Korrupcióinfó: Hadházy a KLIK-ben kezd április 9-én, mert nem teljesítik az adatigényléseit

hadha

Vándordíjjá változhat a pofátlan adatgazda cím, ezúttal a KLIK-et illeti kétes dicsőség. A Klebersberg Központ bő fél éve nem számolt be érdemben Hadházy Ákos LMP-társelnöknek arról, használják-e az uniós milliárdokból beszerzett számítógépes programokat. Hadházy friss kérdésére pedig azzal jöttek: az egy éven belüli ismételt adatigénylést nem kell teljesíteniük.

Hadházy Ákos szokásos Korrupcióinfóin már többször foglalkozott a KLIK Köznevelés az iskolában elnevezésű tízmilliárd forintos TÁMOP-os pályázatával:

Korrupcióinfó: A tanulmányírás az új olajszőkítés

A projektből több olyan tanulmányt is kifizettek, melyeknek részletei szóról szóra megegyeznek, bérköltségre közel két milliárd forint ment el, és másfél milliárd forintot fordítottak szellemi termékek vásárlására. 200 db CD lemezért 283.591 forintot fizetett a KLIK. Előfordult olyan eset is, hogy ugyanazon céggel ugyanazzal a megnevezéssel két szerződést is kötöttek.

Utóbb kiderült az is, hogy a projekt részeként mintegy 900 millió forintért kiépítendő úgynevezett Intézményfenntartói Információs Rendszer nem készült el időre, sőt, Hadházy informátora szerint egyetlen programot sem használnak, azok fiókok mélyére kerültek.

A politikus utóbbi állításnak kívánt utána nézni, de falakba ütközött. Tavaly júliusban azt válaszolta adatigénylésére Solti Péter, a Klebersberg Központ elnöke, hogy „a rendszerek jelenlegi felmérése és a használatba vételükhöz szükséges munka folyamatban van”. Közleményükben pedig azt ígérték, 2017. végéig mindent beüzemelnek.

Hadházy januárban rá is kérdezett, hogy működnek-e már a kifejlesztett informatikai rendszerek, használják-e azokat, akiknek készült. Több, mint egy hónapos spéttel kapott választ Soltitól, méghozzá azt, hogy a kérdést a KLIK egyrészt nem tartja közérdekű adatigénylésnek, de egyébként is: egy éven belül másodjára kérdezi ugyanazt az LMP-s képviselő, márpedig erre nem kell felelni az infótörvény szerint.

A közadatgazdák az utóbbi időben rákaptak erre az érvelésre: ilyen-olyan okból nem szolgáltatnak információt, majd az ismételt kérdést megtagadják, arra hivatkozva, hogy ilyen kérdést már kaptak. Így tett Schmidt Mária az Átlátszóval, illetve az MTVA a szintén LMP-s Ungár Péterrel (Schmidt fiával). Utóbbi kérdését – miszerint kap-e irodát Putyin propagandatévéje a magyar közmédiától – megismételte párttársuk, Demeter Márta, a választ az MTVA neki is megtagadta, most adatper folyik az információért.

Hadházy sem tervezi annyiban hagyni, sőt: „kormányváltás után az egyik első utam a KLIK székházába vezet majd”, jelentette ki heti Korrupcióinfóján.

Rádi Antónia

Kapcsolódó cikkkek:

10/10-es orcátlan válasz az MTVA-tól Ungár Péternek Putyintévé-ügyben

Az MTVA nem tudja, kik a bérlői – folytatódik a köztévé vs LMP adatháború

RT: Néha bérlünk stúdiót Magyarországon, de nincs folyamatban lévő szerződés az MTVA-val

Schmidt Mária a legpofátlanabb adatgazda díj első helyezettje

 

 

 • Komáromi Zsolt

  Állami cég, a szokásos ügymenetével…

 • Hangulatjelentő Mszmp

  Mint mi, vagy ki kezd ott? Alkalmazzák? Ekkora hőscincért, hát még a Ferencemnél is h.lyébb!!!

  • http://magyar-polgar.webnode.hu/ orsós mussolini

   Hülyegyerek, kérsz banánt?

 • Adolf Koba

  Ezt barmot ,szeretne ő pénzt lopni csak hülye hozzá mint a többi bal-lib !!

  • Avalaki

   Ne mindig magadból indulj ki! A Fideszvakság jobb-kon betegség következménye? Vagy csak egyszerűen butaság!

   • wereko

    Olyan mint az Orbán -fóbia csak fordítva.

  • http://magyar-polgar.webnode.hu/ orsós mussolini

   Te húgyagyú fidióta, anyád igazán agyonheverhetett volna.

  • helena bu

   Szeretne pénzt lopni, szerintem lopott, mert miből vett magának repülőt, és éppen ma olvastam,hogy a szomszédjának a lakását is szerette volna meg kaparintani, egy idős bácsiról beszélünk.

 • titanova

  Szerintem jobban teszi, ha az Elmeosztályon kezd…

  Lesz rá oka.

 • wereko

  Miért van a törpe pártoknak több elnöke egyszerre ? Hogyha valamelyik hirtelen elhúz akkor vegetálhassanak tovább ?

 • Vidéki

  A sz@rházi Hadházy Saul Alinsky “A radikálisok szabálykönyve” című műve alapján dolgozik.

  Saul Alisky egyik tanácsa volt követői számára:
  “kényszerítsd az ellenséget, hogy a saját szabályai szerint járjon el. ha az a szabálya, hogy minden levélre válaszolnia kell, küldj 30 000 levelet. ezzel kinyírhatod, mert senki sem képes megfelelni az összes maga állította szabályának.”

  Saul Alinsky szerint a kívánt társadalmi célok érdekében bármilyen eszközt fel lehet használni.
  Egyik akciója például az volt, hogy a chicagói O’Hare nemzetközi repülőtéren jól öltözött fekete aktivistákat küldött a férfi mosdókba. A feladatuk az volt, hogy órákra, vagy ha kell, napokra elfoglalják az összes fülkét és piszoárt az utasok elől, így bénítsák meg a repülőtér működését, amíg a hatóságok nem teljesítik a követeléseiket.
  Vagyis céljuk zsarolás, a demokratikus intézmények csapdába ejtése és kiüresítése.

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   A véleményedre lennék kíváncsi.
   Szerinted az normális, hogy a közérdekű adatokat rendre ki kell perelni?
   Oszt az is érdekelne, hogy normálisnak tartod-é, ha valaki a Kúria ítélete ellenére sem adja ki a közérdekű adatokat?

   Nem lamentálást, véleményt várok!

 • emhem

  az adatigénylés eleve abszurd dolog (pláne, hogy pénzt kérnek érte).
  az lenne a normális, ha az állami cégek minden szerződésüket és határozatukat helyből fölraknák a netre. (volt is javaslat valamikor, hogy csak akkor legyen érvényes egy állami szerződés, ha azt publikálták)

  a közintézmények átláthatósága nem kegy vagy fizetős szolgáltatás az állam részéről, hanem alapvetés, ami az intézmény alapműködésének része kell, hogy legyen.

  • Kata Racta

   Jobb helyeken így van ez, az infó alapból fönn van a neten. Olyan törvény kellene, hogy büntetést fizet az intézmény ha nem teljesíti, a második esetnél pedig repül a vezető.

 • Mongol Janos

  ….ha bemegy …kérdezze már meg…hogy a 23millió adóbol lemásoltatott trafikszerződésekkel mi lett??…amit a dk-s patkányok nagy kameratűzben talicskával kitolt?…vagy 2 éve…és semmi…NEM VOLT TRAFIKMUTYI…csak a sasjóskánál…