213 milliós megbízást adott Borókai Flóra cégének az MNB

mnb_akcio

 

Az Akció BTL Kft. különböző rendezvényeket fog szervezni a jegybanknak. Az MNB már korábban is több szerződést kötött Borókai Gábor lányának cégével.

 

 

2015 februárjában összeszedtük, hogy 2011 óta mennyi pénzt kaptak a HetiVálasz-főszerkesztő Borókai Gábor lányának érdekeltségei a Magyar Nemzeti Banktól. Az összeg akkor a félmilliárd forintot közelítette, de – mint a Napi.hu beszámolt róla – az egyik szerződés keretösszegét tavaly megemelték 69,5 millió forinttal.

A Közbeszerzési Értesítőben május 12-én megjelent tájékoztatás szerint az MNB most nettó 213 millió forint értékű keretszerződést kötött az Akció BTL Kft.-vel. A rendezvényszervezési szolgáltatásokra szóló szerződés maximum 30 hónapra vagy a keretösszeg kimerüléséig szól.

Borókai Flóra cégének az összegért

– évi legalább 3 alkalommal gyerekprogramokkal egybekötött dolgozói rendezvényeket, és csapatépítői programokat kell szerveznie, melyeken a várható legnagyobb létszám 1.300 fő lesz

– évente legalább 35 alkalommal konferenciaszervezési és egyéb rendezvényekhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó feladatokat kell ellátnia, itt a várható legnagyobb létszám 300 fő

– évi legalább 3 alkalommal nemzetközi protokolláris események szervezési és kivitelezési tevékenységét kell ellátnia, a várható legnagyobb létszám 500 fő

Az Akció BTL Kft.-t 2011 őszén alapították, Borókai Flóra akkor csak résztulajdonos volt benne, 2016 óta azonban egyedül birtokolja a vállalkozást.

Borókai 2012-ben alapította meg másik cégét, az Akció Rendezvényügynökség Kft.-t, amelyhez szintén került MNB-s pénz. 2015-ben és 2016-ban 10 szerződést kötött  a céggel az egyik jegybanki alapítvány, a PAGEO, összesen nettó 98,74 millió forint értékben.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Péter István

  Na hát, még szerződést is kötnek. Ez már mindennek a teteje. Egyáltalán a vállalkozások hogyan merészelnek dolgozni és ügyködni.

 • Sötétség

  Ez a Flóra még tudhat valamit az MNB-ről. A Heti Válasz mintha nem lenne szinkronban,
  mintha nyiltan nem támogatnák abból pedig az következne, hogy az őcéget nem
  támogatják.

 • Za’Kant E-Manual

  Meg kellene kapargatni a Római part elején található mediterrán lakópark (üdülőnek álcázva) lakóinak hátterét. Borókai is köztük volt annak idején – miattuk lesz a gát is szerintem – valamint több potentát csemete, rokon, stb. sertepertél arrafelé. Igazán hálásak lehetünk Tocsiknak, vagy legalább is az “ügynek” mert, a “jó erkölcsbe ütközésbe” ez egyszer mind bele fog férni, még akkor is, ha a bűncselekmény nem feltétlenül bizonyítható.