Bezárás
felsőoktatás

Nem oktathat tovább a közszolgálati egyetemen az erotikus hangulatú oktatóvideót rendező tanszékvezető

Cikkünk készítésekor úgy tűnt, nincsenek különösebb fenntartásai a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek (NKE) azzal a vulgáris nyelvezetű és szexuális témájú videóval szemben, amelyet Angyal Miklós ezredes, tanszékvezető egyetemi docens készített a hallgatóiról egy szakmai versenyre. Írásunk megjelenése után azonban a felsőoktatási intézmény bejelentette, hogy kezdeményezik a főtiszt oktatói megbízatásának visszavonását az országos rendőrfőkapitánynál.


állítsuk meg a kormánypárti médiafoglalást

Nálunk nincsenek állami hirdetések. Nem is lesznek. Nem is akarjuk, hogy legyenek. Rád viszont nagyon számítunk!
Támogatom az Átlátszót

Társadalmi célú hirdetés

Tegnap számoltunk be arról, hogy az NKE Rendészettudományi Karán (RTK) indulatokat keltett egy, a tavaszi szemeszterben készült „oktatóvideó”, amelyben diáklányok, leendő rendőrtisztek vulgáris szavakkal dobálózva adnak elő egy jelenetet. A kisfilmet Angyal Miklós rendőr orvos-ezredes, az NKE tanszékvezető egyetemi docense rendezte.

A videóval kapcsolatban az egyetemnek cikkünk készítésekor látszólag nem volt gondja, a sajtóosztály ugyanis megkeresésünkre azt közölte, hogy az RTK-n 2018 áprilisában megtartott Kreatív bűnüldözők című versenyre készült kisfilm nem erotikus és a nemi identitást sem sérti.

Hozzátették azt is, hogy Angyal Miklós tanszékvezető, igazságügyi orvosszakértő nemzetközileg is elismert szakember, és a hallgatóknak a hasznukra válik, ha tőle tanulhatnak. Ráadásul egy névtelen bejelentés alapján nyáron már kivizsgálták az ügyet, és a vitatható témaválasztás, illetve a vulgáris nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették a videót készítő vezetőket.

Cikkünk megjelenését követően azonban az NKE újabb közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy ismét áttekintették a vizsgálat anyagát, és ennek során arra jutottak, hogy bár elismerik Angyal szakmai kvalitásait, és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, immár úgy ítélik meg, hogy a kisfilm összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével, és súlyosan rombolja az intézmény megítélését.

Ennek fényében kezdeményezték az országos rendőrfőkapitánynál Angyal Miklós megbízásának megszüntetését. Vagyis ezzel a rendőr ezredes befejezi az oktatói tevékenységét az egyetemen.

Csikász Brigitta

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom