Bátorfy Attila

 

cv1

E-mail: [email protected]
Twitter: @attilabatorfy
Tumblr: @socialdance
Tableau: batorfyattila
Zene: Mixcloud

Az Átlátszó adatújságírója és tartami fejlesztésekért felelős vezetője. Tanulmányait az ELTE média és művészettörténet szakjain folytatta, továbbá részt vett a firenzei European University Institute Center for Media Pluralism and Media Freedom nyári egyetemén. 2008-tól a Kreatív reklám- és médiapiaci szaklap rovatvezetője, majd 2016 februárjától április végéig a Vs.hu újságírója volt.

2015 szeptemberétől az ELTE médiaszakán tanít adatújságírást, 2016 szeptembertől pedig a Budapesti Metropolitan Egyetemen is. 2016 augusztusától a CEU médiakutatója, az európai Media Pluralism Monitor 2016 felmérés Magyarországgal foglalkozó részének társszerzője, 2017 májusától a Bécsi Egyetem médiatanszékének ösztöndíjasa. Az Átlátszó mellett több társadalmi és szakmai szervezettel dolgozott és dolgozik együtt, például a Transparency Internationallel, a Mérték Médiaelemző Műhellyel, a Független Médiaközponttal és a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületével.

Újságírói munkájáért több díjat is elnyert, kapott Minőségi Újságírásért Díjat, Eörsi János emlékdíjat és Prima Juniort is. 2013-ban a Global Editors Network Data Journalism Awardjának döntőse volt. A Databánya adatújságírással és adatvizualizációval foglalkozó FB-oldal alapítója. 2015-ben és 2017-ben a brüsszeli Dataharvest újságírókonferencia előadója volt, 2017-ben meghívták a Google Data Journalism Unconference-re Londonba.

Aktuális cikkek, adatvizualizációk, projektek:

Az állam foglyul ejtésétől a piac fogvatartásáig
Cuius regio – Magyarország földárverésének statisztikai atlasza

Állami hirdetések 2006-2016

HÖK Monitor
Assist
A jó bevándorlók: arab, török és ázsiai üzletemberek az Orbán-család körül