Újabb 2 milliárd a vizes vb-re, Kuna Tibor cégének

Kuna Tibor (fotó: 444.hu)
Kuna Tibor (fotó: 444.hu)

 

Kuna Tibor cége szervezi a vizes vb rendezvényeit Budapesten és Balatonfüreden.

 

 

Még van pár hónap a vizes vb-ig, így teljesen természetes, hogy újabb és újabb tételekkel növekszik a büdzséje, ami pedig már most is négyszerese annak, amiről a kormány eredetileg beszélt. Az átadás után dráguló Dagály után az meg már egyáltalán nem meglepő, hogy a kommunikációs kiadásokra sem sajnálják a pénzt.

Az EU-s közbeszerzési értesítő március 4-i száma szerint 2 milliárd forintot költ rendezvényszervezésre a vizes vb lebonyolításáért felelős állami cég, a Bp2017 Kft.

A tender szerencsés nyertese pedig nem más, mint a Young & Partners Kft., melynek tulajdonosa Kuna Tibor.

A nemrégiben rózsadombi ingatlancéget alapító Kuna a külügyminiszter, Szijjártó Péter barátja, és saját bevallása szerint Istentől kapott küldetése, hogy állami közbeszerzéseken gazdagodjon. Két cége, a Young & Partners és a Trinity sorra kapják a közpénzes munkákat.

A most elnyert megbízás szerint a nyitó- és zárórendezvény kivételével a Young & Partners szervezi a vizes vb összes rendezvényét Budapesten és Balatonfüreden,

“ide értve a Világbajnokságot megelőző felvezető rendezvények, valamint a Világbajnokság és az azt követő Masters Világbajnokság ideje alatt, FINA előírások szerint biztosítandó Market Street-ek üzemeltetése, rendezvényeinek biztosítása, programszervezése, sportprezentációs feladatok ellátása.”

A tenderen indult még a We Love Kreatív Kft. és az Inspire Rendezvényügynökség Kft. is, de ők nem jártak sikerrel.

Erdélyi Katalin

 

tetszett_a_cikk3

 

  • Damned Mule

    Ha a vizes vb költségei ilyen mértékben haladják meg a korábban jelzett értéket, mi lett volna az olimpiával? Paranoiás, megalomán kormány hagymázas rémálmai, sajnálatos módon majd’ tízmillió honfitársra kivetítve…

    • Zsuzsa Rauscher

      Ezt a szemét fidesz bandát egytől egyig KI KELL VÉGEZNI. BIRKA BAROM NÉP!!!!!!!!!!!!!!!!