Százezrek kormánypárti bloggereknek – az MTVA közzétette a szerződéseket

kép

A közszolgálati médiát is megcsapta a XXI. század … no, nem arról van szó, hogy egy normális, beilleszthető videótárat csináltak, azért ott még nem tartunk, viszont vannak már náluk BLOGOK a Híradó oldalán. Persze nem úgy van az, hogy bárki csak úgy blogolhat, a “bloggereket” az MTVA kérte fel a blogolásra. A Cink szerint az egész ötlet Várhegyi Attilától származik, akinek a cége tanácsadást nyújt az MTVA-nak. Adatigénylésünk nyomán nyilvánosságra hozták a bloggerek szerződéseit.

screenshot_00162

 

A századvéges Lánczi Tamás elmondta a Cinknek, hogy “az ötlet az MTVA-é volt, ők kerestek meg. Tetszett az az ötlet is, hogy a közmédia megjelenik a műfajban.”

A bloggerek közül néhány: Schmidt Mária, Békés Márton, Megadja Gábor, Lánczi Tamás (Századvég), Prőhle Gergely (EMMI helyettes államtitkár), Szita Károly (Kaposvár polgármestere), Cser-Palkovics András (Székesfehérvár polgármestere), Dr. Kriza Ákos (Miskolc polgármestere), Dr. Páva Zsolt (Pécs polgármester), Nézőpont Intézet, Győri Enikő (2014-ig államtitkár).

“Nincs elvárás a látogatottságot illetően, a szerzők a MTVA Új Média Kft.-jével közvetlenül szerződtek” – ezt már Szita Károly mondta el a Cinknek. Emailcím nincs a blogoknál, kommentelni nem lehet – nem generálják a párbeszédet.

Minden blogger álma, hogy fizessenek a munkáért, nagyon örülünk, hogy az MTVA megbecsüli a szegény bloggerek posztokba belefektetett munakóráit… csak azt nem tudjuk, hogy mennyire becsüli meg?
Az MTVA ugyanis évi 80 milliárd adóforintból gazdálkodik, így jogunk van megtudni, hogy milyen a közszolgálati “bloggerdíjszabás”.

Ezért közérdekű adatigényléssel fordultam az MTVA-hoz:

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre urbanusblog.hu, gazdablog.hu, mozgasterblog.hu, messzelatoblog.hu, latoszogblog.hu szerzőivel kötött szerződéseket, amelyek tartalmazzák a szerzőknek járó javadalmazást.

Nagyon furcsa válasz érkezett válaszul:

A 2015.02.26-án hozzánk beérkezett közérdekű adatigénylésében érintett
dokumentumokat az alábbi linken keresztül érheti el:

http://skoffelza.hu/blog/meg_vagyunk_mi_adatigenyelve

Kérjük visszajelzésével megerősíteni szíveskedjék válaszunk elfogadását!

Tisztelettel,
MTVA Sajtóosztály

Ilyen csodálatos cikket rég olvastam! Csak úgy csöpög belőle az adófizetők pénzéért dolgozó közszolgálati dolgozó verejtéke.
A Skoff Elza ugyanis az MTVA saját blogja, amit a közszolgálat jegyében névtelenül írnak. Hello, BBC! 

“Olyan ez az adatigénylés, mint a szike: bárki használhatja, kérdés csak az, hogy milyen indíttatásból.

Az MTVA-nak küldött, szépen megfogalmazott, hivatalos gúny(á)ba öltöztetett közérdekű adatigénylések esszenciája tulajdonképpen egyetlen kérdésben summázható: “mennyi?”
Aztán amikor megvan az összeg, akkor jobbára az következik, hogy “de miért annyi?”, ez pedig már erősen szubjektív, tehát ingoványos talaj. Kiválóan lehet vele “demagógizálni”, kiszorozni, egészségügyi dolgozók, tanárok, kétkezi munkások béréhez hasonlítani, hogy “lám-lám hogy szórják itt a pénzt ahhoz képest, hogy ebből ennyi meg annyi ezt meg azt lehetne venni!”

Hát igen, nem semmi ez az Infotörvény, ugye? Meg az a fránya Alaptörvény? Durva dolgokat írt bele Szájer a laptopján …

39. cikk, (2) A közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok.

Az adófizetők pénzének elköltése közérdekű adat. Nyilvános. Nyilvánosnak kellene lennie. Ha valaki ezt titkolni szeretné, akkor ez az adat kikérhető. Alkotmányos alapjog. Ha nem adják ki, akkor perelhető. De ti ezt pontosan tudjátok, ugye MTVA? Hányszor is veszítettek a bíróságon, mert nem tettétek ki az MTVA oldalára, hogy mire és mennyit költitek az adófizetők pénzét, nem adtátok ki a közérdekű adatigénylésre, csak a vesztes bírósági per után. Hányszor veszítettek? Számoljátok még?
Sokkal jobb volt ez régebben, én elhiszem. Főleg 1990 előtt. Akkor aztán senki nem kíváncsiskodott.

