Bedőlhet a Dunaferr, őrizetben az állítólagos orosz tulajdonos

dunaferr

 

Fél éves késéssel, a minap tette közzé az orosz érdekeltségű Dunaferr központi cége a 2016-os mérlegét. Van miért aggódni, a könyvvizsgáló szerint például „lényeges bizonytalanság áll fenn”. Időközben a tulajdonos oligarchát letartóztatták Nizzában, ha egyáltalán ő a tulajdonos.

 

 

A Financial Times robbantotta a hírt november végén, hogy Dél-Franciaországban a rendőrség őrizetbe vette Szulejman Kerimov orosz üzletembert, felsőházi képviselőt (az FT cikke előfizetőknek érhető el itt). A Ria Novosti orosz hírügynökség szerint Kerimovot adóelkerülés gyanújával vették őrizetbe, ami a francia Riviérán lévő ingatlanjaival függhet össze. A Bloomberg híre kifejezetten pénzmosást említ. A politikus szóvivője szerint Kerimov tisztázni fogja magát.

A Portfolio gazdasági portál felidézte, hogy az 51 éves Kerimov vagyonát 6,3 milliárd dollárra becsli az orosz Forbes magazin. Családjához tartozik Oroszország legnagyobb aranytermelője is. Mi is közöltünk cikket a Kreml-közeli oligarcháról, akinek akkor éppen Fehéroroszországban gyűlt meg a baja.

Tavaly év elején terjedt el: Kerimov az orosz Vnyesekonombank mellett, esetleg utódaként érdekelt lett a Dunaferr Dunai Vasmű (jelenleg ISD Dunaferr Zrt.) ciprusi tulajdonosában is, a hírt azóta sem cáfolták. A HVG augusztusi cikke pedig arra is emlékeztetett: a Dunaferr egyik beszállítója a miniszterelnök apja, Orbán Győző bányája, a hetilap mindezt kapcsolatba hozta a Paks2 beruházással.

Legalább ilyen fontos azonban, hogy a közel 50 ezer fős Dunaújvárosban a hétezernél több dolgozót foglalkoztató Dunaferr a legnagyobb munkáltató.

Jelentős bizonytalanság áll fenn a vállalkozás jövőbeni folytatásával kapcsolatosan – ilyen körmönfontan fogalmaz a Dunaferr könyvvizsgálója, az Ernst&Young, a mondás köznapian annyit tesz: a cég bármikor bedőlhet.

Az ISD Dunaferr fél éves késéssel, a napokban hozta nyilvánosságra 2016-os éves beszámolóját, ami lesújtó adatokat tartalmaz. A veszteség csökkent ugyan az előző évihez képest – méghozzá jelentősen, 33 milliárd forintról „mindössze” 14,5 milliárdra – a saját tőke azonban horribilis mínusz 43,6 milliárd forintot tett ki. A kötelezettségállomány pedig gigantikus, 264 milliárd forintos volt.

Kapcsolódó cikkeink:

Bankszámlákat zárol az EU – Magyarországon is üzletel Janukovics oligarchája

Eltávolodott Nyergestől, be is dőlt a dunaújvárosi távhőmágnás ingatlanvállalkozása

További óvatos uniós szankciók Oroszország ellen

Rádi Antónia

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Szentmihályi

  A fáma szerint valami spéci pókméreggel végeztek Welsz Tamással, de nem a hamis útlevelek és a pénzügyi trükkjei miatt. Ezt simán elnézték neki, – számtalan politikust szolgált ki.

  A háttérben valójában a Dr. Horváth professzor vakcinája áll. Ez sikeresen, mellékhatásoktól mentesen eltűnteti a lerakódásokat a hajszálerekből… az erek “kéményseprője” a találány, s milliók életét mentené meg ha hivatalosan forgalomba kerülne, s dollármilliárdos veszteségeket okozna a gyógyszermaffiának (koleszterin és vérnyomás csökkentők piacának összeomlása, stb.)

  Ezt kellett megakadályozni bármi áron, mert Welsz okosan átlátta hogy ebből milliárdokat (!) profitálhat, így forgalomba akarta hozatni (már megvoltak rá az engedélyek) Bissau-Guineában (Nyugat-Afrika), s ekkor kiszabadult volna a szellem a palackból. Ezért sunyi módon likvidálták. A média pedig ügyesen elhallgatta ezt a lényeges momentumot.

  * * *

  Kapcsolódó anyagok:

  * Petíció: Hogy klinikai vizsgálat alá vessék Dr. Horváth István értisztító találmányát
  http://citizengo.org/hu/29692-hogy-klinikai-vizsgalat-ala-vessek-dr-horvath-istvan-ertisztito-talalmanyat

  * Milliárdok megmentőjeként ünneplik külföldön a magyar professzort, itthon börtönre ítélték a csodaszérumáért (2016. 05.19.) – “A Fidzsi-szigeteken vagy Kínában akár pár év múlva legálisan kerülhet forgalomba az a vakcina, amit a magyar Horváth István professzor talált fel. A szérumért itthon börtönre ítélték.” (…)

  http://faktor.hu/faktor-milliardok-megmentojekent-unneplik-kulfoldon-a-magyar-professzort-itthon-bortonre-iteltek-a-csodaszerumaert

  * Dr. Egely György: “Temetni jöttem, nem dicsérni” – Ítélet Horváth professzor koleszterin perében (2016.02.18.)

  “Amikor Shakespeare ezt a mondatot adta Antonius szájába a ravatalnál. Ennél találóbb címet nem találtam, mikor Horváth István professzor koncepciós peréről írok. Ilyen jelentőségű per még nem volt, s aligha lesz nemhogy a magyar, de az egyetemes jogtörténetben sem. Ennyire egyértelműen koncepciós per mostanában talán csak Észak-Koreában történhet.

  Horváth professzor hosszú munkával és nem akármilyen zsenialitással kidolgozott eljárása az érfalakra rakódott plakkokat távolítja el, ezáltal visszaállítja az eredeti, fiatalos érfalat. Ez fáj a gyógyszeriparnak.

  Számoljunk! Két világháború évente?

  Ma az emberiség körülbelül kétharmada hal meg szív- és érrendszeri betegségekben a rossz keringés, az elzáródott erek miatt. Ahogy idősödünk, egyre erőteljesebb az érfalak merevedése, s beszűkülése koleszterin lerakódások miatt. A mintegy 7 milliárd ember körülbelül 1/70-e hal meg évente, azaz 100 millióan. Ennek harmada szív- és érrendszeri betegségekben, és ennek sokféle következményeként, pl. cukorbetegségben. Ez kb. 30 millió halál/év.

  Ez nagyjából az első és második világháború katonai áldozatainak összege. Évente. Azaz minden egyes évben megmenthető lenne két világháborúnyi áldozat élete. Ez (is) a per tétje.” (…)

  http://www.vntv.hu/2016/02/temetni-jottem-nem-dicserni/

  * Dr. Egely György – Jakab István: Dr. Horváth professzor kálváriája, avagy tudják, merik, teszik (2015.08.06.)

  “Dr. Horváth István Professzorról, és jóval többről is szó van. Ez a koncepciós per eleve kétségbe vonja a jogállamiságot. Mit is jelent ez? A jogállamiság semmit sem ér hatalom nélkül.

  A hatalom nem az államnál vagy a szavazóknál van, hanem egy láthatatlan kéz irányítja az ítéleteket és a döntéseket. Abban a pillanatban, hogy bármi megsérti az érdekeit, minden eszközt felhasználhat, hogy ezeket az erőket kiiktassa.

  Ez a riport nem csak Horváth Professzorról szól, hanem a Weiss Tamás féle máig megoldatlan gyilkosság is érthetővé válik Dr. Horváth István találmánya fényében. Ugyanis Welsz Tamás Afrikában engedélyt tudott szerezni a koleszterin elleni oltásra. Milyen óriási érdekeket kellett megsértenie, hogy ezért az életével kellett fizetnie?”

  http://www.vntv.hu/2015/08/dr-horvath-professzor-kalvariaja-avagy-tudjak-merik-teszik/

  • djambakaten

   Ez igaz!
   Én tudok róla jól ismertem Welszt!

 • Balázs Attila

  Ne legyen igazam, de lesz itt még gond bőven…

  • Gusztav Mako

   Az biztos ,ha nem lesz normális béremelés idén, nagyon sokan elmennek a vasműből, köztük én is. A vasutasok így is rengeteget túlóráznak. Vasút üzemhez ha nem jönnek emberek rövidesen meg hal a vasmű. 2017 ben az az 1,7 százalékos béremelés nulla volt.

   • Tokom Telea

    Maradj már! Mindenki örül mint majom a farkának a túlóráért !! Verekednek a dolgozók, kinek legyen több.

 • ordas

  Miért keveredett ide a hír kapcsán Orbán Viktor apja?….

  • Rettenetes Réz Úr

   Mit gondolsz ki szállít dolomitot oda? ;o)

 • István Szegi

  Mikor a pénztáros meg a vágóhídra a bandájával ,az lesz a hír …………

 • Magyar Zoltán

  …miért adta el a büdös kommunista brigád, élén Honig Péterrel pár rongyos millióért? Az különb volt?( egy dolgozó)