Bezárás
kamupárt

Új rekord: Judit adataival 15 kampupárt, és egy független jelölt is visszaélt

Ahogy sok más olvasónk, Judit is úgy döntött, hogy él a lehetőséggel, és lekéri a helyi választási irodától, hogy mely pártoknak adott ajánlást. Aztán nagyon meglepődött. 

A dokumentumból ugyanis az derült ki, hogy összesen 15 párt, továbbá egy független jelölt is lenyúlta az aláírását.

“Mikor megláttam, teljesen kikészültem. Teljesen kiborultam ezen. Lementem a postára a levélért, és azt hittem, hogy lesz 2-3, de erre nem számítottam.”

Judit azt mondja, nem érti, hogy kerülhetett át az aláírása ennyi párthoz. Abban viszont biztos, hogy az aláírását “frissiben” másolták.

“Személyesen az Együtt képviselő-jelöltjének írtam alá. Nem egy aktivistának, hanem neki. Egy teljesen új lakcímkártyát használtam az aláíráshoz, teljesen új a címem, januárban jelentkeztem át ide. Úgyhogy az ezer százalék, hogy az adataim most kerültek ki, nem 4 évvel ezelőtt.”

Judit feljelentést tett a rendőrségen és várja a fejleményeket.

Ez egyébként új rekord, bár számtalan levelet kaptunk, eddig senki nem jelezte, hogy ennyi párt nyúlta volna le az ajánlását. Eddigi rekorderünk Sándor volt, az ő személyes adataival 14 párt élt vissza.

Sándor is tett be- és feljelentést, ő a helyi rendőrkapitánysághoz, az Országos Rendőr-főkapitánysághoz, a helyi és a nemzeti választási irodához, valamint az adatvédelmi hatósághoz fordult.

Oroszi Babett

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom