Bezárás
Egyéb

Hadházy: Rogán találmánya után is nyomoz az OLAF

Nagyon hasonlít Rogán Antalnak a mobilaláírással kapcsolatos híres „találmányára” az a tétel, amit az OLAF ajánlására a NAV nyomozói is vizsgálnak költségvetési csalás gyanújával. Erről Hadházy Ákos LMP-s politikus számolt be hétfőn.

Hadházy Ákos kikérte és ha több körben is, de végül megkapta Polt Péter legfőbb ügyésztől az OLAF jelzései alapján indult magyar büntetőeljárások listáját. A teljes lista itt böngészhető.

Kutatás-fejlesztés címen összesen 9,7 milliárd forint nyomát keresik a hatóságok. Köztük van a Csík-család érdekeltségében álló Profitrade 90 Kft. több projektje is, például 256,8 milliós támogatást elnyert Mobilsign – Hiteles aláírás mobil készülék segítségével munkacímű is.

A cég egyik tulajdonosa Rogán Antal jelenlegi kancelláriaminiszterrel közösen védetett le hasonló technológiát – erről először a Népszabadság számolt be 2016-ban.

Rogánék az ezt követő médiabotrányban közölték, a miniszter találmánya nem igényelt és nem kapott uniós forrást. A Profitrade-hez, illetve Rogán szabadalmas kapcsolatrendszeréhez kötődő vállalkozók másik cégük révén jelentős állami beszállítók.

Rádi Antónia

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom