Érpataki hazugságbomba: amit az átlátszós patkánymédia elhallgatott!

kati

 

Orosz Mihály Zoltán minapi cikkünk kapcsán tartott sajtótájékoztatója nem hagyományos sajtótájékoztató volt, hanem „performance” – így aztán a kérdésekre adott tényszerű válaszok helyett is leginkább az Orosztól évek óta hallott patronok durrogtak. Mielőtt a kérdésekhez eljutottunk volna, mintegy ötven percen keresztül élvezhették az érdeklődők a polgármester előadásában mindazt, amit már oly sokszor elmondott. Hogy a beilleszkedők meg a kiilleszkedők, hogy nulla forintból végrehajtott rendteremtés meg a nemzetrontó Soros-armada, egyebek.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Előzmények

Több tucat érpataki ingatlant szerzett meg az Orosz Mihály Zoltán által vezetett “jótékonysági szervezet”

Szélsőjobbos fordulat Tiszavasváriban Orosz Mihály Zoltánnal

Gyújtogatás, fenyegetés, erőszak és rengeteg per kíséri az “érpataki modell” diadalmenetét

Kurucinfós cikkek után verték meg az érpataki jogvédőt – itt a jegyzőkönyv

Ki fizeti az érpataki polgármester politikai utcaszínházát?

Tizenöt pontból álló Facebook-közleménnyel, majd budapesti sajtótájékoztatóval reagált az érpataki polgármester hétfői cikkünkre, amelyben arról volt szó, hogy közel 50 helyi ingatlan tulajdonjogát szerezte meg furcsa körülmények között az általa vezetett társadalmi, jótékonysági szervezet.

Orosz Mihály Zoltán főbb állításai

1./ Azon közel 10 éve folyó teljesen nyilvános és legális programot “leleplezni” igyekeznek, mely révén

2./ az elhagyatott gazos, romos ingatlanokat

3./ a régi elhalt tulajdonosok örököseitől (egyes esetekben 10-15 már rég nem Érpatakon élő unokáktól) megvásárolja

4./ egy a vidék és saját településének sorsáért felelősséget vállaló, helyi összetartó csoport által alapított érpataki székhelyű civil (egyesület) szeretetszolgálat. (Mindenféle lejárató megközelítés ellenére ma a hatályos törvények szerint magánszemélyek tulajdonában nincsenek civil szervezetek.)

5./ A jogszerűen megvásárolt (zömében üres) telkekről a 20-30 éves mocskot, szemetet, gazt eltakarítjuk s

6./ a telket művelésbe vonjuk.

7./ Ennek következtében a régi patkányfészkes és gazos, parlagfüves telkeken az önkormányzat részére ingyenesen átadva

8./ a közmunka keretében mezőgazdasági termelést folytatunk pl. szamóca vagy 5 km hosszú kordonos uborka termesztés keretében.

9./ Az ingatlanok zöme (90 %-a) üres telek és nem ház.

10./ a még megmenthető ingatlanokat igyekszünk megmenteni az összeomlástól és a végleges tönkretételtől.

[…]

Akármilyen lendületesen is adta a polgármester, eljött a pillanat, amikor az újságírók kérdezni kezdtek. Az első nehezebb kérdést – miért nem az önkormányzat vásárolta fel ezeket az ingatlanokat – még viszonylag könnyen vette Orosz: állítása szerint azért az általa vezetett egyesület lett a tulajdonos, mert így kikerülhető egy bármikor bekövetkezhető államosítás.

Kevésbé volt meggyőző a polgármester az általa vezetett szervezetek működésének jogszerűségét firtató kérdésekkel kapcsolatban, hogy például miért nem adta le egyik sem tavaly az esedékes beszámolót. Orosz valami olyasmit mondott, hogy ezt kérdezzük meg az ügyészségtől, illetve forduljunk az ügyészséghez, ha észrevételünk van.

Volt aztán persze „Magának mi köze van hozzá?”- jellegű válasz is, például mikor arra kellett volna válaszolni, hogy miért A Becsület Légiója, és miért nem az erre a célra  létrehozott Érpataki Modell Kft. szorgoskodik az „érpataki modell” implementációján Tiszavasváriban.

Videoriportunk a közel két órás eseményből ad hangulati ízelítőt.

 

Érpataki hazugságbomba: amit az átlátszós patkánymédia elhallgatott! from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Arra sem nagyon kaptunk választ, hogy ezt a mostani pesti turnét a saját zsebéből állja, vagy az önkormányzat fizeti a költségeket – egyszer pedig ki kell derülnie, hogy Orosz politikai tevékenységéből, roadshow-któl a százas nagyságrendben folyó perekig, mennyit fizetett az a közösség, amelyik demokratikus, bár nem éppen tisztességes voksoláson két éve újraválasztotta Oroszt.

Az ajándékba hozott két rekesz eper volt az ultima ratio a polgármester hosszú előadásában – valahányszor nem tudott vagy nem akart válaszolni, az eperre mutatott, mint az „érpataki modell” legitimációjának végső bizonyítékára.

