Orbán Viktor megölésével fenyegetőzött a 112-nek egy asszony, emberölés előkészülete miatt nyomoznak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Emberölés előkészületének gyanúja miatt indult eljárás a Budapesti Rendőr-főkapitányságon miután a 112-es számra egy asszony azzal telefonált be, hogy meg akarja ölni Orbán Viktor miniszterelnököt. A valószínűleg nem túl normális elmeállapotú nő esetével kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy nem lett volna-e elég az ügyben egy intézkedés és a kormányfőt védő Terrorelhárítási Központ (TEK) értesítése.

 

tamogatoi_rontgen_jav2

 

Két hónapja van arra a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Életvédelmi Osztályának, hogy megállapítsák, komolyan gondolta-e a múlt héten a 112-es segélyhívó számra betelefonáló asszony Orbán Viktor megölését. A nyomozás tényét és határidejét a BRFK erősítette meg az Átlátszó megkeresésére.

A hatvan év körüli asszony által közöltek alapján eljárást indítottak emberölés előkészülete miatt. Egyelőre ismeretlen tettessel szemben nyomoznak, de hogy eljutnak-e addig, hogy a feltehetően nem teljesen beszámítható nőt meggyanúsítsák, még nem tudni. Az illetővel kapcsolatban nem lehet nagyon másra gondolni, mint zavart elmeállapotra, hiszen ha valaki gyilkosságra készülne, nem valószínű, hogy éppen a rendőrséggel osztaná meg a terveit.

Kapcsolódó cikkek

Botrány az Orbán kivégzését óhajtó Facebook-csoport körül

DK-s gyűlöletcsoport buzdít Orbán kivégzésére a Facebookon

Mindenesetre az Átlátszó által megkérdezett rendőrök egyöntetűen túlzásnak tartották azt, ahogy a kormányfő személye miatt a rendőrség emberölés előkészületeként kezelte a történteket.  Azt mondták, hogy ha valóban csak annyi hangzott el, hogy végezni akar hazánk miniszterelnökével, akkor a nyomozóknak zaklatás miatt kellene vizsgálódniuk.

Ez esetben viszont csak magánindítvány alapján lehetne az eljárást megindítani, a sértett által harminc napon belül. Vagyis akkor, ha a miniszterelnök maga meglépi ezt.

Mivel azonban Orbán Viktor valószínűleg nem ismeri az illetőt, továbbá nem is közvetlenül ő kapta az ügyeletre beérkező fenyegetést, ezért nyilatkoztatni kellett volna a kormányfőt arról, hogy kéri-e az eljárás megindítását. „Enélkül a zaklatásnak a megállapítása is aggályos. Szerintem egy intézkedést kellett volna tenni, a célszerűség és a jogszerűség is ezt diktálta volna, aztán a miniszterelnök védelmét ellátó szervnek, a TEK-nek továbbítani a bejelentést.”

Az Átlátszó kíváncsi lett volna arra, hogy a betelefonáló asszonyt meghallgatják-e, és kirendelnek-e elmeorvos szakértőt számára, de a BRFK arra hivatkozva, hogy a nyomozás folyamatban van, nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • https://www.facebook.com/vidam.park Vidám Park

  Veszélyes asszony ! Komolyan gondolta ! Nekem kellett volna a tolószékből kisegítenem, hogy 15.-én a múzeumnál lehessen talpig fegyverben …

 • Veronika Laska

  Mi van bátor Viktor beszartál egy öreg asszonytól?

 • Bubul Ubul

  Nagyon nem tartom helyesnek, hogy valaki fasisztaorbánt meg akarja ölni. Szerintem az lenne helyes, ha életfogytiglant kapna az országszétbaszásért, és emberek életének tönkretételéért. No de hogy megölni! Micsoda felháborító dolog!

  • Lajosné Szatmári

   És még teljes vagyon elkobzást a család tagjaira is kiterjesztve.

  • Viharvert Boszorkány

   És hogy fidesztrollok hogy védik?
   Azt hittem, gutaütést kapok tőlük!

 • Varga Lajos

  És ilyen veszélyes emberekkel van tele az ország !

 • ququtsch

  Hol vannak már azok az idők,amikor a patkányirtás nem volt bűncselekmény? Ma már az állatvédők vannak “helyzetben”.