Bezárás
Egyéb

Ha azt hitte, hogy a vizes vb szállodaköltségei nem szállnak el, van egy rossz hírünk

Az eredetileg becsült összeg kétszeresébe, közel 6 milliárd forintba fog kerülni a résztvevők elszállásolása.

Összesen 5,94 milliárd forintért fogja több cég elszállásolni a 2017 nyarán, Budapesten rendezendő vizes világbajnokság résztvevőit – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent két hirdetményből.

Az 5 milliárd forintos hirdetmény 22 részajánlatból áll össze, a nyertesek feladata lesz többek között szállást biztosítani a FINA tisztviselők, az újságírók, valamint az Egyesült Államok és Kanada válogatottjának számára, Budapesten, vagy Balatonfüreden.

Az eredetileg becsült összeg 2,3 milliárd forint volt. A másik hirdetmény szintén az USA sportolóinak és FINA-tisztviselők szállásairól gondoskodik, 928 millió forint értékben, az eredetileg becsült összeg 546 millió forint volt.

Így a tervezett 2,86 milliárd forint helyett lett 5,94 milliárd a szolgáltatások értéke. Az értesítőben az is szerepel, hogy az ajánlatkérő a “számára előre nem látható események” miatt rendkívüli sürgősséggel, tárgyalás nélkül hirdetett nyertest a közbeszerzésekben.

D. Kovács Ildikó

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom