Átlátszó blog

Az Átlátszó tényfeltáró blogja: megnyert adatperek, sarkos vélemények, aktuális hírek tömören - minden, ami a főoldalról kimaradt.

Egyéb

Matolcsyék 12,6 millióért vettek függönyöket és karnisokat

 

Az MNB vezetői irodáiban 29 ablakra rendeltek új függönyöket és karnisokat, vagyis ablakonként 437 ezer forintot költöttek Matolcsyék tavaly év végén.

 

A Közbeszerzési Értesítő január 25-i száma szerint a jegybank szereti a szépet: a Szabadság tér 8-9. alatt található székház 3. és 4. emeleti vezetői irodáinak 29 nagyméretű ablakára vettek tavaly december 28-án új függönyöket és karnisokat.

A beszerzés értéke nettó 12.681.433 forint, vagyis ablakonként 437.290 forint közpénzbe kerül. Ez olcsóbb a tervezett költségnél, az MNB ugyanis előzetesen 16,9 millióra becsülte a vásárlást, ami ablakonként 582.758 forint lett volna.

A hirdetmény nélküli eljárásban hárman tettek ajánlatot, a Gardénia-Home Kft., a Fantázia Függöny Szalon Kft., és a JAB JOSEF ANSTOETZ KG Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete. A Jab Josef egy forint híján 15 millióért vállalta volna a munkát, a Fantázia Függöny ajánlata érvénytelen lett, mert nem nyújtott be pl. szerződéstervezetet, ráadásul 18 millió forint feletti összegért vállalta volna a feladatot. Így a legkedvezőbb, 12,6 milliós árat ajánló Gardénia-Home nyerte el a megbízást, amelyet a Rovitex Hungária Kft. alvállalkozóként történő bevonásával fog teljesíteni.

A 2010-ben bejegyzett, Romeisz Norbert és Viktória tulajdonában lévő pécsi cégnek ez az első elnyert közbeszerzése. Az alvállalkozóként bevonni kívánt Rovitex szintén Romeisz Viktoré. Tavaly novemberben a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. 360 millió forintért vásárolt függönyt, falkárpitot és bútorkárpitot a Budavári Palota Szent István-termének újjáépítéséhez a Rovitextől.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta. A címlapkép illusztráció.

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás