A belvárosban terjeszkedik a húsáfa-ügyben elhíresült ukrán üzletember

Habony Uszikovékat várja Ferihegyen 2014-ben. Fotó: Index
Habony Uszikovékat várja Ferihegyen 2014-ben. Fotó: Index

 

Happy Fortuna néven vendéglátós céget alapított a Belvárosban Habony Árpád ismerőse, a húsáfa-ügyben emlegetett Eduard Uszikov ukrán üzletember.

 

 

Ukrajna emberi jogi országgyűlési biztosa járt közben a Figyelő 2015-ös cikke szerint, hogy a magyarországi húsipar meghatározó alakjának mondott ukrán üzletembert, Eduard Uszikovot kiengedjék a magyarországi előzetes letartóztatásból. Uszikov cégei egy nagyszabású húsáfa-csalás nyomozásán akadtak fenn, a cégcsoport rózsadombi székhelyén tartott házkutatásról 2014-ben a hvg.hu számolt be. Szintén a Figyelő írta, hogy a bíróság elé állított vádlottak között azonban már nem szerepelt Uszikov.

Az ukrán üzletember a magyar bulvársajtóban arról szerzett hírnevet, hogy egy időben lányával, Krisztinával járt Habony Árpád Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója, friss jogosítványos fia pedig egy matt lila Bentleyvel jár a budai elitgimnáziumba.

A 444 a Vizoviczki László elleni büntetőügy hátterét bemutató cikksorozatában említette, hogy földhivatali papírok átböngészése után úgy tűnik, a diszkópápa egykori belvárosi vendéglátóhelyeinek szomszédságában, főképp az Október 6. utca elején, feltűnően gyakran szereztek ingatlant Uszikov érdekeltségei.

A tavalyi cikk szerint Uszikovék központi cégének, a Giant Hungary Kft.-nek több mint 5 milliárd forintos az ingatlanvagyona, ennek zöme az V. kerületben található.

Szintén a Belvárosban, a Sas utca 4. szám alatt működik majd Uszikovék új cége, a Happy Fortuna Kft. A 3 millió forint törzstőkéjű vállalkozás fő tevékenysége az éttermi és mozgó vendéglátás, a tulajdonosok Eduard Uszikov és Olena Uszikova.

Kapcsolódó cikkeink

Brókercsőd, adócsalás, bennfentes kereskedelem? Hívja a Fintha-Nagy ügyvédi irodát!

Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?

Belvárosi ingatlanmutyi III.: a kofakirály örökségétől Portik Tamás letartóztatásáig

Íme Rogán Antal propagandaminiszer kávépartnerének svájci villája

Titokzatos svájci cégeken keresztül is a Rogán-Kertész üzleti körhöz köthető Fürstner József fogorvos

Régi ismerősünk Kertész Balázs, a propagandaminiszter tegnap kiszerkesztett fantomja

Gellérthegyi kertes villa felújításába kezdett Rogán Antal jobbkeze

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia

Rádi Antónia

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Szent Peter

  Valamikor olvastam egy összesítést, milyen cégek voltak az állami megrendelések körűl a 2010 előtti, és utáni listán…
  Az mszp-nek és a fidesznek is saját cégeik vannak, amit összefonódásnak is hínak…

  Ez büntető kategóriában, az állami vagyon elherdálását jelenti… ( se az Állami számvevőszék, se a kormányzati ellenőrzési hivatal nem látott semmi gyanusat.. )

 • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

  Nem artott volna egy olyan abra, ami alatamasztja a cikk fo allitasat: “az elmúlt öt évben a kerület szinte összes építési megbízását egyetlen cég kapta”. Itt ez a lenyeg, es nem az, hogy osszertekben ez hany milliard forint (mert annak, aki nem ismeri a kerulet ilyen jellegu kiadasait, az abszolut ertek nem mond semmit).

  Egy olyan grafikon hianyzik, ami megmutatja, hogy az osszertek hany szazalekat nyerte el az emlitett ceg mondjuk az elmult 10-15 evben. (Ebbol latszana az is, hogy 2010 utan volt egy valtas, mint az irjatok.)

  • indexer

   Plusz nem túl szerencsés egy olyan grafikont kitenni, amiben egy tetszőleges oszlop nagyon kicsi, a pénzoszlop meg óriási. Az objektivitásnak nem segít, ha azt sugallja az ábra, hogy “úristen mennyi pénzről van szó”.

 • Gyula Brajer

  Kemény “oknyomozó” munkával sikerült kideríteni a semmit. Gratulálok. A szerző hülyének nézi az olvasót.

 • miulás

  Szerencsétlen szerző Angyalföldről ír. A xlll. kerület nem Angyalföld! Tessen mondani, a válalási összeg egyenlő a bevétellel ?! Azután az is érdekelne, hogy a nevezett elnyertberuházások miként arányulnak az össz ilyenhez? És az sem hagyható figyelmen kívül, hogy 5 évről bezsélünk !! Egyébként ezek a beruházások többszörösét hozzák a kerületnek. Ezen a településen ezért nincs adóság és ezért szavaz lmmáron hatodszor is bizalmat dr.Tóth József pogármesternek a kerület lakossága!!!

 • trécsi

  Nos 4 milliárdot simliska 1 év alatt vesz ki osztalékként, mészaros elvtárs meg meg 2 év alatt vett fel. (a sok milliárdos állami támogatást nem számolva)
  Amennyiben meg összeférhetetlenséget vizsgálnánk, annál semmi sem összeférhetetlenebb, hogy a miniszterelnök saját családjának osztogat EU-s milliárdokat.

  • aser

   A szerződések értéke volt 4,7 MD Ft.A keresetük az a nyereségük.Mely a munkák elvégzése után és a rezsiköltségek,anyagárak és az adók levonása után megmaradt.

   Viszont ezt nem írta le a cikkíró,hogy az mennyi.

 • Ferenc Aranyos

  Ez egy szemet fideszes kotozkodes megint!!!!!

 • Győző Szabó

  Nem vagyok 13. kerületi, de ismerem és csak jó véleményem van. Ha csaltak is akkor is ez marad a véleményem, mert ha minden úgy menne ahogy ott akkor már máshol tartanánk! Szóval értem én a kritikát ezért is lettem támogató itt az oldalon, de azért jelezni kell a pozitívumokat is!

 • aser

  4,7 milliárd forintot keresett ?
  NEM!
  A szerződések értéke volt ennyi.A keresetük az a nyereségük.Mely a munkák elvégzése után és a rezsiköltségek,anyagárak és az adók levonása után megmaradt.
  Sajnos a leleplező cikkíró ezt nem árulta el nekünk.
  Inkább uszít a cég és gyanusítgatja a Polgármestert.

 • Elek

  Ezt a gyenge színvonalú vackot. Kétszer is elolvastam a cikket, de nem jövök rá, hogy akkor ez most mire is volt jó? Túl sok érdemi információ nem derül ki belőle. Görgettem volna lefelé, hogy akkor az “újságíró” utánajár, hogyan is voltak ezek a megbízások, milyen volt a versenyeztetés stb.

  Ez így megint csak a Blikk színvonala, mit fog ehhez Soros György szólni?

 • babka3712@hotmail.com Juhsz

  nem helyes egy kiváló vezetőt pletykaszinten lejáratni