Bezárás
Egyéb

Újabb magyar cégben jelent meg Orbán milliárdos török üzletember barátja

Adnan Polat lett az egyik ügyvezetője, és az ő amszterdami érdekeltsége a tulajdonosa a frissen létrejött DNN Solar Partners Kft. tanácsadócégnek.

150 ezer eurós törzstőkével jegyeztetett be tanácsadócéget a belvárosi Sas utcába a milliárdos Adnan Polat török üzletember. A DNN Solar Partners Kft. másik ügyvezetője Polat régi partnere, Karakus Suat Gökhan, aki Polat magyar kereskedőház-üzemeltető cégét is vezeti. Az új kft. az amsterdami HBRE International Investments B.V. tulajdona.

A HBRE igen aktív magyarországi befektető, zömében ingatlancégekben érdekelt. Tavaly márciusban szálltak ki a volt Postabank-székházat átvevő AMX Nador House Kft.-ből, amely jelenleg Pharaon-Kappa néven fut, s amelyben annak ellenére nincsen tulajdonosváltozás – a néhai Gaith Pharaon bizalmi embere, Abu Namous közvetett érdekeltsége -, hogy Pharaon állítólag időközben elhunyt.

Polat, aki a mindkettejük által kedvelt labdarúgás révén, a 2005-ös isztambuli BL-döntő napján ismerkedett meg Orbán Viktorral, immár ezer szállal kötődik a magyar miniszterelnöki famíliához. A József nádor téri bankszékház-ügyletben érintett volt például Tiborcz István, Orbán veje is, egy másik rokont – Lévai Anikó unokaöccsét, Szeghalmi Balázst – pedig az Adnan által üzmeltetett izmiri magyar kereskedőház foglalkoztatta egy tavaly őszi cikk szerint. Miközben Adnan a Magyar Nemzeti Kereskedőháztól kapta az üzemeltetés lehetőségét.

Rádi Antónia

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom