Mai Mészáros-szerzemény: újabb borászat plusz egy tőkealap-kezelő

fotó: Botos Tamás/444
fotó: Botos Tamás/444

 

Újabb zánkai székhelyű borászcéget zsákolt a Mészáros Lőrincék Búzakalász 66 Felcsút Kft.-je, ezúttal a Badacsonyi Pincészet Kft. volt a célpont. Átvezette a cégbíróság a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő tulajdonosváltozását is: Mészárosé a minősített többség.

A Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. tulajdona volt a közelmúltig a Badacsonyi Pincészet Kft., amelyet frissen szerzett meg Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester családi cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft.

A korábbi tulajdonosról nem rég írtunk a Habsburg-család új keletű befolyását bemutató cikkünkben: a Demján Sándor nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó cég igazgatóságában 2004 óta tag a Lázár János kancelláriaminiszterrel együtt fácánra vadászó Habsburg-Lotharingiai Mihály, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány elnöke.

Nemrég közöltük: szintén Demján borászati birodalmából vett meg két céget Mészáros (Tihanyi Borászati Kft., Tihany-Vin Kft.), egy harmadik bevásárlásról (Canter Borház) pedig a Zoom számolt be nemrég. Mind veszteséges volt, akárcsak a most gazdát cserélt Badacsonyi Pincészet.

Most vezette át a bíróság a cégjegyzékbe azt is, hogy Mészárosé a minősített többség a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben – a tervet korábban már közzétették a tőzsde honlapján. A kisebbségi pakett az Opus Global Nyrt.-é (korábban Opimus, egyebek mellett a Mediaworks kiadóvállalat közvetett tulajdonosa). Tavaly év végén pécsi és szekszárdi vállalkozók kezén volt még a tőkealap-kezelő.

A Status Capital 8,4 százalék erejéig maga is tulajdonos saját kisebbségi részvényesében, az Opus Globalban a friss tőzsdei közzététel szerint. A legnagyobb, 24 százalékos Opus Global részvényes Mészáros Lőrinc.

Kapcsolódó cikkek:

Újabb két borászatot szerzett meg a felcsúti polgármester családi cége, megint Demján Sándortól

Kiadók, hotelek, focicsapat – ezeket zsákolták be Mészáros Lőrinc rokonai, barátai és üzletfelei 2016-ban

Kis Oligarchatározó: Demján Sándor

Mészáros Lőrincék vadásztársasága tovább terjeszkedik Alcsútdobozon

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége egy év alatt megháromszorozta bevételeit

Rádi Antónia

 

tetszett_a_cikk3

 

 • János Virág

  Loptt borászat nem sok jót hoz!

  • Páter Noszter

   Dehogynem!
   “Csak” sok fagyálló kell hozzá!

  • Zoli

   Na , na! A Nagy Nemzeti Gázszerelő, aki okosabb Zuckerbergnél is …

 • Péter István

  Na és? Minő meglepetés, hogy a vállalkozó vállalkozik.

  • Zoli

   Miből is? Mire is? :))

 • Szondi István

  még a választások elött : igyekezni kell!!