Ne hagyd, hogy a Facebook elvegye tőled az Átlátszót – itt a megoldás, hogy ne maradj le rólunk

fbfontos

 

Az Átlátszó olvasóinak jelentős része a Facebookról kattint a cikkeinkre, ám a közösségi oldal hamarosan átalakítja a hírfolyamot, ami nem jó sem nekünk, sem a többi sajtóterméknek. De van megoldás, hogy ne maradj le rólunk: csak néhány kattintás, és továbbra is megjelennek a cikkeink a hírfolyamodban. 

Mark Zuckerberg, a Facebook főnöke nemrégiben bejelentette, hogy az álhírek terjedésének megakadályozása érdekében változásokat vezetnek be, melyeknek az a lényege, hogy a felhasználók kevesebbet lássanak az általuk kedvelt oldalak bejegyzéseiből, és többet a barátaik posztjaiból.

Az új rendszert ősszel több országban tesztelték, és mindenhol drámaian visszaesett az internetes újságok elérése. Nemsokára ez jön Magyarországon is, de szerencsére van megoldás a cenzor-algoritmus ellen!

Ha nem akarsz lemaradni az Átlátszó Facebook-bejegyzéseiről, két nagyon egyszerű dolgot kell csak tenned:

1., A Facebook kezdőlapján a jobb felső sarokban található kis nyílra kattintva válaszd a “Hírfolyam-beállítások” nevű opciót (ha angolul használod az oldalt: News Feed Preferences), majd a felugró ablakban kattints a legfelsőre, az “Elsőként megjelenők beállítása” sorra (angolul Prioritize Who To See First). Ezután a következő ablakban válaszd az Átlátszót, és végül nyomd meg a “Kész” (Done) gombot!

fb3

 

fb2

 

2. Az Átlátszó Facebook-oldalán a “Követem” (Following) gombra kattintva válaszd a “Megjelenítés elsőként” (See first) opciót.

 

fb1

 

Így már biztosan nem maradsz le a cikkeinkről, de a biztonság kedvéért iratkozz fel a hírlevelünkre is. 

A tartalmaink ingyen elérhetőek és szabadon felhasználhatóak, de az Átlátszó csak rád számíthat. Arra, hogy magadénak érzed a kezdeményezésünket, hogy fontosnak tartod, amit csinálunk, és mindezt ki is fejezed azzal, hogy követsz bennünket, és megosztod a cikkeinket, hogy minél többekhez eljussunk.

 

tetszett_a_cikk3

 

  • Györgyi Boldog

    Olyat tapasztaltam már 4-5 alkalommal, hogy a hozzászólásomhoz másoltam oda egy cikket egy másik oldalról és abban a pillanatnban törlödött. Nem a fenntartó törölte, mert nem volt benne semmi sértö és meg is kérdeztem és mind3 oldal eseiében( volt egy oldal, ahol 3x újrapróbáltam és mindig kitörölte) azt mondták, hogy ök nem törölték. Ez is a FB újítás miatt lehet???