25 millió forintból fejlesztik a TEK színháztermét

tek

Legalább megtudtuk, hogy színházterme is van a terrorelhárítóknak.

Január 15-án jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy nettó 24,96 millió forintért fejlesztik a Zách u. 4. szám alatt található TEK-színházterem (és a hozzá tartozó sajtóterem) audió- és vizuáltechnikai rendszerét.

A Terrorelhárítási Központ még 2015. június 16-án küldte ki az eljárást megindító felhívást a két ajánlattevőnek, akik meg is nyerték a hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzést.

A tender egyik felét, az audiótechnikai rendszereszközöket a Zaj Rendszerház Kft. szállítja nettó 7,35 millióért, holott a TEK előzetesen csak nettó 6 millióra becsülte az eszközök költségét.

A tender másik részében még jelentősebben túllépték az előzetesen kalkulált kiadásokat: a vizuáltechnikai rendszereszközöket a T-Systems Magyarország Zrt. nettó 13 millió forint helyett 17,6 millióért szállítja a TEK-nek.

A két céggel december 17-én és 18-án kötött szerződést a Terrorelhárítási Központ.

Erdélyi Katalin

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • http://127.0.0.1/ euronímusz

  > sorosbérenc
  > független
  kek

  • IMOPB

   Ez a Helsinki Bizottság ügyvédjének cége, és pont a közbeszerzési határ alatt…

 • Utópista

  A Zách utcai objektum eleve rendelkezett ilyen teremmel,mert a TEK előtt a HM bázisa volt! Sok sorkatonával, akiket művelni kellett színházilag, moziilag! Most a droidoknak kell valami! Mi lesz itt? Szocialista népművészet, vagy kommunista vándorszínház?