Bezárás
Egyéb

Áder János hivatala négy felső-közép kategóriás autóra mintegy 36 millió forintot költ a Porschénál

A Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. szállíthat le négy Skoda Superbet a Köztársasági Elnöki Hivatal részére – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legújabb számából.

A múlt héten számolt be az Átlátszó a nagy rendőrségi autóbeszerzésről, amelynek keretében a testület 45 milliárd forintért kap új járműveket a testület különböző feladatok elvégzésére. A közbeszerzés több részből áll, azokat pedig nagyobb részt a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. és Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. nyerte.

Most a TED legfrissebb számában közölt eredményhirdetés szerint ismét a Porsche, pontosabban a Porsche Hungaria jár jól: négy felső-közép kategóriás autót szerez be a Köztársasági Elnöki Hivatal számára a szeptemberben már megkötött szerződés alapján.

A kft. egyedüli ajánlattevőként nyert, a tender összértéke 35,8 millió forint. Ezen belül is egy Skoda Superb L&K 2.0 TSI 4×4 DSG listaáron nettó 12 millió lett volna, de mint a hirdetményben szerepel, az értékelt ajánlati ár autónként mintegy 9 millió forint volt.

A gépkocsik forgalomba helyezése, átadása, mozgatása, a tartozékok fel- és beszerelése, takarítása, tankolása, szállítása, kikonzerválása és garanciális javítása alvállalkozók feladata lesz, ám – ahogy írták – az ő kilétük még nem ismert.

A Porsche az állami gépjármű-beszerzések egyik nagy kedvence.

Csikász Brigitta

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom