Ma újabb 122 millióval drágult a vizes vb

fotó: MTI/Balogh Zoltán
fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

72 millió forinttal többet kap a Valton a biztonsági feladatokért, és plusz 50 millió kellett a Duna Aréna üzemeltetésére is. A vizes vb összköltsége ezzel átlépte a 107 milliárd forintot.

 

 

Július végén befejeződött a vizes vb, de a csontvázak még mindig folyamatosan potyognak ki a közbeszerzési értesítőből. A ma megjelent két szerződésmódosítás értelmében újabb 122 millió forinttal drágult a sportesemény.

– biztonsági szolgáltatások ellátása plusz nettó 72 millió forint

A Bp2017 Kft. tenderét a Fidesz-közeli Valton-Sec Kft. nyerte 2017 márciusában. A vizes vb-t szervező cég akkor nettó 1,1 milliárd forintra becsülte a munkát, de a pontos szerződéses összeg annál kicsivel kevesebb, nettó 1.096.500.000 forint volt. Most ezt az összeget megemelték 72 millió forinttal arra hivatkozva, hogy a FINA Elite és a FINA Masters versenyek nem egymást követően kezdődtek, és a köztes egy hétben is szükség volt a helyszínek biztosítására; továbbá a magyar vízilabdacsapat mérkőzésein nagyobb érdeklődés volt várható, illetve a rendezvényterületek bontása a tervezetthez képest nagyobb területen valósul meg, és ezeket szintén többletmunkával kellett biztosítani. A Valton szerződésének végösszege ezzel az áremelkedéssel 1.168.500.000 forint lett.

– a Duna Aréna és a FINA Market üzemeltetése plusz nettó 50 millió forint

A Bp2017. Kft megbízását 2017 májusában nyerte el a B-Omega-T Kft., a szerződés akkor nettó 497 millió forint volt. Ez most 50 millióval, nettó 547 millió forintra drágult a Duna Aréna utómunkálatai miatt. A cég tulajdonosa a Simicska Lajos és Fonyó Károly közeli üzleti körbe sorolt Kis-Szölgyémi Ferenc.

A nyilvánosságra került szerződések értéke ezekkel a módosításokkal együtt nettó 107 milliárd, vagyis bruttó 135,89 milliárd forint.

Erdélyi Katalin

 

tetszett_a_cikk3

 

 • János Virág

  Viktor! Még mennyit loptok ebből a VB-ből? Ezért kellett volna az olimpia is? Rohadj meg!

  • Nyiradi Zoltan

   sztem amennyit csak tudnak,mert érzik,hogy már nem mehet így soká

 • zotya54

  Ez még meglepő hogy csak drágul,drágul,drágul?a rezsicsökkentés nem drágult?

 • Károly Sztehlo

  Szégyenlem mert egy ideje nem követtem… :( Mitől lett ilyen “ócsó” ? De tényleg! Én 170 milliárdról tudtam… 😮

 • Mária Koller

  Fel nem bírom fogni! Mintha egy ajtócsere után -szerződés, ablak be, fizettem – a mester visszajönne, hogy a beillesztés drágább volt, fizessek! Hihetetlen! Nem elég, hogy mindig azzal szerződnek , aki a legdrágábban csinálja – már ha megcsinálja, határidőre!!! – még utólag emelkedik. Mi a bánattól? Nem kellene ezt nekünk is bevezetni, amikor a fizetésünket kapjuk?

 • transformer

  Eszerint Simlicska klánja itt-ott még részesül a mindennapi lopásokból ?

 • IMOPB

  Megnőtt a bontási terület? Tutti Rogán lakását is lebontották véletlenül!

 • istván

  Nemcsak hazudnak hanem rabolnak , lopnak is éjjel nappal! Gengszter banda!

 • Péter István

  A kiadások utólagos kifuttatása természetes dolog, de a hazugság- és rágalomkampány mindent képes magába szívni.