Kivételes eljárásban, érdemi tárgyalás nélkül tolja át a kormány az adatigénylés-ellenes törvénymódosítást

kivetel

A kormány kérésére jövő hétfőn – azaz a határzárral kapcsolatban tervezett rendkívüli ülésen – már el is fogadja az Országgyűlés az információszabadságról szóló törvény pénteken benyújtott módosítását. Az indok: „Ennek elmaradása a jogalkalmazást megnehezítené és fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné.”

A törvényjavaslattal kapcsolatos legfontosabb problémákat itt szedtük össze, magához a kivételes eljáráshoz meg a kezdeményezés önmagáért beszélő szövegén kívül annyit érdemes hozzátenni, hogy az aláíró ugyanaz a Semjén Zsolt, aki két hete még ugyanezt a törvényjavaslatot októberi elfogadásra kérte Kövér László házelnöktől. Ennek megfelelően nem is kell találgatni, hogy az elfogadás azok miatt a korlátozó rendelkezések miatt lett ilyen sürgős, amelyek az elmúlt hetekben kerültek a tervezetként még semmi durvát nem tartalmazó javaslatba. Semjén sürgősségi javaslatát itt lehet elolvasni (PDF).

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 1257 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozásúvá váljon. Tudnivalók itt.

 • IMOPB

  Szarházi bűnpártoló, aki megszavazza!

 • angyal lajos

  ez a befogodapofádat törvények első lépése ugye??? mi is jöhet az illiberalista retyóban?? vigyázzon a keményendolgozódegondolkodópolgár, mert figyelik is ?????
  kijárási tilalom, gyülekezési tilalom??? szájzár a pofákra??? minden amit el tudsz képzelni, az lehetséges amig ezek uralkodnak..

 • Kereszturi József

  Ha hagyja ezt az ország, akkor itt ma egy nagyon éretlen generáció él.

 • zsolt

  Nem lehet sehogy felelősségre vonni ezt a tolvaj bandát az eu-nál?
  Ezek szabályosan ránkszarnak

 • angyal lajos

  ja és az olajozott szavazógép mint az olajozott öntörvényalkotás fogaskereke szó nélkül megszavaz mindent, mert udja, hogy csak addig lehet urat játszani, amig ezek uralkodnak 10 millió magyar felett. elkiismeret van?? becsülestesség, emberség, demokratára jellemző gondolkodás van???? a gombnyomkodási lehetőség a jutalom azért, hogy a szavazókat leszarva a hatalomnak gazsuláljanak??? mert amit az uralkodó akar, azt csak az agymosottak és a nyaloncok és aklientura köré gyültek akarják…??

 • István Drótos

  Tömjén úrnak vannak még ilyen értelmes ötletei?

  • Béla Somogyi

   Szerinted ez a saját ötlete volt?

   • István Drótos

    Persze,őszintén szólva nem nézem ki belőle,de hát ő írta alá….

    • Béla Somogyi

     Vagy szolt “a Úr” : Itt írd alá!!! 😀

 • zoot allures

  és tényleg, semmit nem lehet ez ellen tenni? Szerintem minden eszközzel a végsőkig küzdeni kell ellene.

 • Béla Somogyi

  Azt nem tudom akkor mit fognak csinálni, ha adja isten egyszer elveszítik, valamelyik következő választást, és az összes ilyen és ehhez hasonló rendelkezés visszájára fordul. (ellenük)!

 • anonymand

  Az ezeréves keresztény kultúránk (amelyet mindenkinek tisztelni köll!) jegyében a KDNP valamely tagja egyéni képviselői indítványt fog benyújtani a következő parlamenti ülésen.
  A rendkívüli sürgősséggel megszavazandó törvény igencsak tömör.
  “Mindenki bekaphassa!” – az indoklás pedig minden felmerülő kérdésre választ ad “Csak!”.
  A törvény egyébként 5 évre visszamenőleges hatállyal bír majd.