Bezárás
büntetőeljárás

A BRFK után most az NNI nyomoz egy másik helyettes államtitkár meglopásának ügyében

Nincs szerencséje mostanában a helyettes államtitkároknak a számítástechnikai eszközeikkel, az Átlátszó értesülése szerint ugyanis nem csak Honvédelmi Minisztérium egyik helyettes államtitkárának a tabletjét lopták el, hanem a Miniszterelnökség hatósági ügyekkel foglalkozó helyettes államtitkárjának a laptopját is. Ebben az esetben is kiemelt rendőri egységre bízták a nyomozást.


állítsuk meg a kormánypárti médiafoglalást

Nálunk nincsenek állami hirdetések. Nem is lesznek. Nem is akarjuk, hogy legyenek. Rád viszont nagyon számítunk!
Támogatom az Átlátszót

Társadalmi célú hirdetés

Az RTL Klub nemrég számolt be arról, hogy július 9-én ellopták a Honvédelmi Minisztérium (HM) jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárának, Földváry Gábor Istvánnak a táskáját. A tolvajoknak könnyű dolga volt, mert a minisztériumi vezető lehúzva felejtette autójának az ablakát Budapesten, a Nyugati téren. A tetteseket a rendőrök néhány hét után elfogták. Földváry Gábornak egyébként minden ellopott értéke meglett, csak a tabletje nem került elő.

Az ügyben a szokásos módtól eltérően, nem a területileg illetékes kapitányság munkatársai nyomoztak, hanem a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztálya. Az RTL Klub úgy tudta, hogy a nyomozók DNS-vizsgálatot is végeztek a tolvajok azonosítása érdekében, akiket aztán a Népszínház utcában ismertek fel.

Az Átlátszó értesülései szerint azonban nem csak a HM-es vezetőt lopták meg mostanában, hanem a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárát, Bíró Attilát is. Úgy tudjuk, hogy Bíró Attila nem volt annyira óvatlan, mint Földváry Gábor István, mert a bűnözők az autójának csomagtartójából vitték el félmillió forintos értékű laptopját.

Az eset a Dunakeszi bevásárlóközpont parkolójában történt. Információink alapján a tolvajok feltehetően egy jelblokkolóval nyithatták ki a kocsit, de hogyan tudhatták, hogy pont azt az autót érdemes feltörni, egyelőre nem tudni.

Mindenesetre ismét kiemelt rendőri egységet vetettek be a tolvajok és esetleg a laptop megtalálására. A lopás kivizsgálását ugyanis a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozóira bízták. Az Átlátszó szerette volna megtudni, hogy ezt mi indokolta, ezért megkeresést küldtünk az Országos Rendőr-főkapitányságnak.

A rendőrség válasza viszont csak a következőket tartalmazta. „Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad. A nyomozó hatóság kijelölésének vannak a hatáskör és illetékességtől való eseti eltérést megengedő szabályai.”

Csikász Brigitta

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom