Bezárás
bűnügy

A vádlottak padjára került egy végelszámoló, mert eltulajdonította az általa eladott ingatlan árát

Sikkasztás miatt vádlott lett egy végelszámoló, aki egy idős házaspár villáját értékesítette, majd a befolyt összeget megdézsmálta. A vádirat szerint P. Sándor öt év alatt mintegy 30 millió forintot tulajdonított el.


állítsuk meg a kormánypárti médiafoglalást

Nálunk nincsenek állami hirdetések. Nem is lesznek. Nem is akarjuk, hogy legyenek. Rád viszont nagyon számítunk!
Támogatom az Átlátszót

Társadalmi célú hirdetés

Két évvel ezelőtt írt az Átlátszó egy idős, svéd-magyar házaspár kálváriájáról. Pap Huba és felesége, Éva 2010 óta küzdenek a magyar igazságszolgáltatással. Pap Huba korábbi cikkünk készítésekor arról számolt be, hogy önhibájukon kívül végelszámolás alá került a feleségével közös cégük, és az eljárás során odalett XI. kerületi, értékes házuk.

Az ingatlan ugyanis a családi cég tulajdonában volt, amelyet a házaspár 1995-ben alapított, és amelynek bevételei a ház kiadásából származtak. A házaspár 2011-ben teljesen váratlanul azzal szembesült, hogy a cég végelszámolás alá került.

Pap Hubáék megpróbálták helyrehozni a dolgokat, és mindent megtettek, hogy a végelszámolás megszűnjön, illetve, hogy a házukat ne értékesítse P. Sándor végelszámoló. Ez azonban mégis megtörtént.

Pap Huba tudomása szerint a ház árát 60 millió forint körülire tették, ám a végelszámoló az ingatlant még ennél is jóval olcsóbban adta el a házra egyedüliként pályázó vevőnek. Holott – mint Pap Huba az Átlátszónak elmondta – a 2006-ban felvett kölcsönhöz az ingatlan értékét 133 millióra forintra becsülték.

Pap Hubáék feljelentést tettek hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztályán. Ugyanakkor a házaspárnak is magyarázkodnia kellett a hatóságok előtt, mert a végelszámoló szintén feljelentette őket hűtlen kezelés és sikkasztás gyanúja miatt. 2015-ben Pap Huba a feleségével együtt gyanúsított lett.

Az eljárással kapcsolatban Pap Hubáék sérelmezték azt is, hogy az ügyvédjük a rendőrségnek hiába indítványozta, hogy kérjék le a bankszámla-kivonatot, ezt nem tették meg, így jó ideig nem derült ki, hogy a végelszámoló megdézsmálta a pénzüket.

Végül mégsem a házaspár, hanem a végelszámoló lett vádlott jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás gyanúja miatt. A Budai Központi Kerületi Bíróság 2017 májusában elrendelte P. Sándor bankszámlájának és ingatlanjainak zár alá vételét.

Pap Hubáék a mai napig nem jutottak hozzá a ház árához. Bár indítottak kártérítési pert, de annak a vége még messze van. Ma a villa nagyjából 200 millió forintot érne, de nem hogy ez az összeg, még a 30 millió forint sincs meg, amennyiért P. Sándor az ingatlant eladta.

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom