Mészárosék 300 millióval drágábban építik a Nemzeti Lovardát

Mészáros Lőrinc gyerekei, a Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonosai: ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix. (fotó: feol.hu)
Mészáros Lőrinc gyerekei, a Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonosai: ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix. (fotó: feol.hu)

 

Az MNV eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülte a Kerepesi úti Nemzeti Lovardát, de a WHB és a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. tavaly 2,5 milliárdért vállalta el a munkát. Most még 300 millióval drágul a beruházás, az összköltség jelenleg 2,8 milliárd forint.

 

 

Tavaly márciusban számoltunk be róla, hogy nettó 2,54 milliárd forintért épül a Nemzeti Lovarda a Kerepesi úton.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) előzetesen 700 millióval olcsóbbra, nettó 1,8 milliárdra becsülte a beruházás költségét. Az MNV tenderére három ajánlat érkezett, közülük a nyertes a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium lett.

A konzorcium két tagja a West Hungária Bau (WHB) Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. Előbbi a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal üzletelő Paár Attila cége, utóbbi pedig Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester három gyermekének tulajdona.

Az EU-s közbeszerzési értesítő 2017. április 19-i számában megjelent tájékoztatás szerint az MNV nettó 300 millió forinttal megemelte a szerződés összegét. Így a Nemzeti Lovarda költsége jelenleg 2,84 milliárd forint, ami bő 1 milliárddal több a vagyonkezelő által előzetesen becsült kiadásnál.

A hivatalos dokumentum szerint az áremelkedés bizonyos pótmunkák miatt van, de azokat nem nevezte meg az MNV. A Nemzeti Lovarda összesített nettó alapterülete 8.845 négyzetméter lesz, a munkálatok előreláthatólag október végére fejeződnek be.

Mészárosék családi cége más közpénzes megbízásokon is dolgozik a WHB-val: Dunakeszin és Izsákon iskolát építenek 3-3 milliárdért.

Erdélyi Katalin

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Péter István

  Na, hála a Jóistennek, végre megnyugodhatunk, hogy a Mészáros család él és virul. Minden nap várjuk a részletes tudósítást.

 • nonemart

  Ránézésre építóipari guruk, főként a technológiai fejlesztéssel foglalkoznak ! Ami meg a pénzt illeti, még nincs vége, majd még jön az őrzési és a víztisztítási kiadások csomagja, hja, igen !

 • István Tamasi

  Már csak a nemzeti lovarda hiányzik hisz az egészségügy, oktatásügy, szociális szféra, metró felujítás, kátyúmentesítés mind rendben van, ugye?

 • Pál Pay

  valakinek csak oda kell adni a 27%-os ÁFÁ-t… legjobb helyen ezek szerint méhszarosnál van

 • http://batman-news.com gyönike

  szociofotó!

 • Sötétség

  Követik a szülőket. Először kicsit, aztán nagyobbat.Ha ezt minden választó tudná és
  értené, nem sokáig lopnának a közremüködők /OV/ segitségével.
  A lovarda nagyon kell:Mert ahol ló van ott lószar is. Ahol lószar van ott veréb is.