Bezárás
Egyéb

Ez lesz Mészáros Lőrinc új malma?

Aranka Malom Kft. néven alapított céget Mészáros Lőrinc családi vállalkozása, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. Ilyen nevű malom a közeli Bicskén található, a felszámolás alatt álló Sikér Zrt.-é.

A Hír TV máris bővítheti Mészáros Lőrinc több mint 120-as céghálóját: új vállalkozást hozott létre egyetlen tulajdonosként a Búzakalász 66 Felcsút Kft. a minap.

A 170 millió forint törzstőkével létrehozott Aranka Malom Kft.-t Felcsútra jegyezték be. Az ügyvezető Deák Gábor az anyacéget is irányítja.

Aranka Malomnak hívják az 1800-as évek végén Bicskén épült malmot is, ami a Sikér Malomipari Zrt. tulajdona. A Sikér tavaly februárban kért csődvédelmet, de nem sikerült megegyeznie a hitelezőivel, ezért egy évvel ezelőtt a bíróság elrendelte a felszámolását. A Sikér valaha az ország egyik legnagyobb malomipari cége volt, néhány éve a lisztpiac 10 százalékát tudhatta magáénak. A tulajdonos a Világgazdaság tudósítása szerint egyéb okok mellett a Széchenyi Bank bedőlésével indokolta a cég mélyrepülését.

A felszámoló más vagyontárgyak mellett a 177 milliós becsértékű Aranka Malmot is meghirdette még a nyáron, a licit azonban eredménytelenül zárult. Kérdeztük az új Mészáros-céget, van-e tervük a Sikér-féle malommal vagy véletlen a névazonosság, egyelőre várjuk a választ.

A Sikér Zrt. mindenesetre már a felszámolás elrendelése után, tavaly decemberben új bankszámlát nyitott, méghozzá a B3 Takarékszövetkezetben, amelyet pénzügyi hírek szintén Mészáros közelében emlegetnek.

Rádi Antónia

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom