Korrupcióinfó: az egészségügyi központban aránytalan erőfeszítés igen/nem-et válaszolni

Hadházy Ákos -- Fotó: Magyar Nemzet
Hadházy Ákos -- Fotó: Magyar Nemzet

Időhúzásra játszik az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Hadházy Ákos, az LMP társelnöke adatkérésében. A politikus arra kíváncsi: igazat beszélt-e informátora, miszerint költöznek a puccos XII. kerületből, s ezentúl irodaházban bérelnek székhelyet.

Hadházy Ákos eheti Korrupcióinfójának célja, hogy megelőzzön egy ésszerűtlen herdálást – hangsúlyozta a politikus. Hadházy ugyanis azt az információt kapta, hogy az ÁEEK költözni tervez Budapest-hegyvidéki, Diósárok utcai központjából, s a jövőben bérelni terveznek.

Éppen ezért közérdekű adatigényléssel fordult az egészségügyi központhoz, ahol azonban határidő-hosszabbítást kértek. Méghozzá arra a törvényhelyre hivatkozva, ami akkor ad 15 nap haladékot, ha „az adatigénylés jelentős terjedelmű, illetve nagyszámú adatra vonatkozik, vagy az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár”.

Igent vagy nemet kéne mondani arra kérdésre, hogy költöznek-e. Illetve röviden kifejteni, értékesítették-e a jelenlegi székházat, ha igen, mennyiért, és mennyi lesz a bérleti díj az új helyen. Ezt nevezi aránytalan munkának az ÁEEK – emlékeztet az LMP-s országgyűlési képviselő, akinek az időhúzás erősíti a gyanúját, hogy a hír igaz.

Az ÁEEK visszatérő kuncsaftja a Korrupcióinfóknak. Akkor kerültek például célkeresztbe, amikor manipulált beszerzéssel lélegeztető gépeket, illetve laborberendezéseket kívántak beszerezni horribilis közpénzekért.

Kapcsolódó cikkeink

Korrupcióinfó: a Közbeszerzési Döntőbizottság felfüggesztette a milliárdos labormutyit

Korrupcióinfó: fertőzéskockázat és elmutyizott kórházi takarítás a Szent István kórházban

Korrupcióinfó: Copy-paste projektekre mentek az EU-s százmilliók az egészségügyben

Rádi Antónia

 

 

 • Hangulatjelentő Mszmp

  Ez bizony roppant fontos! Kedves Hadházy, figyelő szemét Vásárhelyre vesse, mert ott most várhatóan önökhöz, és a baloldalhoz közeli “szakértők” és cégeik valószínű csinos megrendelésekkel lesznek kitömve!!! Önök is kapnak majd biztosan, megérdemlik!

  • József Kócsák

   Nem a fideszből kell kiindulni.

  • Sebaj, Tóbiás!

   Szeretnéd, ha legalább egy olyan tisztességes fideszes politikus lenne, mint Márki-Zay Péter, de a maffia nem tűri maga körül a becsületeseket.

   Nem véletlen golyózta ki a Fidesz első körben Ángyán doktort!

   • helena bu

    Egyetlen névvel értek egyet veled: Ángyán József, igaz Zay urat nem ismerem, most hallottam a nevét először, ezért nem nyilatkoznék róla semmit.

 • Ism.

  Válaszolni kötelességük lenne, de ha puccos székház helyett irodát bérelnek, az miért ne lehetne költséghatékony?

  • emhem

   akár talán lehetne is költséghatékony, de ahhoz előbb látni kéne, hogy pontosan mik voltak a szerződések.
   nagyon jó feltételek kellenek ahhoz, hogy megérje a tulajdont bérletre cserélni.