Ma a vizes vb óriás ugrótornyának költsége emelkedett 600 millió forinttal

WHB_illusztracio

 

Az eredetileg tervezettnél drágábban, 1,9 milliárd forintért építi meg a West Hungária Bau (WHB) Kft. a vizes-vb óriás ugrótornyát. A minap a szállodaköltségek nőttek, valamint további 3 milliárdot szánnak uszoda-felújításra, 1 milliárdot a biztonsági szolgáltatásokra, illetve 3,8 milliárdot a nyitó és záróünnepségre. Összességében már 100 milliárd fölött jár a vb költsége.

 

 

A West Hungária Bau (WHB) Kft. az eredetileg becsült 1,3 milliárd forint helyett, 1,9 milliárdért építheti meg az ugrótornyot a FINA 2017. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság óriás toronyugrás versenyszám megrendezéséhez – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából.

A nyertes cég a STRABAG-MML Magas-és Mérnöki Létesítmény Építő Kft.-t és a ZÁÉV Építőipari Zrt.-t utasította maga mögé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tenderén, amely hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében folyt. Ezt azzal indokolta a vagyonkezelő, hogy a rendezvény miatt rendkívüli sürgősségre van szükség.

Korábbi, a WHB-val foglalkozó írásaink

Páva Zsolt ügyvédje és egy Tiborcz-közeli vállalkozó szanálták volna a Zsolnay porcelánmanufaktúrát

3,6 milliárd forint keretösszegű megbízást nyert el a WHB

Többszöri átadás, megduplázódó költségek – így újult meg a Várkert Bazár az unió pénzéből

Stadionláz, 3. rész: Minden út Felcsútra vezet – a stadionépítő cégek toplistája

A West Hungária Bau Kft. Paár Attila érdekeltsége. Az üzletember a cég egyik leányvállalata, a WHB Befektetési Kft. révén vásárolta meg Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a társaságát, a Green Investments & Solutions Kft.-t. Ez a cég a társtulajdonosa a közbeszerzéseket nyert Elios Innovatív Zrt.-nek.

És a vizes vb-val kapcsolatos cikkeink

Még 7,8 milliárd a vizes vb-re

Ha azt hitte, hogy a vizes vb szállodaköltségei nem szállnak el, van egy rossz hírünk

Újabb 2,1 milliárd forint a vizes vb-re

Jegyek, akkreditáció, közlekedés – nem áll le a vizes vb-s közbeszerzési gyár

Újabb 2 milliárd a vizes vb-re, Kuna Tibor cégének

A vizes vb közeledtével már szinte naponta röpködnek a milliárdos kiadások, így a sportesemény költségei valószínűleg bőven túllépik a 100 milliárd forintot is, holott a kormány eredetileg 25 milliárdról beszélt.

Csikász Brigitta

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Hektor Honig

  Esetleg le kellene bontani pár iskolát vagy kórházat, hogy legyen a toronynak elég hely!

 • Antal Budai Nagy

  mi van? az ugrótornyot a várban építik fel, orbán erkélye mellé és emiatt Dunát is szabályozni kell?

 • transformer

  Nem elég ez a rettenetes sok eltapsolt pénz, de ráadásul hónapok óta szét van ….va az egész XIII. kerület, busz, troli elterelve, árkok, sitthalmok, hónapok óta nincs érdemi munka a Dráva utca körül, az Árpád-híd pesti hídfőjénél, a Margit-szigeten halomban áll a kosz, eső után kisebb bányatavak, nem jár a busz, meló meg sehol, csak arra volt eszük, hogy szétveressék, aztán hónapokig ott rohadjon minden, most meg a Sportuszodát zárták be, de akkor mi a f…nak épült a Dagály helyén ez a monstrum ?
  Nemcsak lopnak, de le is szarják, hogy egy fél kerületnek emiatt a szar vébéjük miatt kell lassan egy éve tankcsapdákon át közlekednie.
  Még jó, hogy nem lesz olimpia, akkor már három évvel előbb evakuálhatnánk egész Budapestről… És akkor a 3-as metró heti örömtüzeiről és egyéb üzemszüneteiről még szó sem esett.

 • Állatbarát

  Amit a haveroknak megígértek suskát azt bizony valahogy oda kell adni

 • Dr. Poniczky Károly

  Ez is Demszky miatt van?
  Szerintem egyébként 3 oka lehet:
  1. A jogászoknál nincs matekoktatás, rosszul számolnak
  2. Mégis magas az infláció
  3. Lopnak, mint a szar-kák
  Pártállás szerit ki-ki választhat ma még szabadon…

  • bankár

   Mi a fenének kell idehozni Demszkyt? Egyik gazember bűne nem semlegesíti a másik gazember bűnét! A magyar elit már 26 éve felváltva lop. Következmények nélküli ország!

 • bankár

  Nagyon remélem, hogy tornyot politikusok is ki fogják próbálni amikor még nem lesz a medencében víz.

 • csaba

  Amíg az adóid csökkennek,emellett nem kell IMF kölcsönt felvenni,addig ki a sz@rt érdekel mennyibe került.De kiszámoltátok már hogy a 4-es metró építése alatt ellopott pénzből hány tornyot építhettek volna?És az 59 milliárdos büntetésből?Reméljük jövőre “korrmányváltás”Ű(XD) után majd a baloldal kifizeti a büntit,és nem vesz fel ez miatt IMF hitelt.

  • Béla Toller

   Gyenge vagy ! A nem létező ellopott pénzt hiába ragozod, abból nem élnél meg ! Ezzel szemben mondd csak, hogy lesz 100 milliárd egy vacak úszó VB ? Hogyan épül fel egy gagyi uszoda a csilivili helyett ? Ki építi be a Városligetet akármennyiből és miért ? És ki szórja a pénzt a Várba költözéssel, műemlék-átépítéssel, szemfényvesztéssel ? Ezekből hány ilyen Csabát lehetne rendesen felnevelni, tanítani, óvni a hülye megjegyzésektől ? És nem igaz, hogy az adók nem emelkednek ! És hosszabb távon az IMF kitételed sem igaz, ki fogja fenntartani ezeket a rémeket ? Gondolj bele, 8-10 év alatt mégegyszer meg kell venni mindet !

  • Benedek Csaba

   Csökkennek! Ja! Az agyad! Emlékszel 2010-ben mennyi volt a minimálbér adója? Esetleg azt is tudod,most mennyi?

   • Péter Timár

    20%!!!

 • Elhar

  Nem is csak az újabb növekedés a durva, hanem a “hibahatár”. 600 milliós plusz költség egy – ezek szerint – 1,3 milliárdos kiírási árhoz képest? WTF? Színarany lépcsők lesznek a toronyban? (Azt már hagyjuk, hogy 1,3 milliárdból komplett társasházat fel lehet húzni, mélygarázzsal, közművekkel, lifttel együtt, nem egy kib*szott ugrótornyot, amit utána úgy is elbontanak.)

 • Apó Cirbolya

  Ezért nem kell olimpia! Az ottani költségvetés is ugyanígy repkedne az égig!