Tegyük hozzá, Orosznak a sajtótájékoztatón felmerült ügyek közül egyben biztosan igaza van: a kamu doktorija miatt, illetve az ellentmondásos információk miatt kétségbe vontuk, hogy Orosz valóban joghallgató lenne. Pedig, mint megtudtuk, tényleg az: másodéves levelező hallgató egy egyházi egyetem kihelyezett jogi képzésén.

Becker András

Videó: Baranya Ákos – Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • idelle

  igazán érdekes lenne egy olyan országban élni, ahol a választott tisztségviselők a közösségre tartozó kérdések felmerülésekor nem rögtön és azonnal megsértődéssel válaszolnának. a kérdésekre pedig érdemben válaszolnának…

  • trisel

   Mégis mire tudna “érdemben válaszolni” ez a szociopata neonáci, aki még büszke is arra, ami? És még van bőr a pofáján, hogy a cserdi polgármesteréhez hasonlítja a “munkáját”.

  • vadkörte

   Csak ez megy nekik. Gondolom nem kell túl sokat gondolkodnod azon, hogy miért. Igen, ráhibáztál. 😉

  • Saul Nagypapa

   Érdemben válaszolt!

   • idelle

    oké, neked. de vannak még néhány milliónyian, akiknek ez nem válasz.

    • Saul Nagypapa

     Elmondta, hogy miért és hogy… Arra a kérdésre nem felelt, hogy a felutazását magánpénzből fizette-e, de nyilván nem, mert ha a munkájával kapcsolatban támadják be, akkor nincs abban semmi, hogy hivatali idejében, a köz pénzéből utazik fel Budapestre. Elég szánalmas támadási felület maradt… Mindamellett meg lehet nézni a youtube csatornáján (érpataki modell) a munkáját, és azt, hogy a faluban rend van, és tisztaság!

     • idelle

      tudok még egy-két helyet, ahol rend volt és tisztaság…

      de sebaj, Érpataknak jó ez, neked jó ez, ki vagyok én, hogy vitassam ezt a jóságot.

 • Saul Nagypapa
  • Horst Bakker

   Levezetnéd, hogy anyád hogy tudott veled megfoganni, holott szétbaszott kurva volt?

  • Gerzson

   Mennyire szánalmas, hogy egy 87 éves öregembertől csokizzátok össze a nadrágotokat, akinek legnagyobb teljesítménye, hogy hülyeségeket beszél, és sorra nem válnak be a jóslatai.

   • Saul Nagypapa

    Avval, hogy 87 éves, és hogy hülyeségeket beszél, nem cáfoltad meg az óriási befolyását, pl. azt, hogy a ballib újságírókat, és szervezeteket ő tartja fenn hazánkban! Egyébként ő volt az aki elsőként kimondta, hogy évente 1 millió bevándorlót kell befogadni Európába, majd az ő segítségével is valósulhatott meg… Szóval hogyan egyeztethető össze az a demokratikus elvekkel, amikor a világ leggazdagabb emberei akarják hozni a törvényeket, és befolyásolják pl. az átlátszón keresztül saját érdekeik mentén a közéletet? Levezetnétek?

    • hutyutyutyu

     Először neked kéne bizonyítani, hogy a “ballib” újságírókat, és szervezeteket ő tartja fenn.
     Na de mindegy, jöhet a popcorn, húgyagyú nemzetáruló tolvaj fideszes, vs húgyagyú nemzetáruló tolvaj gyurcsány fan 😀

     • Saul Nagypapa

      Az Átlátszó esetében az impresszumban nézheted át a Soros pénzek forrását, annyit nehezítettek tavaly óta, hogy közbetettek egy-egy nem a soros nevén futó, de általa pénzelt alapítványt, így nem olyan közvetlen…
      https://atlatszo.hu/impresszum/

      Bizonyítottan Soros Médiák:
      444 , Magyar Narancs , Átlátszó,

      http://mandiner.blog.hu/2016/05/10/hazudni_hazai_palyan_uj_peter_a_szuletesnapos_444_es_a_barati_sajto

      Bilderberg: HVG
      https://hu.wikipedia.org/wiki/HVG , https://en.wikipedia.org/wiki/Funke_Mediengruppe , A HVG tulajdonosai a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak: http://www.forbes.com/2001/06/21/0621dynasty.html

      Rothschild: Index (tulajdonos által)

     • hutyutyutyu

      Persze tudom mindenkit a soros fizet, és zsidó aki nem fideszes/putyinista :)

      Én is tőle kapok nemzetfelforgató fideszellenes tevékenységeimért alkalmanként 14 ezer eurot XD

     • Saul Nagypapa

      Evvel nem cáfoltál…

     • Vacuolum

      Szerintem lényegtelen, hogy ki fizet ki egy újságírót, mert gondolom egy baloldali újsághoz baloldali embereket vesznek fel egy jobb oldalihoz jobbost. Szóval nem azért ír így, mert Soros vagy Simicska pénzeli hanem, mert ez a nézőpontja. De ezzel a videóval, kicsit nálam is lejáratta magát az átlátszó, mert nem hiszem, hogy nincs ennél izgalmasabb téma, mint hogy szanára putrizott házakat vettek és gondolom azért nem az önkormányzattal vettette meg őket, mert ha leváltják így NEM FOGJÁK TUDNI VISSZA ADNI OLYAN EMBEREKNEK AKIKET AZ SE ZAVAR, HA SZAR VAN A SZOBA KÖZEPÉN és a telket telehordják szeméttel meg kacattal, ahelyett hogy művelné. Nagyon sok ember, romák meg magyarok is vidéken olyan telken laknak ahol lehetne állatott tartani, valószínűleg még gyerek korába csinálta is, de most már arra nem képes vagy hajlandó, hogy 1 csirke alól kivegye a tojást, de persze a szájuk jár, hogy sok a gyerek és nincs mit enni.

     • Saul Nagypapa

      Az újságok az úgynevezett harmadik hatalmi ág. Az elit a médiáján keresztül vezérli a tömegeket, ez pedig egyáltalán nem demokratikus. Soros, és Simicska sem közjogi “méltóság”, senki nem szavazta meg őket. A médiának kizárólag száraz híreket kellene közölnie, mégpedig teljesen elfoglalatlanul.

 • Nyaligátor

  Várom venezuelában mit csinálnak hamarosan a politikusokkal.
  Percedens lesz az itteni alkalmazáshoz 😀

 • Mária

  ..hát hol van a darutollas kalap meg a nemzeti lajbi? Ó basszus, katonai jelenlét abban a fránya francia honban.. Nem is értem miért nem a becsületlégió grasszál arra is?

 • Saul Nagypapa
 • guzditibi

  Rossz kérdésre, nincs jó válasz.

 • Santiago Kanalas

  Mondjuk, én az riporter helyében a patkányozásért úgy állon vágtam volna, hogy kiesett volna a mamuszából.

 • vadkörte

  Teljesen “ledöbbentem”, hogy a falusi hitlert (kis betűvel) valójában aljas célok hajtják. Alig lehet elhinni, hogy ezt a “becsület lovagot”, aki bohócokat megszégyenít “tehetségével” valójában mocskos érdekek vezérlik. “Gyönyörű” jövőképet fest és gyorsan készül a mázolmány, mert sok hozzá hasonló szépreményű kakastollas elmebeteg van diliház helyett vezetői pozícióban. Arról nem is beszélve, hogy mennyi lehet még.

  • Névtelen

   Hitler? Annyira szeretem amikor buta emberek a rasszizmussal és nácizmussal dobálóznak ha a tőrvény nem fehér hanem színes embert akar elítélni. Éltél már Érpatakon mennyi cigány bűnöző és uzsorás van, akik más cigányokat tartanak terrorban??? HÁHÁÁÁ persze, hogy nem. ! 4 fal között élsz, mint egy szemellenzős ló mégis beleugatsz mindenben. Nem titok, hogy sok cigány bűnözővé válik a nincstelenség miatt. Állatkínzás és súlyos testi sértés. De persze a te fajtád ha ezt a bíróság igaz tőrvény szerint akarja elítélni már nácizmusnak nevezi. Tehát minden cigányt fel kell mentenünk mert csak más a bőrszíne. Tehát ha te barna férfinak születsz meg, akkor jogosan szájba verhetnél bárkit? Vagy hogy gondoltad ezt? A cigányok műveltsége jóval a béka feneke alatt van. És ennyiben Orosz Mihány tettei megvilágosulnak és NAGYON jól tette mert rengeteg problémát ő hozott helyre a cigányok között. Érdekes, hogy minden ország tudja ezt, csak a birka magyarok akarnak okoskodni a józan ész ellen. A Jobbik nem támadja a cigányokat hanem arra kényszeríti, hogy zárkózzanak fel és műveljék meg magukat. Minden más, amit Orosz Mihályról mondanak lehet igaz lehet csak egy maszlag, hogy sározzák. De attól még a beteg faszkalap Hitler nevével jó lenne nem dobálózni. Mellesleg ha védeni akarod a zsidókat, akkor űlj már egy iskolába és tanuld meg kik voltak azok, akik támogatták a háborúkat és kik a világon egyik legnagyobb és leggazdagabb emberei. Nem minden zsidó bűnöző. Csupán alig 200 közülük. Jó lenne elgondolkodni honnan indult a zsidózás. Nem vagyok rasszista de ne dobálózzunk már olyan szavakkal, amikről fogalmad sincs mit jelent és mekkora súlya van. De majd ha te is leteszel valamit az asztalra a cigány-magyar jó viszony érdekében, akkor megmutathatod kis hitlernek, hogy kell csinálni. Tipikus liberális gondolkozás. Fejjel a falnak. Büntetni a fehéreket. Védeni a színes embereket. Még akkor is ha nyakig bünösök. Amerikában szabad mondani Obamára, hogy Afro-Amerikai. Itt nem szabad mondani, hogy cigány. Ez a paraszt logika Magyarországon

   • vadkörte

    Szép hosszú firkálmány. Hogy igazságtartalma nincs, az legalább olyan evidens, mint hogy a témába nem vág. Jót beszélgettünk.