Habsburg-barát osztrák milliárdos cége szerezte meg a Divatcsarnok épületét

csarnok

 

Max Turnauer osztrák iparmágnás magyar cége megvette az Andrássy úti szecessziós palotát. A szálak a magyar Habsburg-lobbi irányába vezetnek.

 

 

Előzmények

A Habsburg Ottó Alapítvány elnöke lett Orbán titokzatos svájci barátja

Habsburg Mihály, József főherceg ükunokája, Magyarország szentszéki nagykövetének édesapja az egyik legaktívabb a Magyarországon élő Habsburgok közül: Demján Sándor borászatában igazgatósági tag. Abban, amelyik két ingatlant is eladott nemrég Mészáros Lőrinc cégének – derült ki a 24.hu cikkéből.

Habsburg Mihály elnököl a Magyarországi Mindszenty Alapítványban, vadászik Lázár Jánossal és kompániájával, 2013-2016-ban pedig a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi képviselője volt.

Habsburg Mihály igazgatósági tag a tavaly nyáron létrejött Divatcsarnok Projekt Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Zrt.-ben is. A cég még október végén vásárolta meg az Andrássy úti szecessziós áruházépületet az állami Magyar Fejlesztési Bank ingatlanos cégétől.

A Divatcsarnok Projekt megalapításáról hírt adó Világgazdaság-cikknek nyilatkozó MFB még pár hónappal az eladás előtt is azt nyilatkozta, hogy az épület állami tulajdon, bérbeadással hasznosítják.

Az ingatlan december óta tehermentes, addig az MFB-nek volt rajta 9,5 millió eurós jelzálogjoga. A cég eszközeit 4,5 milliárd forintban tartja nyilván a projektcég mérlege, s hasonló nagyságrendű a zrt kötelezettségállománya is.

A Divatcsarnok Projekt részvényese a 86 esztendős Max Turnauer osztrák euró-milliomos. A Turnauer család a Constantia Industries AG révén került Európa leggazdagabbjai közé. Max Turnauer a Szuverén Máltai Lovagrend liechtensteini képviselője.

Rádi Antónia

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Gezius Bolgárúr

  A demokrácia lehetőséget nyújt arra, hogy saját akaratunkból válasszunk meg gazembereket.

  • donmarko

   Ezek egyike sem választott képviselő, hanem köztisztviselő…Ettől függetlenül egyetértek.

   • Zoltán Cziráky

    Ámbár a megválasztottak tették oda saját érdekkör mentén!

 • Gyula Molnar

  Á,ez a Mészáros Lőrinc embere,neki akarják 5 forintért továbbadni a céget!!!!!

 • Vidéki

  “Habsburg-barát osztrák milliárdos cége szerezte meg a Divatcsarnok épületét”

  Rádi Antónia attól lenne most boldog, ha egy Soros-barát cég szerezte volna meg a Divatcsarnok épületét.

  Soros most olyan mohó a pénzt illetően, mint az a fiatal macsó akinek életelve:

  “Minden nő szerelmét nem nyerhetem el, de erre törekszem!”