyen. És nem a levegőbe beszéltél. Alig egy hónap múlva már azzal hívtál, hogy most voltál az Átlátszónál és jöjjek én is segíteni, mert van mit csinálni. Két hónappal később, májusban kigurítottuk az új Átlátszót, blogokkal.

Ezt is te mutattad nekem. Mint annyi minden mást, technológiákat, zenéket, kajákat, bulikat. Te mutattad meg, hogy mennyire jó tenni valamit azért, amiben hiszel, hogy nem elég egy sör mellett dumálni arról, hogy így-meg-úgy-nemjó, hanem meg kell keresni a feladatot, oda kell állni és megcsinálni olyanra, hogy jó legyen.

Most meg nem vagy itt. Nem tudom, hol vagy. Elképzelhetetlen, hogy egy olyan erő, energiaforrás, mint amilyen te vagy, ne legyen. Pedig mindig azt mondtad, hogy nincs semmi utána, ha a bulinak vége, akkor annyi.

Persze itt leszel velünk, virtuálisan, ezeken az oldalakon, a KiMitTudon és a sok-sok többi weboldalon, amit te terveztél vagy a kezed nyomát viseli, de mégis, egyre és egyre jobban hiányzol.

Béke veled barátom!

Rozsnyai Zsolt

 • Viktor

   torrent valahol a könyvről? 😀

 • Géza Béla

  en siman odaadnam egy kulfoldi “havernek”, o pedig tolja fel netre, letolteni pedig csak tetszoleges meretu adomany utan lehessen.

 • Nem Lopez

  Meghalt egy ember

  Nem tűnt el, csak átváltozott.
  Átjár rajtunk, mint huzat a gáton.
  Meghalt egy ember.
  Ürgebőrbe varrt keleti nyitás,
  És guanó mindenütt.
  Ez a hazánk.

  • Edit Egri

   Huzat a házon…

 • Istvan

  Bocs, de nem. ITT a Soros által jegyzett cíkk: https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

  Orbán csúsztat, de nem annyira mint a cikketekben írjátok

 • toportyán

  Gcsutit normális európai már régen felrúgta volna,üldözési mániája jól kifejlett lett azelmúlnyócév alatt.Illen zakkantat nem volna szabad hatalom közelibe sem engedni nem pedig hallgatólagosan támogatni.

 • Péter István

  De viszont, a Soros György nem egy magányos farkas, hanem a liberális háttérhatalom ügyvezetője, aki a nyilvánosság előtt képviseli őket és gondoskodik az aktuális feladatok végrehajtásáról. Az anyagi erőforrások döntő részét is a háttérhatalom biztosítja. Soros Györgynek nincsen annyi pénze, hogy a világszerte működő sok ezer álcivil és egyéb ügynökszervezetet finanszírozza.Például, csak Indiában kétszázötven “Soros” szervezet létezik.

  A liberális imperialista háttérhatalom pedig a totális világuralmat akarja megvalósítani, amely egy egységes multikulturális világbirodalomra épül. A nyitott társadalom és a nyitott határok szorgalmazása nem egy idealista álmodozás, hanem a közösségek, a nemzetek és az önálló
  államok nélküli modern világrabszolga társadalom kiépítésének a terve.
  Értelemszerűen, ehhez először a sok színű mély gyökerekkel rendelkező Európát kell ledózerolni és kiforgatni magából, amit az iszlamista muszlimok
  segítségével igyekeznek véghez vinni.

 • lényeglátó

  Egymásra kenik a szart e nemes, igaz emberek!

 • István Hámori

  A végén még odáig süllyed a cikkíró, miszerint Soros kifejezetten ellenzi a bevándorlók befogadását és azt hangsúlyozza, hogy minden erővel meg kell akadályozni, hogy Európába bejuthassanak.

 • László Csatári

  Szerecsenmosdatás. A cikkíró szerint: nem mondta Soros, hogy együnk sz@rt, elég szopogatni.

 • http://anonymand.blogspot.com anonymand

  Biztos bennem van a hiba.

  ““Életemben az az alapelv vezetett, hogy segélykérőnek ne mondjak nemet. […] Úgy éreztem, egy kicsit mindenkiért felelősséggel tartozom. Őszintén segíteni akartam, de józan eszem határt szabott jóindulatomnak. […] Mindig a realitás talaján maradtam. Fiaimmal is meg akartam ismertetni ezt az elvet. Meghatározásom így hangzott: – Akkor kell segítenünk, ha az eredmény felülmúlja a befektetett energiát vagy egyéb áldozatot. Ne sajnáljunk semmit, ha a megsegített ember többet nyer, mint amennyit mi veszítünk.”’
  Ez nekem sokkal szimpatikusabb, mint az Alaptörvény preambuluma.
  Biztos bennem van a hiba.

 • Karoly Kehrer

  Bőtös Botond mondja mennyit kapott ezert az undorito szerecsenmosdatasert?
  Mindenkit hukyenek nez?

 • Sipos Zoltán

  Soros többször írt a menekültválságról, én a legutolsó verziót használtam, melyek eredetije itt: https://www.georgesoros.com/essays/this-is-europes-last-chance-to-fix-its-refugee-policy/