Schmidt Mária lett a legnagyobb tulajdonos a BIF Nyrt.-ben, Horvátországban is terjeszkedik

fotó: hvg.hu
fotó: hvg.hu

 

Schmidt Mária családi cége kivásárolta a titokzatos svájci tulajdonostársát a BIF Nyrt. ingatlancégből, ezzel tulajdoni hányada 71,5 százalékra nőtt, ezzel Schmidt lett a legnagyobb tulajdonos.

 

 

Nyerésben van a NER-főideológus, történész, múzeumigazgató, kormánybiztos üzletasszony. Pár hete még arról cikkezett a gazdasági szaksajtó, hogy akár Mészáros Lőrinc is állhat annak a titokzatos svájci cégnek a hátterében, amely májusban bevásárolt a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-be.

Utólag azonban kérdéses, hogy tényleg így volt-e. Vagy ha mégis, Schmidt tudhat valamit, amit még a felcsúti mágus sem: a svájci BFIN Asset Management AG ahogy jött, olyan hirtelen távozott is egy péntek esti tőzsdei közzététel szerint. A BFIN összes BIF-részvényét Schmidték családi cége, a Pió-21 Kft. vette át.

A Pió-21 így egyszerre ugrotta meg az 50 és a 75 százalékos bűvös tőzsdei küszöböt, s ezzel a BIF legnagyobb, 71,5 százalékos részvényese lett, ami a társaság tulajdonában lévő törzsrészvényre tekintettel 77 százalékos szavazati jogot jelent. A Spéder-Nobilis-féle üzleti kör és Schmidték céges küzdelme már korábban eldőlni látszott Schmidték javára.

A Pió-21 nagyot ment 2016-ban, adózott eredménye megközelítette a 2 milliárd forintot. A taggyűlés mégsem szavazott meg osztalékot a tulajdonosoknak, az 50 százalék feletti üzletrésszel rendelkező Schmidtnek és két gyermekének, az ügyvezető Ungár Annának és Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának. Ez a cég közvetett tulajdonos a Figyelő új kiadójában is, de újabban horvátországi turisztikai befektetésbe is belefogtak, két leányvállalatot is alapítottak zágrábi székhellyel  – derül ki a Pió-21 éves beszámolójából.

Kapcsolódó cikkeink

Schmidt Mária barátai és üzletfelei fűtik a milliárdokat égető közpénz-kohót Ózdon

Trónok harca a Schmidt-Spéder-féle BIF Nyrt.-ben: Ungár Péter ráperelt saját cégére

Lehallgatták a munkavállalók elektronikus levelezését Schmidt Mária Figyelőjénél

Ordítozva állította a propagandagépezet szolgálatába Schmidt Mária a Figyelőt

Uniós százmilliók landoltak a cégcsoportnál, amely átjátszotta Schmidt Máriának a Figyelőt

Rádi Antónia

 

tetszett_a_cikk3

 

 • János Virág

  Aki orbánt csókolgatja,nagy vagyonhoz juthat! Én leszarom,így nekem nincsenek milliárdjaim! És seggnyalással nem is lesz soha!

  • csaba

   Akkor a másik páros miért LMP-s?

   • Aster Chabbix

    Mert zsidók. Schmidt sem a saját, hanem a pár éve meghalt milliárdos, a vaskosan kárpótolt zsidó “szociológus”, Ungár András hagyaték-vagyonával tőzsdézik. Az a két másik akit kérdeztél, azok a sábeszdeklis gyerekeik. Hát mi mások lehetnének, mint bibsi-libsi pátkatonák?

 • csaba

  Sok cég van akiről lehetne írni.

 • Szondi István

  aki közel van az Úristenhez az könnyen üdvözül! Csodák nincsenek.

  • https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1l-v%C3%B6lgyi_Kisvas%C3%BAt Viktor Michael von Österreich

   … föleg ha a faxát markolássza …

 • Manfred Mano

  A II.kerületi honlapon meg ott a képviselő fia vagyonbevallása.Az LMP-s UngárPéter 15%-ban tulajdonosa a Pio 21 Kft.-ben