Igen, kikérhető a közpénzköltés és ki is kérjük. Ha fideszes lennék, akkor azt válaszolnám, hogy “csak”, ha megkérdeznék, hogy miért. Egyelőre még a jogomban áll kikérni – nektek pedig ki kell adni.

El lehet menni a magánszektorba magántévét csinálni és akkor nem tetszenek kapni egyetlen adatigénylést sem.

“Aztán itt a díjazás: mennyit kapjon a szerző? Persze, az attól függ! Mennyit kér egy fellépésért Szintiboy, és mennyit egy Liszt Ferenc-díjas zongorista, vagy valamelyik tehetséges fiatal a Virtuózokból? Nyilván nem ugyanannyit. A mi bloggereink 15-40 ezer Ft között kapnak írásonként. Na, ezen aztán lehet vitatkozni, hiszen mióta világ a világ, sokkal könnyebb megmondani, hogy mennyi egy kiló cseresznye, mint egy kiló… tehetség, képesség, tudás, érték. Már meglétének ténye is szubjektív, hát még az “ára”! Ez az ingoványos talaj azoknak kedvez, akik szerint semmi se jó, és ráadásul még drága is. Persze azokon, akik saját gondolatok helyett kényelmesebbnek látják mások véleményét szajkózni mi sem segíthetünk, de mint más írásainkban is, a tájékozottságukra valamit is adó olvasókat most is több forrás megvizsgálására ösztönözzük: kérdezzenek meg más, “megélhetési blogolást” folytató oldalakat, vajon ott mennyit fizetnek? Amazoknak persze nem kötelező válaszolni, sőt annyit mondhatnak, amennyit akarnak, de legalább ennyivel lehet(ne) árnyalni a képet. Hogy akkor mi most felverjük az árakat, vagy leverjük?

Sajnos más, “megélhetési blogolást” folytató oldalak nem állami pénzen, nem közpénzből működnek. Nagyon szomorú, hogy egyesek képesek pályázati pénzekből, adományokból és hirdetési bevételekből megélni. Nektek egyikkel sem kell foglalkozni.  Mennyivel jobb lenne egy nagy kötelező Állami Blogszolgáltató …

És végül az, amikor a kérdező annyira nincs képben, hogy olyat kérdez, ami a részünkről nem is értelmezhető (vajon hogy fog így interpretálni?): kéri az MTVA szerződéseit a bloggerekkel! Hát kérem, ilyenek nincsenek! Nekünk ennyit is elég lenne mondani, de a tisztánlátás (meg azok) kedvéért, akik eddig nem vették a fáradságot, javasoljuk szíves megtekintésre a hirado.hu impresszumát.

Aki pedig teljesen el szeretne mélyedni a száraz adatokban, azokat MEGTALÁLJA ITT.

Ezt már nem teljesen értem. Azt írják, nincsenek szerződések a bloggerekkel, majd belinkelik az imresszumot, majd egy linket, aminek az a címe hogy http://mtva.hu/hu/sajtoszoba-main/sajtokozlemenyek/vallalati-sajtokozlemenyek/10660-szerzodesek-blog-irokkal  és mit találunk ott?

A szerződéseket a bloggerekkel … Tolmácsot kérek!

A szerződéseket 2015.március 10. kedden 13:01-kor tették ki, az adatigénylés megválaszolása előtt 1 órával.
Köszönjük, így kell jogkövetően teljesíteni egy adatigénylést.

A “bloggerek” jellemzően egyedi díjazásban részesülnek, aminek az összege nincs is a szerződésekben.
Vannak azonban olyan “bloggazdák”, akik havi fix összeget is kapnak, a posztok után járó díjazáson felül.

Prőhle Gergely helyettes államtitkár bruttó 250 ezer forintot kap + a posztokért egyedi díjazás.
Bunford Gerda Corvinus politológus hallgató havi bruttó 70 ezer forintot + a posztokért egyedi díjazás.
Lánczi Tamás (Századvég) havi bruttó 380 ezer forintot + a posztokért egyedi díjazás.
Baranyi Márton havi bruttó 250 ezer forintot + a posztokért egyedi díjazás.
Szita Károly polgármester havi bruttó 250 ezer forintot + a posztokért egyedi díjazás.
Papírbirka tanácsadó bt. (Juhász Anikó) havi bruttó 250 ezer forintot + a posztokért egyedi díjazás.
Schmidt Mária havi bruttó 0 forintot + a posztokért egyedi díjazás.

Március 15-én megújul az M1, megújul az M2, megújul a Duna Tv.

Ha ilyen kedves blogposztokkal teljesíti a közérdekű adatigényléseket az MTVA, akkor szórakoztató év elé nézünk.

screenshot_00164
screenshot_00167

screenshot_00166

Ferencz “Zero” Gábor

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 • tajthpe1

  Hol lehet jelentkezni???

  • totika

   Helyi fidesz iroda. Amúgy meg, nem kellett volna anno ott hagyni őket.:)

 • lényeglátó

  A költségek, melyek a
  hatalom fittogtatására pazarétoltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a
  legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem
  tartathatja fel magát!”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.

 • Tóth Jani

  Orbán Facebook profilját havi 2 millióért tartják karban, ez hardveres karbantartást nem igényel mert azt a Facebook végzi.
  A Profil karbantartását pedig 2-3 diplomás közmunkás azért a havi 60 ezerért szívesen elvégezné, még mindig jobb mint kapálni az út szélén.
  Menyit megspórolnánk!

 • Chang Beer

  HIV gyógyszerre költsék, csak ennyit tudok mondani. Jah, meg b@ssz..ák…..eh, hagyjuk a picsába, már káromkodni sincs kedve az embernek.

 • István Tamasi

  Egyre többet kell fizetni a hűbéreseknek.

 • buga jakab

  Máthénál és Békésnél miért nincs megbízási díj??

 • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

  Fröcsögjetek, ocsmány szadobüdöskomcsi férgek! De inkább dögöljetek éhen… :)))

  • Simicske

   Pontosan azt csinálod te rühes bolsi kis patkány! Fröcsögsz! Azt nem értem mondjuk hogy a mocskos kurva anyád miután egy kuka mellett kifosott magából, miért nem baszott a falhoz :)

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Dögölj éhen, te módfelett ocsmány és rendkívül undorító szadobüdöskomcsi féreg! Féregirtást! :)

  • Gurtart

   milyen választékos vagy, milyen plasztikusan fogalmazol, szerintem írhatnál egy blogot. Hm?

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Aha.

 • Simicske

  “Emailcím nincs a blogoknál, kommentelni nem lehet”
  Akkor ezt a szart miért nevezik blognak???

  • Gurtart

   ez nem blog, hanem fos. Egy betűben egyeznek és már az sem rossz teljesítmény.
   Ja és olvasottság nem számít…versenyszférában ezek a fosok halva születnének…

 • kelep

  Tehát ha jól látom Lánczi szerződéséből, a havi bruttó 380ezerért 2, azaz kettő darab blogbejegyzést kell leszállítania, minden efölötti darab egyedi díjazású, tehát majd utólag esetleg lehet adatigényelni a havi jövedelmeket.. Nettó 100 rugó minden tetves agitprop írásért az adófizetők pénzéből. Íme, az újabb korrupt kifizetőhely.

 • Boglárka Szuhányi

  Az Új Média Kft. engem is megtalált egy ajánlattal. A Szcientológiai Egyház személyiség tesztjével meoztak le. Mit szól ehhez a katolikus egyház? Ennyit a keresztény kormányunkról.

  Németországban, nemzetbiztonsági okokból, a Szcientológiai Egyház ki van tiltva,

  Az egész magyar kormány propagandája, hozzáállása, módszere is ezen szektára hajaz, meg ahogy látom, a bloggereik írásai is. Szomorú.

 • gmihaly

  További részletek a 888-ban.

 • transformer

  Nem véletlen, hogy a francia szakszervezetek egy része “pestis és kolera” közötti választásról beszélt már a második forduló előtt.
  A tőkés gazdaságban soha nem volt demokrácia, még abban a rendkívül korlátozott mértékben sem, ahogy azt a politikai életre vonatkoztatják (ez utóbbit próbálják most védeni a francia médiában). A mai kapitalizmusban a tőke egyre gyakrabban közvetlenül, saját “forgóajtókon” át mozgatott embereivel szállja meg az államot, azt a saját eszközévé téve. A Macron-féle yuppie politikusok, és azok “technokrata” csapatai ennek a látható jelei.
  Aki azt az ostobaságot hajtogatja, hogy az államot úgy kell irányítani, mint egy vállalatot, az egyértelműen minden demokrácia ellensége.
  Ez a fajta irányítás egyébként Magyarországon is jelen van, csak mucsaibb változatban. Ott a gyógyszermultik egyik embere az eü miniszter, nálunk meg egy Parragh-féle csempekereskedő a kormányfő oktatási “súgója”. A potenciális “ellenzék” médiája pedig alig titkolt lelkesedéssel figyeli a Macron-féle társaság térnyerését, világosan jelezve, szerintük kikkel kellene Orbánt leváltani.