Bezárás
nemzeti együttműködés

Azbej Tristan és Varga Judit államtitkár közel 9 millióért kapott kommunikációs tréninget

Azbej Tristan és Varga Judit

Az európai uniós kapcsolatokért felelős Varga Judit tréningjére 6,4 millió forintot, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős Azbej Tristan edukálására 2,5 millió forintot költött a Miniszterelnökség. Tristan oktatását a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ kutatási igazgatójának cége végezte.

Támogasd a munkánkat pólóvásárlással!

Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője közadatigénylésben kérte ki a két államtitkárra vonatkozó szerződéseket.

A Ferjancsics által megkapott iratok szerint a Miniszterelnökség 2019. április 10-én állapodott meg Varga Judit, az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár kommunikációs továbbképzéséről két céggel.

Varga Judit tréningjét a PLANB Magyarország Kft. végezte, ami nettó 6,4 millió forintot kapott a munkáért. Az 5 alkalmas tréning keretében az államtitkár asszony tévéstúdiós környezetben és 2 újságíróval is gyakorolt.

Részlet a Miniszterelnökség és a PLANB Magyarország Kft. szerződéséből.

Varga Juditnak egyébként nem okoz gondot a kommunikáció: tavaly decemberben lekommunistázta Jean-Claude Junckert, idén márciusban Manfred Weber nyilatkozatát kritizálta, májusban pedig a komplett brüsszeli elitet szidta. Az is márciusban derült ki, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár, és Szájer József EP-képviselő mellett Varga lesz a harmadik tagja annak a csapatnak, ami tárgyalni fog az Európai Néppárttal, miután az felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Azbej Tristan kommunikációs tréningjét a Clavis Consulting Kft. vállalta nettó 2,25 millió forintért. A pénzért cserében Tristan 6 alkalommal kapott felkészítést újságírók bevonásával, valamint kidolgoztak neki egy személyes kommunikációs stratégiát is plusz 250 ezer forintért.

Részlet a Miniszterelnökség és a Clavis Consulting Kft. szerződéséből.

A tavaly szeptember alapított Clavis Consulting Kft. tulajdonosa Törcsi Péter, a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. A céget tavaly december a Fidesz-frakció nettó 11,4 millió forint értékben bízta meg szaktanácsadással a Brüsszel elleni harcban – erről az Mfor számolt be akkor. Januárban pedig a Hvg.hu írta meg, hogy a Miniszterelnökség egy 5 éves brit elemzés feldolgozásával bízta meg a céget nettó 14,5 millió forintért.

Címlapkép: Azbej Tristan és Varga Judit.  A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nincs kitömve állami hirdetésekkel, és nem akarjuk a Fidesznek ajándékozni nemzetstratégiai érdekből. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom